RIB GALA ATLANTIS DELUXE A400L

Creat de Zodiac, Octombrie 30, 2018, 01:08:29 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bobinuta

Citat din: Zodiac din Octombrie 30, 2018, 01:08:29 PM
Azi e o zi mare pentru mine! Cea mai frumoasa barca din lume (pentru ca e a mea ;D) a ajuns acasa  !
Salut Zodiacule!
Felicitari pentru achizitie si ma bucur pentru bucuria ta, mai ales cand am citit de cand tot astepti sa-ti iei asa ceva !
Se simte de la o posta cat de fericit esti, zici ca esti un copil care danseaza in jurul jucariei mult-dorite (pana la urma, diferenta se simte cel mai mult in bani, hi hi hi).
Sa te poarte in siguranta pe toate apele pe care vrei sa le explorezi, impreuna cu sotia si cei doi dulai  8) si sa te umple de amintiri frumoase!
Acum, ai de munca  ;)
Sa nu uiti sa ne arati pe unde vei ajunge ! Tine-o tot asa !

Citat din: Zodiac din Octombrie 30, 2018, 01:12:28 PM
Inca nu stiu cum sa inserez mai multe poze asa ca voi posta cate una ! Bineinteles cat mai mici , sa nu incarc forumul.

Foloseste Flickr. Vezi ca in shoutbox-ul din partea de dreapta-sus, Vali a citat o postare de-a lui DrMarius:
https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,2218.msg37910.html#msg37910

Bafta,
Cezar
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

Zodiac

Multumesc ! Intr-adevar ma bucur ca un copil . E prima mea barca serioasa . Iti doresc si tie sa iti gasesti barca mult visata!

Zodiac

Prima mea alegere a fost Gala Viking 500 ! Nu a fost pe stoc si ar fi trebuit sa astept minim 3 luni . In plus costurile erau deja foarte serioase .
Un filmulet care imi place mult..."nu faceti asa ceva acasa ;D" .
https://www.youtube.com/watch?v=Ao6VwIJHqtU

dany

De curiozitate.PTIU! PTIU!PTIU!.....Doamne fereste!..In caz ca se sparge un balon,dublul fund i-ti asigura flotabilitatea necesara sa iesi la mal?Ce zic in manual,sau ce instructiuni are?Ms.

AdrianZUZ

Felicitari! O sa te distrezi cu barca mai mult decat iti poti imagina!

Doua lucruri - umfla compartimentele, nu o lasa stransa mai mult decat este necesar. Separatia dintre compartimente sufera, iar separatia da siguranta.
- se pot scoate tab-urile alea din spate? Ar fi super sa  fie demontabile!

Inca o data, BRAVO.

Zodiac

Pai in principiu ai o barca de aluminiu SUDAT + baloane ! Incerc sa fac o traducere cat mai clara a capitolului 13(ce ironie ;D) din cartea de instructiuni care e in engleza :
"IN CAZ DE ACCIDENT :
- nu va panicati si linistiti pasagerii
- fii constient ca barca ta chiar si sparta/avariata este cel mai sigur loc de pe apa si te ajuta sa te salvezi
- niciodata nu parasi barca , un RIB e practic nescufundabil chiar si plin de apa
- dupa accident cu un tub dezumflat , se trage tubul spart in interiorul barcii , se rearanjeaza pasagerii pe partea cu tubul bun , in partea opusa tubului spart si va deplasati cu viteza redusa
- daca va loviti de un obiect plutitor , opriti motorul si examinati chila si tuburile , motorul si prinderea motorului si va deplasati spre mal cu viteza redusa
- mergeti la dealer sa va inspecteze barca inainte de a iesi din nou pe apa"

Atat din carte ! Barca are 3 camere + chila din aluminiu ! Asta presupun eu , in apa fara valuri mari cred ca te poti deplasa si cu toate cele 3 camere sparte . Barca are si 3 spatii de bagaje care functioneaza si ca niste flotoare . Are si pompa de santina electrica si o supapa de unic sens in spatele barcii . E cam full options , are lumini fata/spate , cabluri electrice trase , perne la banchete/scaune , dispozitiv de ancora , etc . !
Sper ca am fost de folos !
Spor !

Zodiac

Citat din: AdrianZUZ din Octombrie 30, 2018, 06:09:51 PM
Felicitari! O sa te distrezi cu barca mai mult decat iti poti imagina!

Doua lucruri - umfla compartimentele, nu o lasa stransa mai mult decat este necesar. Separatia dintre compartimente sufera, iar separatia da siguranta.
- se pot scoate tab-urile alea din spate? Ar fi super sa  fie demontabile!

