Braconieri fara frontiere (ProTV: Romania te iubesc)

Creat de bobinuta, Noiembrie 25, 2018, 10:39:42 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bbl81

dragii mei,

de cand avem suport cat de cat de la 112, si sesizarile primesc numere de inregistrarim,  si eu i-am inebunit cu telefoane de prin toata tara unde am vazut un camion care transporta lemne. Culmea este ca toate au fost legale.... legat de plase si electricieni, deversari gunoaie, tot asa ar fi o sansa, 112, sa sune toata lumea. Dar unii se mai  sperie, pentru ca operatorul de la 112 iti cere numele.., politia de frontiera are relatii stranse cu braconierii in unele zone..etc. Dar eu zic ca tot este mai bine sa dam macar acel apel gratuit la 112, si multe se vor rezolva.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Alex1958

Din ciclul "Cum are grija Guvernatorul de Delta Dunarii" -care a debutat anul trecut, Dl Musetescu mai baga una in interesul "pescarilor".
A pescarilor industriali, desigur, pe care unii, rauvoitori, ii identifica cu braconierii.
In 2018 a fost Anul stiucii. In urma rezultatelor de care "pescarii" sunt foarte multumiti se preconizeaza 2019 -Anul Crapului (sau poate al crapului si stiucii!).
https://m.jurnalul.antena3.ro/stiri/observator/pescarii-din-delta-vor-modificarea-regulilor-de-stabilire-a-prohibitiei-791315.html

bradutzu

Este bine ca marele guvernator se gandeste sa protejeze stiuca. In ultimii 2 ani ordinul de prohibitie a aparut dupa ce toata stiuca a depus si cele prinse in plase nu mai aveau icre.....
vom vedea anul asta cum va fi!
Poate vom avea prohibitie la crap in iulie!
Sa auzim numai de bine!

Zodiac

Solutii exista ! Din cate vad nesimtitii si nemernicii se tem doar de un singur lucru ...CELEBRITATEA ! Deci :
" SA II FACEM CELEBRI " , pe FB si aici daca seful de forum permite !
De mult timp ma gandesc daca ar fi acceptat un topic cu filmari si poze...cu nemernici in actiune , braconieri , "electricieni" , bizoni cu herghelii de cai , etc. .
Multe astfel de campanii duse pe FB au avut un mare succes...din ciclul "Parchezi ca un bou" , "Auto DNA" , filmulete cu unii care arunca gunoaie . Si se pare ca autoritatile sunt sensibile la "Celebritate" si actioneaza destul de rapid .

Alex1958

Citat din: bradutzu din Noiembrie 28, 2018, 12:57:23 PM
Este bine ca marele guvernator se gandeste sa protejeze stiuca. In ultimii 2 ani ordinul de prohibitie a aparut dupa ce toata stiuca a depus si cele prinse in plase nu mai aveau icre.....
vom vedea anul asta cum va fi!
Poate vom avea prohibitie la crap in iulie!
Marele guvernator a protejat (?) stiuca de pescarii sportivi. Nu si de cei industriali. Nu si cand aceasta se reproducea (intarzierea ordinului i se datoreaza chiar lui Malin!).
Acum incearca si cu crapul. Anul trecut nu a reusit cu patru specii dintr-o data (crap, somn stiuca si salau). Acum a schimbat strategia, merge cu cate una.
Anul trecut l-au stopat APIA si proprietarii de pensiuni. Anul asta, cine stie?
Eu unul ii tin degetele incrucisate.....