Alegere nume barca

Creat de Zodiac, August 04, 2019, 02:07:14 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Zodiac

Stau de cateva zile si ma tot gandesc ce nume sa dau barcii ! Imi vin multe variante in cap ....pe de o parte dar parca nici unul nu mi se pare destul de atractiv .
In primul rand nu stiu daca pot gasi pe undeva care sunt numele deja ''luate'' .
Iar nu stiu daca un nume se da pe capitanie sau pe toata tara .
La un RIB cum se aplica numele , cu vopsea sau cu un colant ? Se da de la capitanie sau te descurci singur ?
Numele trebuie sa fie un cuvant sau pot fi 2 ?
Propuneri ?????
Voi cum le-ati botezat  ;D ?

mariusm piesenoi111

Pe fosta mea barca o chema "Soricica" in acte....adica o femela de șoarece....mica 😂😂😂 nu întrebați de ce...pur și simplu așa a zis o dată soția și ASA a rămas.
Cea nouă se numește "Santa Croce" iar pt tine ......fiind RIB dar nu Zodiac  si având în vedere nick-ul tău....as zice NonZodiac 1 😂😂😂

Zodiac

klausu25

Citat din: Zodiac din August 04, 2019, 02:07:14 PM

In primul rand nu stiu daca pot gasi pe undeva care sunt numele deja ''luate'' .
.......
Iar nu stiu daca un nume se da pe capitanie sau pe toata tara .
...................
Se da de la capitanie sau te descurci singur ?
......
Numele trebuie sa fie un cuvant sau pot fi 2 ?

Nu ai unde verifica numele decat la capitania unde depui actele pentru inmatriculare/inregistrare. Serviciul este contra cost, 25 E, conform Anexei 3 de pe site-ul ANR. Pe cererea de inmatriculare/inscriere e o rubrica unde poti completa 3 nume care urmeaza a fi supuse verificarii.
.......
Numele va fi trecut in certificatul de ambarcațiune de agrement,  deci, e unic. Nu prea am inteles dilema cu alocarea pe capitanie sau toata tara.
.........

Nu-ti da nimic de la capitanie, il inscriptionezi singur, ei doar ti-l rezerva si ti-l trec in acte.
.......
Pot fi si 2 cuvinte

Asta e parerea personala bazata doar pe interpretarea Ordinului nr. 1079/2014.
Poti "strica" un telefon la o capitanie pentru informatii sigure.

Sam

A propos de nume, voi cum il "pictati" pe barca?
Va faceti sabloane cu fontul preferat si vopsiti literele? Sabloanele din hartie A4 de imprimanta sunt OK?

cristiantutuianu

Citat din: Sam din Septembrie 15, 2019, 08:15:49 PM
A propos de nume, voi cum il "pictati" pe barca?
Va faceti sabloane cu fontul preferat si vopsiti literele? Sabloanele din hartie A4 de imprimanta sunt OK?
Salut
De "pictat" sunt care le fac din autocolant. 8) .E OK si varianta sabloane din A4 dar vei fi nevoit sa printezi gen poster .Iti recomand  o hartie mai groasa sau varianta hartie autoadeziva pentru etichete. Sablonul il fixezi cu scotch dupa care tamponezi zona cu un burete care sa nu fie imbibat prea tare cu vopsea pentru ca vopseaua sa nu ajunga sub sablon.
Daca ai nevoie de ajutor la executarea sablonului te pot ajuta .Trimite un mesaj privat cu nr de telefon sau suna la 0744139797 si vorbim.

Zodiac

Multumesc @cristiantutuianu !
Dupa ce am primit sfaturi pe topicul celalalt cu ''aplicare numar" si multumesc din nou tuturor de acolo :
- am contactat o tipografie profesionala
- mi-au confirmat faptul ca recomandarea ta ORACAL 451 Banner Cal este cel mai bun colant pentru ce imi trebuie mie
- am cerut si protectie UV
- il voi face dreptunghiular si nu cu numere decupate , ceea ce va da o suprafata lipita mult mai mare
- voi cumpara racleta din pasla
- am comandat 2 seturi ca sa...fie
- daca nici asta nu tine atunci CLAR , ma voi orienta pe vopsea

PS - Deoarece nu m-am hotarat la nici un nume , a ramas fara nume ;D !

