Recunoasteti...

Creat de corsarul, Octombrie 15, 2011, 02:30:43 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

republicii

Ciby

Citat din: Pupezica din Ianuarie 20, 2014, 10:02:23 AM
Ciby, super... Perfect la primul set... Se vede ca-ti cunosti "barlogul"... :) :) :) Asa este, pozele sunt facute de pe Lacul Fortuna la intrarea pe Cranjala. Povestea cu NV Fortunei, recte cu Terente, nu o stiu. Poate o detaliezi cand ai timp, cu o harta. Canalul Carciovata eu zic ca stiu care este, chiar daca nu apare pe Harta Deltei Dunarii. Dar o harta, un topic nou si o poveste pe Forum GDD nu ar strica...

Cat despre setul 2 de poze... ai cam gresit... Mai las suspansul  ;) ;) ;) pana diseara. Delta Centrala, cel mai scurt drum, vin de la N la S...  ;D ;D ;D
Bogdane, ai mai aflat un lucru important!
Infailibilul Ciby are limitari, si mari de tot!
Asta este, nimeni nu este perfect!  ;D
Cat despre barlogul lui Terente, mai lasa-ma putin sa aflu mai multe amanunte, ca daca te iei dupa ce spun localnicii, tot acolo ar fi si Sapte Izvoare din Bucegi, unde mergea Ceausescu sa-si umple sacalele!  ::)

Republicii, esti tare frate!
Nu divulg secretul, este un lac mic, mai putin cunoscut, din Delta, bineinteles, la care nu se ajunge cu barca si este foaaaaarte deosebit!
Cred ca te-ai prins ca stiu! Iti trimit mesaj pe privat cu locul!
Asteptam pe Pupezica sa ne spuna ce si cum despre poza. Si ii recomand ca in delta sa mai lase barca si sa mai mearga si cu masina! Sic!
Am poze cu lacul, dar din nefericire eu am stat in spatele aparatului!

byteworks

Este un lac din zona Letea, CA Rosetti? N-am fost pe acolo inca, dar am citit despre asa ceva.

Ciby

Imi permit sa raspund in numele lui Republicii! O bila alba pentru Cosmin Byteworks! Si da, Cosmine, neaparat sa mergi pe acolo. Ai mai multe de vazut, de la cateva sate de delta, din zona grindurilor maritime, padurea de stejari si lianele ce cresc acolo, caii (pardon salamul) de Letea, chilia din nisip a nu stiu carui calugar, si alte cele. Cine ajunge in Sulina, sa ia barca primariei ce face naveta intre cele doua maluri, sa treaca pe malul opus orasului si sa caute o masina ce-i duce la Letea.
Noi am platit 20 lei de persoana pentru o excursie cu duba, de ziceai ca destinatia finala este Periprava, Periprava comunista! Stiti voi la ce ma refer!
Toate hurducaielile drumului, de sarea si berea din doza au meritat efortul!

byteworks

Stiu ca am un "lipsus" mare in zona asta, am fost de cateva ori la Sulina si uite ca Letea, desi de fiecare pe lista, a ramas inca o destinatie de viitor. Sper sa o vizitez anul acesta, e din nou pe lista bineinteles! La fel ca multe altele, caci nu ma pot teleporta si transforma intr-un gandacel parazit pe Pupezica  :-*

Ciby

Mergand cu masina pe drumurile nisipoase dintre Cardon si CA Rosseti, ne intalneam cu localnici ce carau fanul de pe grinduri in carute sau in remorci. Erau cocotati pe fan, cu furcile de lemn in mana si cu palarii de paie in cap. Parea un tablou din alta zona, undeva la cateva mii de metri mai sus (altitudine). Lipseau brazii si muntii pentru a crede ca esti undeva in Bucovina!
Poate ca pentru tine Cosmine, lucrurile astea sunt ceva obisnuit, dar la acea distanta de casa, sigur te vor impresiona! Am spus-o si o mai spun, ca dupa vizitele de la Perisor si Sulina ai fost un deschizator de drumuri pentru mine, si acum probabil ca s-a intors roata si sunt dator sa te trimit si eu in locuri frumoase!

republicii

Nu mai zic nimic!Dar mai caut in album.....

Ciby

Sa inteleg ca ai citit PM-ul si este ok?
Tu erai in apa, sau in spatele aparatului?
Atat de adanca este apa acolo? Locanicul cu masina spunea ca nu-i poti da de fund!

republicii

Da eram in apa .am inteles ca are cam 5 m adincime dar este foarte sarata si plutesti este de vis,foarte  limpede si curata,la vara am gasit o gazda si am de gand sa stau cateva zile la plaja acolo.Stima!

