Reconditionare opera vie

Creat de Razvy1012, Mai 18, 2019, 08:09:31 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Razvy1012

Salutare!
De curând am cumparat o cabinata adusă din Italia. Barca, era data se către vanzator, parțial, pe opera vie, cu o vopsea antivegetativa, de culoare albă, iar părțile care nu erau date, aveau un strat subtire de alge uscate, si cu niste melcisori micuți. Cand am inceput sa spăl cu jetul cu presiune aceste părți, a apărut o vopsea rosie, dar in acelasi timp, când am atins cu jetul si acea vopsea data de vânzător, aceasta a început să sară, să se exfolieze. Cum trebuie sa vopsesc opera vie, ținând cont că barca va fi ținută pe peridoc, si nu va sta in apa luni intregi. Cum ar trebui să procedez? Sa dau jos toata aceasta vopsea antivegetativa data de vânzător? Cat sa dau cu smirghelul peste acea vopsea rosie, si cu ce sa dau peste, să obțin o suprafață cât de cât netedă și rezistenta?
Va multumesc. Stiu ca e ceva de munca.
Voi pune si poze, să vedem dacă ma descurc.

Razvy1012

Razvy1012

gabriel.c

Salut ,sunt ceva vopsele decapante.Poate te ajuta fără sa dai smirghel.

Razvy1012

Am citit despre ele, unele costa destul de mult, în schimb, am gasit de la Emex, mai accesibilă totusi. Întrebarea este: imi va afecta si gelcoatul, ca sincer nu vreau sa ajung pana la fibra? Daca aveti si alte idei, sunt binevenite. Va multumesc

syRebekah

Sunt nişte raclete pt curăţat vopsea, cu lamă de câţiva cm. O poţi răzui uşor dacă este udă (adică imediat ce ai scos barca din apă). După ce se usucă e mult mai greu de răzuit iar praful e toxic. Cu grijă nu vei afecta gelcoat-ul.
Eu am evitat şmirghelul deoarece stratul de gelcoat este relativ subţire, iar de dat altul e foarte mult de muncă şi e pretenţios la condiţiile de aplicare.
Dacă se curăţă cu jet e facil. Oricum dacă se ia aşa uşor nu cred că mai rezistă la impactul apei în glisaj.
fost ghrt.

dany

Vopseaua data pe gelcoat se ia cu racleta,cutit ascutit f.bine de rindea pt. lemn cu colturile un pic rotunjite .Sare imediat.

Razvy1012

Acea vopsea rosie, care am presupus că e antivegetativa, nu se ia cu jetul de apa, e rezistenta. Eu vreau sa scap de cea albă, care in unele locuri se ia destul de greu cu jetul, iar în alte locuri tb sa insisti destul de mult sa anului cateva bucatele. Aici e problema. Cum scap de cea albă? Iar cu cea rosie, daca nu e musai să o dau jos, cum tb sa o pregătesc, ca sa pot da alta vopsea, nu vegetativa, si sa adere la cea rosie. Multumesc

Razvy1012

Barca,probabil, e scoasa din apa de ceva vreme

cristiantutuianu

Citat din: Razvy1012 din Mai 19, 2019, 08:57:09 PM
Acea vopsea rosie, care am presupus că e antivegetativa, nu se ia cu jetul de apa, e rezistenta. Eu vreau sa scap de cea albă, care in unele locuri se ia destul de greu cu jetul, iar în alte locuri tb sa insisti destul de mult sa anului cateva bucatele. Aici e problema. Cum scap de cea albă? Iar cu cea rosie, daca nu e musai să o dau jos, cum tb sa o pregătesc, ca sa pot da alta vopsea, nu vegetativa, si sa adere la cea rosie. Multumesc

Vopseaua alba care se exfoliaza esti sigur ca e antivegetativa ? Poate a fost doar "machiata" pentru a fi vanduta . Este mult mai economic sa vopsesti tot cu antivegetativa respectand ce zice  producatorul (slefuit ,degresat ,primer ...s.a.m.d. ).Daca esti hotarat in doua zile ai terminat treaba .
Varianta care o doresti tu presupune ceva mai multa manopera si la fel de bine sunt sanse sa fi nevoit sa mai faci cine stie ce "tratament"sa poti aplica o vopsea.
Nu e suficient doar sa cureti vopseaua dupa care sa o vopsesti ....

diles

barca asta e trecuta prin multe etpe de revopsire.incearca intai pe o bucata sa cureti ca sa vezi ce e sub straturile de vopsea,daca mai e gel coat si in ce stare e.la oglinda sigur e compromis se vede din poze.

