Ajutor alegere motor

Creat de mariusm piesenoi111, Ianuarie 26, 2019, 11:16:36 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mariusm piesenoi111

Ce părere aveți :
Pt un Delphin 5.0 trebuie sa aleg intre ETEC 90 sau ETEC 90 HO
Barca duce max 80 deci ambele sunt o idee cam mari.....cred că mă voi opri la 90 pt că e mai ușor și nu îl iau forever
Cel HO in schimb are cilindreea mai mare ,e 4 in V și grupul mult mai tapan .. . si prin urmare mai fiabil dar consuma mai mult .....choices ..... choices

mariusm piesenoi111

Dacă aveți o alta propunere in aceasta gama de putere inclusiv SH le aștept cu drag
Mulțumesc mult de ajutor

Vali

Eu as merge pe Etec-ul de 90 in 3 cilindri. Chiar daca nu e 4 in V, e totusi tot Etec. Stii bine cat de nervos e un Etec comparativ cu orice 4T echivalent.

Daca bugetul e mai timid, ori un Honda de 90, ori un Suzuki de 90 Sh. Sunt mai usor de gasit sh decat gama 40-50-60, din cauza ca sunt mai mari si mai gurmande. Singura problema e sa rezolvi cu inmatricularea, avand in vedere ca depasesti puterea maxima autorizata.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

gabriel.c

Salut băieți,aceeași problema o am și eu(vizavi de înmatriculare )barca Shetland 536 are MAX 70 CP de la producător ....cred ....nu știu sigur :'(
Eu m-am pricopsit cu un etec 90 .Daca mai știți vreo varianta "buna" de înmatriculare va rămân dator (și așa sunt dator maxim......la câte informații bune am găsit la voi).Apropo de etec 90 cp ,cine face service /revizii la noi in țărișoară ?

gabriel.c

Oricum Marius etecul 75 e același (softul diferă doar) cu ăla de 90 cp aici ma refer la modelele sh mai vechi. Cel puțin asta am dedus eu după informațiile găsite pe forumuri pe afara.

mariusm piesenoi111

Salutare
Service face Euronautica in București și Pronautica in Tulcea
Tu ai luat ETEC ul ăla care era prin vara in anunțuri?

AdrianZUZ

Citat din: mariusm piesenoi111 din Ianuarie 28, 2019, 11:55:58 AM
Dacă aveți o alta propunere in aceasta gama de putere inclusiv SH le aștept cu drag
Mulțumesc mult de ajutor

Barca merge suav cu 70cp!

PS sau daca trebuie 90 - http://www.probarca.ro/anunt/108804/104/1/104/Vand-motor-TOHATSU-EFI--90-CP-.htm

Vali

Citat din: gabriel.c din Ianuarie 28, 2019, 01:25:45 PM
Salut băieți,aceeași problema o am și eu(vizavi de înmatriculare )barca Shetland 536 are MAX 70 CP de la producător ....cred ....nu știu sigur :'(

Colegul Horea (H) a avut un 536 cu Etec de 115, 4 in V. Mergea terorist barca aia, si in 2015 Horea a vandut-o unui baiat din Galati, ca sa-i fac eu in schimb o barca AN 510, pe care Horea a pus Etec de 40.
Baiatul respectiv se da de atunci cu 536-le cu 115 fara probleme. Ar trebui intrebat Horea cum a rezolvat cu inmatricularea, desi daca e pe Belgia cred ca nu sunt probleme.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

gabriel.c

Mulțumesc  frumos Vali  ,dar nici pe H nu îl găsesc in lista membrilor și nici de băiatul care a cumpărat Shetland-ul nu știu nimic. ....Toată baza e la tine....să-mi dai un contact.
Dar oricum cred ,(de fapt sunt sigur )ca trebuie sa cântăresc barca după ce am citit aici pe forum despre fundul dublu și apoi sa cheltui bănuții pe înmatriculare și alte prostii pe care le am in plan cu barca asta.
Pentru Marius :nu am luat etecul din Ro.  E din Italia ,acolo l-am găsit.

Vali

Sa vedem cum dau de el. Nu mai stiu de el de 3 ani, si de pe forum s-a retras tot atunci.
Daca nu, gasim noi alte variante. Poate chiar Belgia, depinde de ce-ti convine mai mult.

dorely

Poate se doreste un suzy de 90, 4t, f bun. Vali cunoaste motorul.

mariusm piesenoi111

@AdiZuz ....anuntul ăla pare cam fake...poze de aiurea cizma lunga ..
@AdiZuz...de unde știi că merge suav cu 70?
Vreau 90 pt că nu mai vreau sa trec prin fazele alea in care îmi doream enorm sa mai am câțiva căluți și să pot reduce turația macar sub 5000.
@Dorely....ceva detalii despre Suzy?
Mulțumesc mult tuturor pentru raspunsuri

stefand600

Marius, atunci ar trebui sa iei motorul cu cea mai mare putere la aceiasi greutate. Cunosc pe cineva cu o cabinata care suporta 115 CP dar are pe ia 150 CP. Am vazut ca la 38-40 km/h nu este turat peste 4200 rot/min. El zice ca consuma doar 15l la ora. A avut 100 si mergea tot timpul in 5000-5200 rot/min pentru aceiasi viteza de 38-40 km/h. Daca inmatriculezi BE sau NL depasirea puterii nu este o problema.
Stefan D

Alex1958

Salut!
M-am dat si eu cu un Shetland 536 cu Suzuki 115 HP. E mult! Parca calaream pe motor. Cred ca 90 HP e suficient.
Acualmente site-ul Shetland nu mai ofera informatii despre barcile vechi- asa cum e 536. Deci nu mi-as pune mari probleme cu inmatricularea. Dar cred ca o intrebare la capitania de care apartii nu strica.
Toate cele bune!

AdrianZUZ

Citat din: mariusm piesenoi111 din Ianuarie 29, 2019, 10:47:04 AM
@AdiZuz ....anuntul ăla pare cam fake...poze de aiurea cizma lunga ..
@AdiZuz...de unde știi că merge suav cu 70?

1. Nu stiu, da un telefon.
2. Am mers ceva zile impreuna cu un delfin d'asta motorizat cu E-Tec 50cp. L-am vazut incarcat in diverse formule, pana la 4 adulti si 2 copiloi ... tinea pasul fara probleme cu Busterul meu de 4.6 si 50cp, fara sa sufere la iesire in glisaj, valuri decente spre Sulina ... propietarul este printre noi, daca vede discutia, poate te mai lamureste el.