Lada frigorifica

Creat de gabriel.c, Ianuarie 03, 2019, 08:23:21 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

gabriel.c

Salut din nou și LA MULȚI ANI !!!
Știe vreun coleg mai vechi in ale bărcilor cabinate ce fel de frigider/lada frigorifica ar trebui să-mi cumpăr pentru a reuși sa beau o bere rece pe balta? Sigur va fi și pe gaz dar ma întrebam dacă are cineva cumva o lada frigorifica pe gaz dar din aia fără compresor(așa la la camioane ) să-mi spună dacă răcește bine.
Mulțumesc.

scm_ro

Racesc bine, daca sunt tinute orizontale.

Haiduc

Salut si LA MULTI ANI la toata lumea.
Ia legatura cu colegul @Dbr si te lamureste el.Eu am o lada frigorifica de la el pe 220/12v si gaz care isi face treaba cu brio chiar(raceste cu 23grade sub mediul ambiant)este foarte buna dar depinde la ce tamperatura vrei berea,problema e alta dupa cum spune si colegul @scm_ro, trebuie sa fie tinuta orizontal altfel nu da randamentul asteptat, mai ales daca umblii in ia destul de des.Eu am avut o dupa mine si la mare la rulota si a mers de minune pentru eficienta maxima incarc o seara cand te culci si dimineata sunt cu gheata pe ele cele care sunt langa asa zisul congelator.Apropo daca pui apa in tava de gheata pana dimineata e tun.Tine minte cu cat e mai rece afara cu atat raceste mai tare
In rest numai de bine sa auzim.

gabriel.c

Dar despre frigiderele de rulota (alea cu compresor )ce știți? Sunt mai eficiente?

Florio

Citat din: gabriel.c din Ianuarie 03, 2019, 10:13:58 PM
Dar despre frigiderele de rulota (alea cu compresor )ce știți? Sunt mai eficiente?

Toate frigiderele cu compresor sunt foarte eficiente. Nu au probleme cu poziția de funcționare, iar răcirea este mult mai bună decât la toate celelalte variante (gaz, Peltier).

Lada mea frigorifică din barcă, face gheață pe fundul cuvei, în condițiile în care afară sunt și 36 de grade adesea.
În plus, la o familie de 4, se deschide cu o frecvență mare. Cine are copii, știe :)

crysty

Frigiderele cu compresor la 220/ 12V sunt cele mai indicate. Subscriu la ce a spus Florio chiar daca nu am familia din 4. Daca sunt 2 persoane setoase (nu poti fi altfel pe barca) chiar si de apa nu numai bere, este super sa ai apa la rece. Berea o tineam la -2 grdC pe barca laolalta cu alimentele. Bine, eu ma cazasem la o pensiune iar noaptea luam lada si o treceam pe 220V, pentru a nu consuma bateria. Pentru anul acesta mi-am propus sa nu mai car frigiderul de pe barca dar sa adaug niste panouri solare 2 x 100W astfel incat sa rezolv problema. Pentru o baterie buna de 100Ah este ok sistemul. L-am testat cu panourile de 2 x 100W ale unui prieten.

gabriel.c

Mulțumesc băieți,cred, ca cele cu compresor sunt mai bune dar NU am văzut mai mici(spațiul limitat in cabina)și de aceea m-am orientat către o lada care are capacul sus .Florio zicea ca lada lui face gheata dar exista și lăzi cu compresor sau doar frigidere?

Florio

Citat din: gabriel.c din Ianuarie 05, 2019, 11:53:01 AM
Mulțumesc băieți,cred, ca cele cu compresor sunt mai bune dar NU am văzut mai mici(spațiul limitat in cabina)și de aceea m-am orientat către o lada care are capacul sus .Florio zicea ca lada lui face gheata dar exista și lăzi cu compresor sau doar frigidere?

Există lăzi frigorifice cu compresor, de toate dimensiunile posibile, sub 60l :) . Inclusiv unele care au loc cât de 3-4 sticle și atât, așa că ai de unde alege. De fapt a postat Pelicanul o adresă web utilă.
Iar ca prețurile să fie ceva mai delicate decât site-ul de mai sus, încearcă la accesorii vândute pentru camionagii. Acolo am întâlnit cele mai bune oferte.

Gheața se formează la partea de jos, din cauza condensului dat de desele deschideri. Dar nu e gheață densă ca la un congelator, ci formațiuni în apa ce se adună jos. Cam la o săptămână "dezgheț" frigiderul și-l șterg. Probabil s-ar forma și gheață densă, dacă aș da termostatul la maximum (5). Eu îl țin la 1 .

gabriel.c

Mulțumesc frumos pentru răspunsuri .

SPEEDY GONZALES

Am un frigider de barca disponibil Made in Japan cu compresor la12v -110v. Relatii in privat 0722355213.

gabriel.c

Mulțumesc ,dar mi-am cumpărat deja o lada waeco cu compresor așa cum m-au sfătuit unii colegi de pe forum.
Poate pentru alți colegi e valabil încă. .Bafta la vânzare.

pauli

Citat din: Florio din Ianuarie 03, 2019, 10:23:53 PM
Toate frigiderele cu compresor sunt foarte eficiente. Nu au probleme cu poziția de funcționare, iar răcirea este mult mai bună decât la toate celelalte variante (gaz, Peltier).

Lada mea frigorifică din barcă, face gheață pe fundul cuvei, în condițiile în care afară sunt și 36 de grade adesea.
În plus, la o familie de 4, se deschide cu o frecvență mare. Cine are copii, știe :)

ce model de lada ai Florio?

Florio

Citat din: pauli din Ianuarie 29, 2019, 08:20:20 PM
ce model de lada ai Florio?

Iaca m-ai pus pe gânduri: nu mai știam ce frigorifică am, se fac 10 ani de atunci :)

Am verificat acum ce scrie în cartea tehnică.
Așadar lada frigorifică este adusă din Italia, are compresor Danfoss ventilat, control termostatic până la minus 12 grade celsius, tensiuni de alimentare 12-24V, capacitate 44 litri (din cartea tehnică), greutate 20 kg și e tipul TB 42-42A de la Indel B.
Observ cu mirare că și acum are un preț destul de ridicat: 639 euro    http://www.trailerpointoutlet.net/prodotto-142991/Frigorifero-42-l-Indel-B.aspx
Probabil or fi și alte oferte. Atunci aveam barcă de un an și nimic nu era scump pentru ea :D

Partea bună este că, iată, lucrează impecabil de 10 ani. Doamne-ajută! :)

crysty

Ca o completare la ce a zis Florio, si mai de actualitate, am folosit vara trecuta un frigider Dometic CoolFreeze CFX50 care prezinta un bun raport calitate - pret.
Acum, pentru ca anul trecut acel frigider era de imprumut pentru probe, am cumparat si eu unul. Are 46litrii si poate raci pana la -22°C consumand @50W (are compresor). Am fost foarte multumit vara trecuta de serviciile lui.
Ca un sfat - nu il cumparati de pe siturile din Romania pentru ca pare a fi mai scump; verificati si alte situri de vanzari ca este mai ieftin cu tot cu transport. Al meu a venit din UK in 5 sau 6 zile si a fost ok la sosire.
Nu am pretentia ca acesta este de ultim moment aparut, nu; dar ar putea fi o optiune la frigiderul prezentat de Florio, optiune care se poate gasi usor.