cristiantutuianu

Cu placere !
Ai tot timpul sa te gandesti la nume  ;D ;D ;D

sebba

cred ca varianta pe care trebuie sa o alegi este dependenta de forma si materialul pe care vrei sa aplici/vopsesti
daca suprafata permite as merge pe autocolant si in functie de cate de mare este decizi daca se poate dintr-o bucata sau "pe litere"
la mine a iesit mare, aproape 1m lungime, si am ales varianta cu literele decupate independent si aplicate pe hartie de transfer
ideea e ca daca faci vreo cuta pe undeva aceasta oricum nu se va vedea de la mai mult de 0.5m si nici nu se va transmite mai departe amplificandu-se sau/si deformand "imaginea" de ansamblu cum este posibil sa se intample la o singura bucata de autocolant de mari dimensiuni

eventual vorbeste cu furnizorul sa te ia la el la atelier sa-ti faca un minim de pregatire, cum sa asezi, in ce parte sa dai cu racleta, ce sa faci in caz de probleme. cu siguranta are ceva resturi pe acolo pe care te poti juca

de tinut pare sa tina, am aplicat autocolantul (care trebuie, bineinteles) de un an si jumatate si nu am vazut nici cea mai mica problema. iar barca a stat mereu ba in apa sarata, ba spalata, ba batuta de vant, val si soare
Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

Zodiac

@sebba ! Asa cum am mai scris si pe topicul celalalt , aplicarea autocolantului s-a facut foarte bine , la inceput am fost foarte multumit de...ce a iesit . Am rabdare si am mai aplicat niste autocolante in trecut .

In schimb am facut 2 mari greseli pe care le spun si altora :

- deoarece am vrut sa curat perfect suprafata inainte , am folosit un detergent profesional de detailing pentru plastic/pvc/etc. si se pare ca acesta a lasat un minim de grasimi pe zona care nu au fost curatate eficient de diluant , deci nu cred ca a lasat suficient de bine adezivul autocolantului sa se lipeasca , asta s-a vazut cand literele ramaneau in mare parte pe folia de transfer in loc sa ramana pe barca
- am vrut eu sa fac ...ca de obicei ''dublu sau...nimic'' ;D inca o lipitura cu Bison Plastic pe marginea numerelor...sa nu se mai dezlipeasca ''1000 de ani''
- se pare ca a iesit varianta 2 = nimic  ;D pentru ca adezivul Bison nu a permis adezivul autocolantului sa ''respire'' si sa se usuce si au inceput sa iasa bule in numere desi in prima faza au fost intinse aproape perfect

Morala : nu faceti ca mine  :-[!

sebba

ah, nu am citit "dincolo"...
mie mi-au dat ceva diluant/alcool/degresant... nu mai tin minte ce... cu care am curatat fibra inainte si nu am avit probleme

am prins bineinteles niste cute si cateva bobite mici de aer, cu tot antrenamentul meu... ca la "scoala" totul sta pe loc iar in practica barca era pe apa si nu a fost chiar ulei (eu am inscriptionat-o din mers, inceput in franta si terminat in grecia)  ;D
Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

Zodiac

Exact asta voi face !
Prima data cu alcool pentru indepartare grasimi , apoi cu un diluant pentru...restul impuritatilor .
Alcool sanitar ca ala tehnic poate distruge PVC-ul . La fel si acetona...exclus .
Atat fara nici un fel de detergenti , cam toti au la baza grasimi .

Sam

Citat din: cristiantutuianu din Septembrie 16, 2019, 07:54:21 AM
Salut
De "pictat" sunt care le fac din autocolant. 8) .E OK si varianta sabloane din A4 dar vei fi nevoit sa printezi gen poster .Iti recomand  o hartie mai groasa sau varianta hartie autoadeziva pentru etichete. Sablonul il fixezi cu scotch dupa care tamponezi zona cu un burete care sa nu fie imbibat prea tare cu vopsea pentru ca vopseaua sa nu ajunga sub sablon.
Daca ai nevoie de ajutor la executarea sablonului te pot ajuta .Trimite un mesaj privat cu nr de telefon sau suna la 0744139797 si vorbim.
Cristian,

Iti multumesc foarte mult pentru sfaturi si pentru ajutorul dat cu grafica!
Numai bine!