Razvy1012

Citat din: cristiantutuianu din Mai 20, 2019, 08:10:23 AM
Vopseaua alba care se exfoliaza esti sigur ca e antivegetativa ? Poate a fost doar "machiata" pentru a fi vanduta . Este mult mai economic sa vopsesti tot cu antivegetativa respectand ce zice  producatorul (slefuit ,degresat ,primer ...s.a.m.d. ).Daca esti hotarat in doua zile ai terminat treaba .
Varianta care o doresti tu presupune ceva mai multa manopera si la fel de bine sunt sanse sa fi nevoit sa mai faci cine stie ce "tratament"sa poti aplica o vopsea.
Nu e suficient doar sa cureti vopseaua dupa care sa o vopsesti ....
Eu spun doar ce mi-a zis vânzătorul, ca e vegetativa. Normal ca vreau cea mai simpla metoda, dar de cea albă trebuie neaparat sa scap, ca orice as da peste ea, sigur se va exfolia curând. Deci sa inteleg ca pt a o da jos, tot la Smilgher ajung, ca, cu acea pastă decapanta, risc să iau mai multe rânduri de vopsea, si chiar nu vreau sa ajung la fibra. Scuze ca poate ma repet si nu inteleg, dar tot nu am gasit varianta cea mai simpla.

cristiantutuianu

Razvy1012 e clar trebuie curatata antivegetativa . Nu am lucrat cu pasta decapanta !Nu am idee cat de buna este pentru operatiunea care vrei sa o faci.
Da cu siguranta ajungi la smirghel dar nu vad nici o problema daca folosesti o racleta vopsea de genul https://www.sancogrup.ro/fixare/raclete-vopsea-5-buc-set.html in combinatie cu smirghel .
Stratul suport pentru vopsea ...sau antivegetativa trebuie curatat .
Sunt anumite tipuri de antivegetativa care sunt pretentioase cand vine vorba de aplicare(inlaturare antivegetativei vechi ,degresare,aplicarea unui primer dupa care aplicata antivegetativa noua ...unele fise tehnice specifica ca obligatoriu doua straturi).In situatia in care esti tu cu siguranta astea sunt operatiunile in cazul in care vei aplica antivegetativa. Este simplu de aplicat antivegetativa cu trafaletul.

Daca vrei sa iti faci o idee despre varianta vopsita. Pai trebuie sa cureti tot ce inseamna vopsea pana la gelcoat .Pana aici ar fi "simplu" dar cand ajungi la gelcoat poti sa constati ca are ceva  probleme  gen osmoza ,zgarieturi destul de serioase si ........altele.Pentru fiecare problema pe care o vei descoperi sunt solutii . Pe scurt sunt solutii de a rezolva problema cu osmoza .Zgarieturile si alte gauri se pot acoperi cu un chit epoxidic. .Cand toata suprafata care urmeaza sa fie vopsita arata bine urmeaza un primer epoxidic dupa care vopseaua . Daca vei cauta pe forum o sa gasesti tot felul de recomandari pentru vopsea.
Eu unul sunt adeptul ca produsele necesare pentru vopsire sa le achizitionez de la acelasi producator (primer epoxidic ,vopsea ) Nu ezita descarca fisa tehnica a produsului citeste si chiar daca ai inteles ,pune mana pe telefon suna la producator si intreaba despre ce si cum in legatura cu produsul X

Spor la treaba !

Alex1958

Salut,
Daca barca nu sta in apa decat in turele tale, adica daca o tii pe peridoc nu iti trebuie s-o vopsesti cu anti-vegetative.
Sunt vopsele poliuretanice bune pe care poti sa le folosesti.
Insa recomandarile colegilor- sa indepartezi tot pana la gelcoat -sunt foarte valabile....Nu vopsesti barca in fiecare an si nu o fatuiesti doar ca s-o mariti....

Razvy1012

Salutare! Am revenit.
Spre norocul meu, am gasit un vopsitor, care mi-a șlefuit barca. Am scăpat de praf, si munca asta murdară, de care ma care m-am ferit atât de mult. A șlefuit până la gelcoat, rămânând pe ici, colo mici urme din, probabil, acel grand rosu. În același timp, m-a sfătuit să aplic două straturi de rasina mai speciala, care are si proprietati elastice, după care iar o mică șlefuire, apoi grund, si la final vopsea, antivegetativa sau nu, vom vedea. Ce ziceți de treaba cu rasina? A mai încercat cineva? Se merita?
Multam mult de ajutor