conversie barca open-decapotabila

Creat de bbl81, Februarie 18, 2019, 12:04:12 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

bbl81

oare se poate face o cabina decapotabila pe un open de 5-6 metri? sa se dea jos usor si repede in 2 oameni?
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

timberland0910

Nu vad de ce nu s-ar putea .E pe acelasi principiu ca si Hardtopurile la Jeep Wrangler sau ca si hardtopul unei Bene de Toyota Hilux ford ranger ..etc..
Uite aici ceva in genul
https://www.lifeproofboats.com/lifeproofboats30-32/

Acuma cat de greu iti iese hardtopul depinde de ce materiale folosesti

bbl81

interesant, cred ca este mai ok decat un cort peste biminitop.

timberland0910

Citat din: bbl81 din Februarie 18, 2019, 12:49:52 PM
interesant, cred ca este mai ok decat un cort peste biminitop.

Normal ca e mai ok . Si il poti gandi sa fie rezistent ca sa te si poti urca deasupra pt pescuit , plaja etc ...ce dimensiuni ar avea ? L x l ?

teo pes

Salut ! am cochetat si eu cu ideea!
Am ajuns la concluzia ca pescar ca mai mult incurca si ingreuneaza,intradevar cand e frig se merita mai ales pt voiaj, cu sirocco montat esti boier! ;)
Viata i grea !!  Dar trece !!

bbl81

Citat din: teo pes din Februarie 18, 2019, 02:09:33 PM
Salut ! am cochetat si eu cu ideea!
Am ajuns la concluzia ca pescar ca mai mult incurca si ingreuneaza,intradevar cand e frig se merita mai ales pt voiaj, cu sirocco montat esti boier! ;)
exact de asta ma gandeam, cand vin  ploile si frigul, pun cabina sus, sirocou....si stai pe balta nopti intregi. Cu cortul pe barca nu ii tot una...vantul isi face de cap..etc.

cristiantutuianu

Citat din: bbl81 din Februarie 18, 2019, 12:04:12 PM
oare se poate face o cabina decapotabila pe un open de 5-6 metri? sa se dea jos usor si repede in 2 oameni?
Cu siguranta se poate face asa ceva. Chiar am avut o discutie despre "cabina demontabila" cu un coleg de pe forum. Cu siguranta nu prea vad o varianta  care sa mearga pe toate barcile open .
E clar ca se vrea ceva care sa nu aduca o greutate in plus pe barca .  Ideal ar fi sa o poti monta (ridica pe ,pozitie) in mijlocul apei.
Despre ce barca e vorba ?
Dac o vrei sa stai pe ea sa faci plaja e clar ca trebuie lucrat la structura .

bbl81

se vrea pentru o barca de 5.5-6,  metri, ca daca e mai mica, oricum nu ai spatiu suficieent.. nu trebuie ridicata in mijlocul baltii, merge montata pe mal, sau acasa inainte sa pleci spre balta.. ideea este sa iti transformi barca de vara intro cabinata de sezon tarziu. Fara sa calci pe ea, ca sa nu fie nevoie de strucura prea solida, eventual cu un gemulet la prova, ca sa ai acces la ancora.

cristiantutuianu

Citat din: bbl81 din Februarie 19, 2019, 08:38:39 AM
se vrea pentru o barca de 5.5-6,  metri, ca daca e mai mica, oricum nu ai spatiu suficieent.. nu trebuie ridicata in mijlocul baltii, merge montata pe mal, sau acasa inainte sa pleci spre balta.. ideea este sa iti transformi barca de vara intro cabinata de sezon tarziu. Fara sa calci pe ea, ca sa nu fie nevoie de strucura prea solida, eventual cu un gemulet la prova, ca sa ai acces la ancora.
Am inteles! Ce doresti ,dar despre ce barca e vorba. Ii faci o cabina care o poti demonta e simplu din punctul meu de vedere. Ai variante sa o faci din placaj si epoxy,din poliesterica e in functie de buget.Sa nu uiti ca se modifica comportamentul nautic al barci .

bbl81

Momentan am Romcraft 480 M, dar mi se pare cam mica pentru a se preta la aceasta modificare. Ma gandesc la un Temerar 575 sau ceva de genul, ceva sa mearga bine cu E-tec-ul de 30 HP pe care il am deja.

mariusm piesenoi111

Grija la raport greutate/CP care se pare ca nu este de 20kg/CP ci maxim undeva la 18kg/CP mai exact între 11-18 kg/CP
Foarte discutabil totusi pt ca stim bărci care zboară si cu 30kg/CP....vezi AN-urile

bbl81

salut Marius, AN a fost prima mea alegere dar nu am mai avut rabdare...timpi mari de constructie , comenzi deschise inaintea mea.. :(  acuma nu mai conteaza, ca oricum ar fi cam mica pentru ce am eu in gand.., probabil o barca de vreo 5.5 metri ar fi cam ce am eu nevoie.

bbl81

si amenajarea interioara de la 0 customizata, ar fi de folos.(lipsa banchetei pupa,  banchete prova facute pe laterale...etc.

Alex1958

Salut,
Am si eu o intrebare. Cabina pe care vrei s-o adaugi iti va ingreuna / impiedica accestul in prova.
Vei avea probleme cu ancorarea. Cabina trebuie conceputa cu posibilitatea de acces de la bun inceput.
Stima!

bbl81

Citat din: Alex1958 din Februarie 19, 2019, 05:56:55 PM
Salut,
Am si eu o intrebare. Cabina pe care vrei s-o adaugi iti va ingreuna / impiedica accestul in prova.
Vei avea probleme cu ancorarea. Cabina trebuie conceputa cu posibilitatea de acces de la bun inceput.
Stima!
Am scris la postareaa #8: trebuie un gemulet de acces la.prova/ ancora prova, ca sa nu fie nevoie sa faci structura asa rigida, grea, ca sa calci pe ea.