Braconieri fara frontiere (ProTV: Romania te iubesc)

Creat de bobinuta, Noiembrie 25, 2018, 10:39:42 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bobinuta

Declaratii pe camera ascunsa, urmariri pe apa, mafie in toata regula.
Cine n-a vazut emisiunea, merita s-o vada.

Personal, i-as aresta pe toti fara exceptie, iar urmatorii 25 ani si i-ar petrece finalizand inaugurarea Bucurestiului ca oras-port, reamenajarea si repopularea retelei hidrografice din tara si a Deltei Dunarii, iar cei mai afurisiti, ar executa canalul "Dunare - Marea Baltica"...
Desigur, in loc sa le dau de mancare si sa-i tin cu alocatii de stat, i-as pune la munca standard, 8 ore pe zi, ca pe orice om normal, doar ca si-ar plati astfel ziua de puscarie.
Si fiti siguri ca folosind o parte dintre ei, as construi marine corespunzatoare atat pe litoral, cat si in zonele navigabile din tara.

Visinescu ar deveni speranta lor in locul meu...  >:(

România, te iubesc: "Braconieri fără frontiere". Emisiunea integrală din 28 octombrie 2018

Acelasi reportaj cutremurator , pe Youtube.

CitatŞtiaţi că aproape 90% din peştele de apă dulce de pe piaţa românească provine din import? Sau mai ştiaţi că uriaşe cantităţi din acest peşte de import provine dintr-un pescuit ilegal, în zone interzise acestei activităţi?
In Italia, în zona fluviului Po, unde s-au instalat de câţiva ani mai multe filiere de braconieri. Sunt sute de romani, cei mai mulţi din zona Deltei Dunării, din judeţul Tulcea, au emigrat şi fac ce ştiu mai bine, în apele Italiei.
Braconează masiv în micile localităţi de pe cursul apei, unde se găsesc zeci de canale amenajate pentru irigaţiile din agricultură italiană.
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

Zodiac

Din pacate pe subiectul braconaj s-au facut o gramada de emisiuni si exista o alta gramada de discutii pe forumuri si...nu numai .
Si tot din pacate si pe acest subiect opiniile sunt impartite :
- unii incep cu ...alea....alea...cat de saraci sunt braconierii , cum ar fi....singura lor sursa de venit...bla....bla...etc.
- unii considera normala aceasta activitate ca...deh...Dunarea si Delta E A LOR
- unii au cunostinte printre ei si prefera sa taca
- altii cumpara peste de la ei
- altii tac din interes ....ca se cazeaza , mananca si isi lanseaza/stationeaza barcile la ei
- altii tac de frica , aceasta categorie fiind destul de mare
- altii sunt total indiferenti , pe principiul..."nu fura de la mine"
- si cei putini care au curajul sa fie total impotriva
- iar unii se bucura ca romanii ...in cazul acesta FURA din alte tari sa aduca bani in Romania

Deci in acest context nu cred ca eradicarea acestui fenomen se va intampla foarte curand ! Autoritatile care ar trebui sa lupte impotriva lor sunt mana in mana cu ei si...partasi la profit !

bbl81

@zodiac, ai dreptate cam in tot ce spui mai sus despre braconaj, dar ultima fraza nu pare corecta: in Romania stim toti ca autoritatile sunt mana in mana cu ei, dar pe Po, in Italia, nu este asa.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Zodiac

In postare am vorbit despre autoritatile din Romania . Dar daca tot ai deschis discutia , poate doar mie mi se pare ca autoritatile din film se cam PREFAC ca "lupta" cu braconierii . Doar voluntarii se pare ca se implica serios .
Poate tot doar mie mi se pare ca la un singur subiect sunt cu totii de acord...ca apa e mega poluata...pana si scaldatul e interzis...si pestii sunt OTRAVA ! Deci cine ar opri pe unii care ii scapa de OTRAVA ?
Mai erau niste filme cu rosii pline de otravuri si pesticide venite din Italia iar autoritatile de acolo...tot "luptau puternic" ...bineinteles fara nici un rezultat , normal ca le convine ca romanii sa se otraveasca iar italienii sa faca bani din asta .

bbl81

da , rosiile care nu au vazut pamant. sunt cultivate in bulgari de carbune(care inlocuieste pamantul), pe rafturi supraetajate, intr-o hala.

bradutzu

din pacate, se va face ceva atunci cand aproape tot pestele va disparea si braconajul nu va mai fi rentabil!
Atunci se vor aloca niste milioane de euro pentru refacere si protectie!
Deocamdata inca mai este peste si inca este rentabil braconajul!
Sa auzim numai de bine!

