Scoli pentru obtinerea permisului de navigatie in Romania

Creat de Zodiac, Februarie 21, 2019, 01:10:43 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Intersect

Prima barca pe care am avut-o mi-am echipat-o cu o statie marina,nu am folosit-o niciodata.Cum spune Florio am inceracta ca sa iau legatura cu cei de la Capitanie si nimic.
Mai ascultam detaliile despre trafic cand eram ancorat in rest nimic.Mi-a parut rau ca am gaurit barca ca sa o instalez.
In mars nu auzeam nimic din cauza zgomotului de la motor,in fine.Daca eram mai multe barci pe apa foloseam portabile UHF prinse de reverul hainei.
Acum am una portabila,doar pentru linistea sufleteasca.
Born to fish,forced to work!!!

Zodiac

Citat din: sebba din Februarie 22, 2019, 02:51:48 PM
Deci eu voi fi acolo cam din 15 martie. Voi avea nevoie de 2-3 zile sa pun barca pe apă după care mă plimb prin zona până în 4 aprilie când am prima tură din anul asta.
Daca te incadrezi in perioada asta ești binevenit.
Achillio
Pteleos 370 07
https://maps.app.goo.gl/5DAXh

Sent from my Redmi 5A using Tapatalk
Multumesc ! Acum am vazut ce "transatlantic"  ;D ai ! Superb !

Multumesc @Pelicanul !

Multumesc @Intersect ! E bine sa aflu ca nu arunc niste bani .

sebba

Eh, nu as numi Haimanaua transatlantic, cu toate că modele similare au traversat și oceanele însă da, nici în categoria trailerabile (navomodele, cum îmi place mie sa-mi zgândăr la modul plăcut prietenii cu bărci mai mici) nu as încadra-o.
Mulțumesc însă și eu pentru aprecieri.

O alta varianta ar fi după 14 aprilie dar încă nu este sigur, când este posibil sa mai am o tura de "skipper training" timp de o săptămână. Voi anunța cât mai curând posibil dacă se va ține sau nu.

Oricum, in ambele variante, poți veni și însoțit de prieteni sau prietene/neveste/amante. Fără câini și pisici însă, nu am veste de salvare pentru patrupede. [emoji3]

Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

s/y Lindor

poti incerca sa faci scoala la Limanu /Mangalia cu Maria Ta pt c / s pe sy Lindor. cursurile se tin la bord,  dureaza 2 sau 5 zile, cazarea la bord inclusa, iesiri pe mare 6-8 ore zilnic , inclusiv noapea sau pe mare creata.

Zodiac

Multumesc pentru oferta ! Am auzit multe lucruri bune despre scoala pe Lindor ! Promit ca daca voi decide sa renunt la dormitul noaptea acasa , prima optiune va fi Lindor !

s/y Lindor

Te asteptam oricand cu placere,
Apropo, pe Lindor scoala se face si cu un singur candidat, fara costuri suplimentare,

Florio

Citat din: Zodiac din Februarie 22, 2019, 07:09:08 PM
Multumesc pentru oferta ! Am auzit multe lucruri bune despre scoala pe Lindor ! Promit ca daca voi decide sa renunt la dormitul noaptea acasa , prima optiune va fi Lindor !

Aici sunt foarte multe de spus. Școala de navigație "Măria Ta" este condusă de dl. comandant Alexandru Tudor.
Iar aici, sunt trei mari calități:
-experiența covârșitoare de comandant în Marina Militară urmată de o carieră completă până la comandant activ în Marina Civilă,
-dragostea acestui comandant față de mare și veliere, care l-a făcut ca în puținul timp dintre voiaje să fie posesorul yachtului Lindor petrecând clipele de relaxare tot pe mare :)
-calitățile umane deosebite ale acestuia, care te fac să-l îndrăgești și să-ți dorești să-i fii prieten.

Cunoscându-l personal și aflându-l în diverse împrejurări, pot garanta că nu există nici o exagerare în spusele de mai sus.
Nu l-am menționat fiindcă ideea topicului a fost să vorbim obiectiv, eliminând prieteniile :) . Când l-am cunoscut pe "Nea Sandu" aveam școlile făcute deja.

Bogdan

Recomand Lindor. Am facut scoala pentru S si cel mai mult am castigat un mentor in persoana dlui Cdt. Alexandru Tudor. Experienta impresionanta in navigatie, capacitate de adaptare fata de un cursant nepriceput ca mine, flexibilitate ( eu am lipsit vreo 2 zile ca aveam un proces la Iasi) caracter deosebit, sunt doar cateva calitati care imi vin acum in minte. De altfel si in ziua de astazi imi sta alaturi cand am nevoie de un sfat.