Pupezica

@ Ciby & Byteworks & Republicii

Ca si Ciby intr-unul din posturile anterioare  :) :) :) recunosc public ca nu stiu despre acel lac NIMIC !!!  >:( >:( >:(

Am fost in Letea de mai multe ori, o data am si acostat si ne-am lasat plimbati cu masina de un localnic, dar despre lac nu ne-a spus nimic. Acum, dupa aceasta "declaratie publica" cum ca nici Pupezica nu este "infailibila"  :) :) :), poate dati mai multe detalii despre lacul acela, recte... macar un nume, daca nu o descriere amanuntita...
Apa sub chila si vant din pupa !!!

Vali

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Pupezica

Citat din: Vali din Ianuarie 21, 2014, 07:22:00 AM
Cred ca e aici: http://wikimapia.org/#lang=ro&lat=45.281266&lon=29.553448&z=18&m=b

Si eu tot asa cred, Vali. M-am uitat cu Google Earth... Insa frumos ar fi  :o :o :o sa ne dea si niste detalii...  ;) ;) ;)

Pupezica

Acum, pentru ca m-a prins "jocul" acesta cu... "Recunoasteti..." si consider ca este o formula extrem de benefica pentru cei care vor sa invete sa se orienteze in Delta altfel decat folosind GPS-ul, mai trag o rafala de... poze, sa le recunoasteti !!!  :) :) :)

Rafala este simpla si complicata in acelasi timp. De ce ??? Daca ghiciti ce reprezinta prima imagine si luati in calcul ca aceste poze sunt DIN ACEEASI TURA si asezate INTR-O SUCCESIUNE FIREASCA DPDV AL LOCATIILOR, atunci este simpla.

Daca va concentrati pe celelalte seturi, fara a trece de prima poza cu succes, atunci numai o memorie vizuala de elefant ca a lui Ciby  :) :) :) va poate ajuta... Bafta !!!  ;D ;D ;D

Setul 1 :

Setul 2 :

Setul 3 :

Setul 4 :

Setul 5 :

Setul 6 :

Ciby

Cat am scris raspunsul de mai jos, Pupezica a mai postat de doua ori, asa ca trebuie sa precizez ca ma refer la fotografia postata de Republicii.

Este vorba despre Lacul Sarat dintre Letea si CA Rosetti, asa cum l-a localizat Vali.
Genealogia lui este un pic ciudata. In parte de SE, acolo unde este salcia, este un dig ce la o inundatie de acum cativa ani, s-a rupt. In locul unde a navalit apa s-a format o groapa, care dupa retragerea viiturii a ramas cu apa sarata. De unde? Poate ne spun geologii. De mentionat ca panza freatica este dulce, chiar daca terenul se afla pe un grind marin iar sub nisipuri este fund de mare. Drept dovada, am vazut in zona Cardon - CA Rosetti cateva fantani pe grind. Probabil pentru adaparea animalelor. Daca ar fi fost sarata, localnicii nu ar fi folosit acele fantani. Din pacate, pe acest calculator nu mai am poze cu zona, dar poate o sa pun diseara de acasa.
Cert este ca gazda de la Sulina din 2011, intrebat fiind de atractiile din zona, ne-a recomandat acest lac ca fiind un fel sanatoriu al durerilor reumatismale, si, neaparat sa facem o baie. Din pacate vremea era destul de rece pentru a intra in apa. Doar ce l-am gustat si era al dracu' de sarat! Dupa cum am spus mai sus, soferul spunea ca este foarte adanc si ca pana atunci, niciun om nu iar fi dat de fund! O fi doar legenda, sau legea lui Arhimede ce "interzice" scufundarea intro apa atat de sarata? De aceea l-am intrebat pe Republicii, daca persoana din poza pluteste in apa sau sta pe fundul lacului.

Cat despre ultimele poze, nu spun decat ca le-am recunoscut pe toate, de la km 0 (prima poza) pana la acea intersectie din setul 6, unde pe malul din stanga am campat de cateva ori, iar pe malul din dreapta, cel fara salcii, ne privea intro seara un sacal, ce poftise probabil la pestele ce sfaraia in tigaie. Despre acea intersectie mai aminteste si Florio in cateva postari!

byteworks

Citat din: Pupezica din Ianuarie 21, 2014, 08:01:00 AM
Daca va concentrati pe celelalte seturi, fara a trece de prima poza cu succes, atunci numai o memorie vizuala de elefant ca a lui Ciby  :) :) :) va poate ajuta... Bafta !!!  ;D ;D ;D

Daca stergeai datele de pe poze ... filozof ramaneai!  ;D  ;D  ;D cu toate ca am si eu poza cu intrarea in Dunavat  ;D

Iaca: Demonii" din sufletul Pilotului : Razelmul pe valuri ...