Alex1958

Citat din: bbl81 din Noiembrie 26, 2018, 01:19:57 PM
da , rosiile care nu au vazut pamant. sunt cultivate in bulgari de carbune(care inlocuieste pamantul), pe rafturi supraetajate, intr-o hala.
Salut,
Am stat de vorba cu un qatarez care se ocupa cu asa ceva. Argumentul lui era eficienta, si aici a trebuit sa-i dau dreptate! Sunt prea mult oameni pe pamant ca sa-i poti hrani pe toti natural. Culmea e ca omul era un gurmet si aprecia mult calitatea...

Florio

Citat din: Alex1958 din Noiembrie 27, 2018, 09:14:22 AM
Salut,
Am stat de vorba cu un qatarez care se ocupa cu asa ceva. Argumentul lui era eficienta, si aici a trebuit sa-i dau dreptate! Sunt prea mult oameni pe pamant ca sa-i poti hrani pe toti natural. Culmea e ca omul era un gurmet si aprecia mult calitatea...

Alex, ai dreptate. Cunosc ceva din branșa cultivatorilor eco, făcându-le astfel de proiecte pe fonduri europene.
Toți au ridicat marea problemă a eficienței, alături de greutatea de a procura gunoi de grajd pentru substratul natural al creșterii plantelor.
1. Gunoi de grajd nu găsesc și este evident, scump. De unde atâta, dacă zootehnia e în genunchi?
2. Acolo unde ei cresc natural, ecologic, într-un interval de timp, o cantitate de roșii, cei ce fac o creștere chimică intensivă, au o productivitate de 10 ori mai mare (pe sezon). La care se adaugă problema chimicalelor în lupta cu dăunătorii, ce măresc diferențele și mai tare. După care mai este problema comercială, unde centrele de desfacere preferă roșiile ce pot sta în raft fără să se strice... și tot așa.
Toate acestea nu descurajează producătorul "eco", ci îl nimicesc.

Am un exemplu, din dimineața asta chiar. O roșie cumpărată de la unii care aduc marfă bună, arată bine, are preț ridicat. Roșia aceasta avea o lovitură și am lăsat-o pe chiuveta de la birou, s-o arunc.
Iaca astăzi are două luni de când e acolo, arată impecabil, e un fel de "Alien". O privesc deja cu respect, deja mi-a demonstrat cine este, mă tem că mă privește la rândul ei și aș căuta o cale de comunicare înainte să mă atace. 
Mai bine ne împrietenim :)
Interesant este că partea lovită nu a putrezit deloc, doar a prins un fel de coajă.
Mă mir totuși că nu s-a vindecat :D

bbl81

deci, si in stomac/colon intra mult conservant. urmasii nostri or sa aibe destui stramosi mumificati in stare perfecta...... la cati conservanti ingeram

Zodiac

De vreo 7 ani de cand m-am mutat la casa , cochetez cu gradinaritul . Pot spune ca deja am o minima experienta desi "produc" doar pentru uzul propriu . Si pot afirma cu hotarare ca NU EXISTA produse ECO !!!
In primii ani am facut eforturi cred...supraomenesti sa produc ceva ECO . Am incercat "un milion de variante" ECO dar nimic nu rezista fara stropirea cu chimicale .
Oricum rezultatele sunt de exceptie , arome si gust fenomenale...nu seamana cu nimic din comert , dar daca as produce pentru vanzare , cred ca pretul pe kilogram ar fi imens . Inafara investitiilor cu scule de sapat , stropit , irigat , numai costurile cu irigarea...te rup la buzunar . Un calcul grosier imi spune ca intra vreo 7-8 lei pe kilogram NUMAI in energia electrica pentru irigare .