Constantin Lascu, desi nu l-am cunoscut personal, am inteles ca reprezinta o optiune de training intensiv. Omul ala sta pe barca aproape non stop si este un adept al cruisingului, ceea ce spune multe despre experienta sa. Totusi, e bine sa apelezi la el intr-o etapa superioara de pregatire, pentru ca atunci cand crezi ca stii, ai sa afli de fapt de la el cam cat stii. Chiar si Seba care a "incetat comunicatiile "cu el recunoaste calitatile de formator de skipperi ale lui Constantin.

Ar mai fi Arcturs, scoala dlui Cdt Leoca. Nu cunosc, dar am sa fac o tura (sper) in Aprilie cu dansul, spre Sozopol si retur Mangalia. Tot ce pot spune la acest moment, este doar ca are recomandari foarte bune cu privire la seriozitatea cu care trateaza propria afacere, inclusiv scoala de navigatie.

MBG

Din experienta personala:

Colegiul Nautic Roman: este o scoala ok,practica tot la Limanu,nu stiu daca mai tin cursuri teoretice in Bucuresti sau s-au mutat definitiv pe litoral.
Cursuri tinute de ofiteri de marina.
Practica pt partea de sailing cu un instructor "civil"
Sunt ok si ii recomand.

Set Sail: teorie in Bucuresti si practica pe Snagov si/sau Limanu. Orientati mai mult pe stilul "baieti de viata" unde accentul se pune pe "sa bubuie muzica si sa curga bautura". Prioritate au "vedetele" sau cei de la care poate "pica" ceva ( publicitate,reduceri,etc).
Trebuie citit cu foarte mare atentie ce se semneaza in ceea ce priveste "oferta" si este recomandat ca orice promisiune sa fie trecuta si in scris.
Ofera la practica de sailing si navigatie de noapte.
Baza materiala mare, sigur sunt scoala cu cele mai multe "nave" in dotare.
Se poate ca eu sa ma incadrez aici in cei X% nemultumiti. Este ok si imi asum optiunea.

Constantin Sailing- Scoala de navigatie: super ok, se vede ca este o activitate facuta in primul rand din pasiune.
Serios si riguros in ceea ce priveste partea teoretica.
Abordare pe siutatii concrete si raspunsuri argumentate si sutinute de cele mai multe ori cu situatii din practica.
La astea se adauga si harul " de povestitor" al lui Constantin, ceea ce face cursurile (si) mai agreabile.
Persoanal a fost a placere sa merg la cursurile tinute de el.
Partea practica fie in tara,fie in Grecia.
Este ok si il recomand.

Si tot ca o parere personala: Examenul pt D si C se pot da in aceeasi zi fara probleme.
Personal nu le cosider examene cu grad de dificultate crescut.
Un mare ajutor in pregatirea pt exmen il ofera simulatorul "construit"  si "oferit" de Sebba.
Mi-as fi dorit sa beneficiez de asa un ajutor cand m-am pregatit pt examene.
Dupa o prima experienta la Giurgiu, restul de examene le-am dat la Mamaia.
Jos palaria pt profesionalismul si deschiderea oamenilor de acolo.

Recomandarea mea este sa se opteze pt un curs de D+C ( eventual+S) si sa se dea examenele D+C in aceesi zi.

LIfe is to short to stay on the dock!

Zodiac

Super sfaturi pentru oricine e interesat ! Despre All4boats...nimeni , nimic ? Par printre cei mai ieftini si totul se face la Snagov , asta mi-ar permite sa dorm acasa . Poate pentru unii asta cu dormitul acasa in loc de stat pe mare pare inexplicabil .
Daca treaba asta se petrecea cand aveam sub 40 de ani , cand locuiam la apartament...eram primul acolo , atunci puteam sa dorm si pe punte  ;D , acum lucrurile s-au schimbat !

sebba

Daca vrei doar sa ai permisul, orice școala care îți dă diplome acceptate de anr este perfectă.
Ce faci apoi cu el, este alta treabă

Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

Zodiac

De azi pot sa merg si eu mai ''incordat" ;D ! Am intrat in posesia ''plasticului'' !

dany

cat a durat de la examen pana la eliberarea permisului?
Am dat la Bicaz  acum 10 zile si asteptarea e lunga...

Zodiac

Am dat pe 18 la Giurgiu ! Am inteles ca dureaza deoarece toate se fac la Constanta .

klausu25

:)  Inseamna ca ne-am vazut pe acolo, tot pe 18 am dat si eu la Giurgiu... Ieri am sunat, dna mi-a spus ca doar ce sosisera permisele de la CT.