Inca o data, BRAVO.
Multumesc @AdrianZUZ ! Daca taburile sunt cele de jos din spate , nu se pot scoate , sunt sudate , e un patent Gala ! Cred ca si din aceasta cauza e necesar un motor cu cizma lunga . Acum , desi vreau nu pot umfla compartimentele , suportul e din lemn iar partile care ar atinge flotoarele sunt destul de subtiri si cred ca va dauna mai tare . Sper ca in maxim 2 saptamani sa cumpar un peridoc si sa o umflu/montez .
Stiu ca esti maestru in RIB-uri  ;D ! Ce peridoc imi recomanzi ? Unii colegi au recomandat Niewiadow . Nu te-ai plans tu de el ?

Mike83

Salutare
Eu pe asta il am si pt gonflabila a fost excelent. Acum il folosesc la un Romcraft 510 si nu este chiar potrivit.
Am modificat mesajul ca nu merge linkul.
Modelul eate Pongratz PBA 500u-s

Zodiac

Arata bine . Din ce am inteles la gonflabile , cu cat mai multa sina cu mocheta , cu atat mai bine ! Dar poate am inteles gresit .
Si eventual pe chila , role !

Mike83

Asta nu are sine. Este special pt.gonflabile si are role care sustin baloanele aproape pe toata lungimea. Eu l am folosit cu un Quicksilver de 5.30.

Zodiac

Arata foarte bine ! E acel Pongratz ?

Mike83

Zodiac

AdrianZUZ

Nu cred ca este nici un patent ... le folosește Brig de ani buni. Sunt o găselniță dubioasa, trebuie sa mergi și sa vezi. Reduc influenta trim-ului asupra asietei bărcii.  Cu mare din spate este mai ciudat dar cred ca te obișnuiești.  Pozitiv este ca ieși în glisaj mai repede chiar cu greutate mare .
De Niewiadow m-am plâns de modelul mic... oricum nu ai ce face cu el. De cele mai mari, nu știu.
Pentru RIB-ul no. 1 4.20m și 25 cp am avut un Pongratz PBA500 normal. Foarte mulțumit de cum mergea în ciudata apariției firave. Ala pentru gonflabile nu face sens la RIB.  Ai chila și nu merita sa meargă pe baloane
.. la drum lung mai ajustezi presiunea.
La RIB no. 2 5.0m si 90cp am avut PEGA 750kg role + cavaleti reglabili... genial de ușor de folosit.
La RIB no. 3 6.2 m și 150cp este un Ellebi de 1500kg... pare ok dar as mai adaugă câteva ghidaje... barca are urme de la urcări.

La rib lungimea peridoc ului poate fi mai mică... ai 4 m cu baloane cu tot... oglinda trebuie sa fie cam pe ultimele role sau puțin mai în spate.
Revin mâine de pe calculator.. greu cu telefonul

bbl81

Citat din: Zodiac din Octombrie 30, 2018, 06:34:17 PM
Pai in principiu ai o barca de aluminiu SUDAT + baloane ! Incerc sa fac o traducere cat mai clara a capitolului 13(ce ironie ;D) din cartea de instructiuni care e in engleza :
"IN CAZ DE ACCIDENT :
- nu va panicati si linistiti pasagerii
- fii constient ca barca ta chiar si sparta/avariata este cel mai sigur loc de pe apa si te ajuta sa te salvezi
- niciodata nu parasi barca , un RIB e practic nescufundabil chiar si plin de apa
- dupa accident cu un tub dezumflat , se trage tubul spart in interiorul barcii , se rearanjeaza pasagerii pe partea cu tubul bun , in partea opusa tubului spart si va deplasati cu viteza redusa
- daca va loviti de un obiect plutitor , opriti motorul si examinati chila si tuburile , motorul si prinderea motorului si va deplasati spre mal cu viteza redusa
- mergeti la dealer sa va inspecteze barca inainte de a iesi din nou pe apa"

Atat din carte ! Barca are 3 camere + chila din aluminiu ! Asta presupun eu , in apa fara valuri mari cred ca te poti deplasa si cu toate cele 3 camere sparte . Barca are si 3 spatii de bagaje care functioneaza si ca niste flotoare . Are si pompa de santina electrica si o supapa de unic sens in spatele barcii . E cam full options , are lumini fata/spate , cabluri electrice trase , perne la banchete/scaune , dispozitiv de ancora , etc . !
Sper ca am fost de folos !
Spor !

oare cat de bune sunt acele supape de sens montate in spate(pupa). nu stiu cat de usor se defecteaza, dar in idee....ii dai gaz la barca, si toata apa iese singura, ca poate pompa de santina nu face fata..
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"