ON TOPIC
De multi ani ma lupt cu aceasta mentalitate de sorginte comunista - "Lasa ca fur eu primul...ca sunt mai smecher" , "Munca e pentru negri si roboti" , "Lasa ca facem noi o combinatie" .
Prescurtat suntem in mare majoritate artisti sa ne dam cu stangul in dreptul !
Braconieri nu sunt numai pe ape . Sunt peste tot ! Si pana la urma care e diferenta intre un braconier si unul legal , doar o hartie semnata de un alt mafiot care isi primeste spaga .
De ani de zile umblu prin lume si ii admir pe...unii...altii , cum din "rahat" pot face bici , cum fara resursele noastre scot sute de milioane de euro din turism . Multi nu au nici munti frumosi , nici Dunare , nici Delta , nici.... , dar stiu sa faca afaceri !
La noi ...ca la nimeni , ciobanii se cred pe tarlaua lor si rad cand te ataca haita lor de caini pe trasee PUBLICE...deh e muntele "lor" , cei care fura lemn din padurile publice...ca deh...ei sunt de acolo , smecherii care vaneaza tot ce prind pe domeniul public si braconierii care rup apele si distrug totul cu curent...ca deh...ei sunt "localnici" . Pai pe acest principiu ar trebui sa tai si eu niste lemne din padurea Baneasa , pot sa-mi iau si eu niste usi/termopane si ce imi mai place din Casa Poporului , am vazut in Herastrau niste lampi de iluminat solar...ma duc maine sa-mi aleg vreo cateva...deh...sunt localnic si as putea continua .
Ma gandeam si la locuitorii Deltei . Oare cati bani ar face daca si-ar construi toti...poate si pe fonduri europene , cateva cabanute mici cu confort minim in curte si ar plimba cu barcile turistii straini . Oare cati straini nu ar veni sa pescuiasca intr-o "balta" plina de peste...pasari si alte minunatii si sa manance pestele pe care l-au prins .
In acest mod cred ca ar curge rauri de bani din turism , dar asa cu apele terminate de curent si plase nu ofera NIMIC atragator .
Lasa ca e mai "bine" sa ne furam singuri caciula si asta o spun cu mare amaraciune !

Alex1958

Zodiac,
Cred ca deja te inseli sau mai bine spus privesti problema idilic.
In delta vin deja prea multi turisti pentru cat poate aceasta sustine. Deja se mananca peste de acvacultura iar barcile supra-motorizate au facut ca sa se schimbe comportamentul pestilor. Vorbeam cu nea Ion Pescaru' si imi spunea ca pe Sulina, crapul nu a mancat mai deloc ziua in aceasta vara (bine, dupa ce s-a limpezit apa!). Pe Chilia, unde circulatia nu e asa de mare, n-am avut trasatura noaptea.
Braconierii astia de i-am exportat pe Pad (Ebro, be aware, we are comming!) au luat prin surprindere autoritatile italiene. Dar mafia a reactionat si am auzit de niste masini incendiate. Nu stiu daca masinile contineau si proprietarul....dar poti sa te astepti pe viitor....
Oricum daca in politica romaneasca promite unul ca starpeste braconajul are votul meu!
Numai sa nu faca precum guvernatorul ARBDD care, ca pescar de spining, manca bobocii pisicii ca ce trebuie facut si dres, iar cand a ajuns la butoane a dat-o ca delta e a localnicilor, ca trebuie pastrate indeletnicirile traditionale....
Ba chiar il auzeam zilele trecute ca nu-si monitorizeaza nici ambarcatiunile propriului corp de control si cerea fonduri europene pentru asta. Aia cu flote de masini o fac pe banii lor de zece ani, asta in conditiile cand in HG-ul din 2015 se cerea ca orice pluta ce intra in DD sa aiba GPS ce poate fi urmarit de ARBDD.

Zodiac

Citat din: Alex1958 din Noiembrie 27, 2018, 02:18:50 PM
Zodiac,
Cred ca deja te inseli sau mai bine spus privesti problema idilic.
In delta vin deja prea multi turisti pentru cat poate aceasta sustine. Deja se mananca peste de acvacultura iar barcile supra-motorizate au facut ca sa se schimbe comportamentul pestilor.
Eu cred ca vad problema doar putin diferit . Si afara exista milioane de turisti , dar exista si reguli si controale stricte . Eu zic ca un numar mai mare de turisti care ar folosi Delta in mod organizat si dupa niste reguli sunt mult mai putin daunatori fata de unii...sa zicem in numar mai mic care fac concurs care sa fure cat mai mult...cat mai repede . Turistii ar atrage in mod indirect si investitii , atat la nivelul apei cat si al infrastructurii .

