Busola Plastimo a facut buba!

Creat de AdrianZUZ, Decembrie 13, 2018, 10:18:39 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

AdrianZUZ

De fapt a facut bula nu buba!

Va rog daca stie cineva cum / unde se poate repara o busola Plastimo 105 offshore.
Simptomele sunt - bula de aer maricica si cadran intepenit.
In manual scrie sa nu incerci sa o repari ci sa o trimiti la producator >:(.
Parca imi e mila de 140euro sa nu incerc sa o resuscitez.

Zodiac

Parerea mea e ca a luat aer pe la garnitura , deci garnitura nu mai e buna si oricum va trebui inlocuita deoarece va lua aer in continuare .

AdrianZUZ

Ar fi sfarsit de drum pentru ea, nu se gaseste kit de reparatie! Cred ca o sa o desfac sa vad ce este pe acolo, poate este ceva tip o-ring...

Intersect

Citat din: AdrianZUZ din Decembrie 13, 2018, 03:14:26 PM
Ar fi sfarsit de drum pentru ea, nu se gaseste kit de reparatie! Cred ca o sa o desfac sa vad ce este pe acolo, poate este ceva tip o-ring...
De ce nu le trimiți un email celor de la Plastimo cu poze atașate apoi vezi dacă te ajută.
Born to fish,forced to work!!!

AdrianZUZ

Cred ca au trecut 17 ani de la fabricatie. O sa incerc si varianta asta ... oricum un curier dus intors Franta, cred ca vrea cat una noua de pe ebay.

deltasub

Pentru bula de aer, desfaci cele patru suruburi ce se văd pe spate și pe sfera gasești un alt șurub prin care poți sa completezi lichidul. Îl  desurubezi cu grija, eventual dacă e acoperit cu rasina, o îndepărtezi. Surubul sa fie în poziție verticala, iar busola cât mai rece. Eu pt.busola plastimo am folosit ulei johnson baby. Apoi înșurubezi  și și acoperi șurubul cu rasina din nou. Dar faptul ca e înțepenit cadranul, dacă nu își revine la câteva zmucituri, nu cred ca se poate face ceva.

AdrianZUZ

Citat din: deltasub din Decembrie 16, 2018, 12:38:48 AM
Pentru bula de aer, desfaci cele patru suruburi ce se văd pe spate și pe sfera gasești un alt șurub prin care poți sa completezi lichidul. Îl  desurubezi cu grija, eventual dacă e acoperit cu rasina, o îndepărtezi. Surubul sa fie în poziție verticala, iar busola cât mai rece. Eu pt.busola plastimo am folosit ulei johnson baby. Apoi înșurubezi  și și acoperi șurubul cu rasina din nou. Dar faptul ca e înțepenit cadranul, dacă nu își revine la câteva zmucituri, nu cred ca se poate face ceva.

Multumesc mult!
Am ajuns acasa si am trecut la reparatii. Asa cum ai spus, am gasit surubul cu rasina, am completat cu Baby Oil , am scapat de bula, am zguduit un pic (prea tare  ;D) busola. Toate bune si frumoase, bula a disparut, dar cadranul a cazut cu tot cu furca!

Acum 15min am castigat o licitatie Plastimo Offshore 105, noua, 105eur cu transport. :)