Alex1958

Citat din: Zodiac din Noiembrie 27, 2018, 07:58:26 PM
Eu cred ca vad problema doar putin diferit . Si afara exista milioane de turisti , dar exista si reguli si controale stricte . Eu zic ca un numar mai mare de turisti care ar folosi Delta in mod organizat si dupa niste reguli sunt mult mai putin daunatori fata de unii...sa zicem in numar mai mic care fac concurs care sa fure cat mai mult...cat mai repede . Turistii ar atrage in mod indirect si investitii , atat la nivelul apei cat si al infrastructurii .
Salut,
Ai atins o problema cruciala: "reguli si controale stricte". La noi problema e tratata "romaneste" conform principiului national: "Lasa ca merge si asa!"
Nu exista o entitate care sa controleze si sa restrictioneze -pe bune-accesul in delta. ARBDD-ul doar se multumeste sa incaseze taxa de acces.
Nu s-a facut un studiu serios despre cati turisti suporta Delta Dunarii la un moment dat, dpdv al hranei, colectarea gunoiului, tratarea deseurilor sanitare, trasee de acces la pensiuni, navigatie pe canale in scop turistic. Comunitatile locale, cu mici exceptii, nu au sisteme de epurare deseuri sanitare, colectare / tratare gunoi menajer.
Respectarea regulilor de acces si deplasare in zone de interes turistic nu este decat teoretic reglementata.
Dar cel mai trist este aspectul legat de calitatea oamenilor ce ar trebui sa deserveasca sistemul. Pe cei cu adevarat dedicati acestui scop ii numeri pe degete....
Singura speranta -firava si aceea- ramane capacitatea DD de a se autoregenera si protectia (tot mai slaba) oferita de distante, costuri, lipsa de confort.

Florio

Citat din: Zodiac din Noiembrie 28, 2018, 11:15:30 AM
Eu nu m-as baza pe asta pentru ca nu exista nici o certitudine .
In acelasi timp si din pacate si din fericire ;D , la noi inca mai functioneaza ceva...SCANDALUL ! Din pacate ca DOAR scandalul functioneaza si din fericire e totusi ceva in loc de NIMIC care functioneaza . Si asta doar datorita forumurilor si presei !
Nu sunt expert in problemele deltei dar voi da un exemplu similar . Sunt un mare iubitor de munte si intotdeauna am preferat Transfagarasanul...vs Valea Prahovei din cauza traficului si aglomeratiei .

.................................

Zodiacule, tot respectul  :) . A impune normalitatea, e singura speranță de a avea o țară mai civilizată.

Împotriva mizeriei începute pe Valea Jiului, am purtat discuții cu autoritățile vreme de un an și ceva, am mail-ul plin de răspunsuri care mai de care mai evazive, de la absolut toate instituțiile ce au tangență cu mediul , construcțiile, autorizările, verificările de lucrări, etc... până la parchet, împotriva celor ce continuă lucrările ce au dispoziție de sistare.
Unii mi-au spus că după verificările lor, lucrările sunt oprite. Asta în timp ce respectivii începuseră din nou lucrul...
Ei, e greu între infractori. Infractori în cartier, în oraș, în Deltă, în guvern, în parlament, peste tot.

Doar că nu pot dezarma pur și simplu :)

Zodiac

Florio , respectul e reciproc ! Dupa o analiza mai profunda eu am sters postarea .
Am considerat ca poate fi ofensatoare pentru unii colegi de forum , deh mai merge lumea la gratare ...mai primeste niste lemne de la padure , mai baga o plasa...mai...etc. . Te-as ruga sa stergi si tu citatul daca ai amabilitatea .
Multi discuta aprins pe anumite teme dar foarte putini se implica si se expun . Am ajuns la concluzia ca multa lume , cand te implici te considera nebun sau minim ciudat . E mai confortabil sa-ti vezi doar de binele tau si sa te prefaci ca nu vezi ce se intampla in jurul tau .
Marea majoritate actioneaza pe un principiu la care folosesc eu un exemplu destul de intalnit , cel putin in Bucuresti .
Cazul clasic cand stateam la coada pe la "primit" anumite autorizatii , noroc de faptul ca acum se pot face multe direct pe internet :

Deci clasica aglomeratie si coada de la ghisee . Clasica functionara care crede ca e minim Dumnezeu si care considera ca ...da ceva de la ea ...asta doar daca vrea .
Apare "scandalagiul" si bineinteles "nebunul/ciudatul" care o roaga pe un ton ferm sa nu mai plece de la ghiseu cate "o ora"...ba cica la WC...ba indescifrabil...ba...etc . . "Scandalagiul" primeste o replica devastatoare de genul "stai in banca ta...treci la rand ca ma enervezi" !
Pe acelasi ton ferm "scandalagiul" ii explica faptul ca e doar o functionara , platita pentru munca si sa lase ifosele pentru "acasa la ea" .
Atunci se scandalizeaza lumea , incep vociferari...ghici catre cine...catre "scandalagiu" pe principiul "nu o enervati pe doamna ca urmez eu" !
Din pacate asa functioneaza treburile la noi !