Constructii "la comanda" ?

Creat de charlie, Septembrie 11, 2019, 04:35:10 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Zodiac

charlie

Citesc raspunsurile de mai sus si concluzionez: sunt pe forumul potrivit!

@Vali: multumesc pentru explicatia clara si bine argumentata. Reactiile unui client insuficient informat (delicata si sugestiva exprimare) sunt convins ca sunt, statistic vorbind, descurajante pentru un constructor de unicate. Nu am sa incerc sa argumentez ca sunt eu altfel, nici macar eu nu sunt 100% convins de asta. Cu ajutorul tau si al celorlalti colegi voi explora in continuare pe topicul dedicat care ar fi prima barca potrivita pt mine, si daca o constructie in regim amatoricesc e de preferat unei achizitii sh sau noua de fabrica sau de serie mica...

@timberland0910: frumoasa si ceva mai mica si mai simpla decat ce am studiat pana acum. Voi cauta topicul jurnal de constructie si ... e pe lista

@scm_ro: rasucesti cutitul in rana :) La mine virusul a inceput tanjind dupa Orca 16ft, design american (specmar) europenizat de cei de la Bruce Robers Europe sub denumirea  Orca 16 - 1026 si certificat CE - clasa C. Doar ca e ... overengineered pt unul ca mine complet la inceput de drum. Poate pentru tine nu.

bradutzu

da........si eu astept un topic interesant legat de niste varietati despre varietatile barcilor AN
Sa auzim numai de bine!

diles

costurile de constructie nu sant chiar asa mari,pe mine barca de 4.5 m ma costat cam 3000 ron ca si materiale,dar si aici costurile pot varia mult in functie de calitatea materialelor folosite la constructie,se pot dubla sau tripla in functie de optiuni.

cristiantutuianu

Citat din: charlie din Septembrie 12, 2019, 09:07:31 AM
Partea "tehnica" poate fi automatizata si sau usurata de scule (placaj taiat pe ruter sau laser, imbinarea foilor pe lungime cu tehnici de lipire in pieptene sau fermoar, dispozitive temporare de montare / formare taiate din material ieftin de sacrificiu etc) dar aplicarea corecta si uniforma a rasinii si toata munca de slefuit / aplicat / repeat pana iese cum trebuie ....

Buna dimineata.

Partea tehnica sta in felul urmator de taiat placajul il poti taia pe un CNC care trebuie sa aibe dimensiuni destul de generoase minim suprafta utila 1/2 din foaia de placaj .CNC-ul poate fi ceva homemade  ;) sau cumparat preturile sunt sus ... Am vazut cu ochi mei cum un CNC adevarat aproape de finalul debitari a luat-o razna = o foaie de placaj adusa de la dracu cu ,cartii praf???? Laser asa mare nu am vazut poate au aia la NASA...

De fapt treaba e in felul urmator vorbim despre un plan care il cumperi de pe net (vezi de la cine si de unde )Aproape toate sunt in format pdf sau iti trimite nenea planurile pe hartie  .Sunt care iti ofera varianta gcode file il "bagi "in CNC si gata ...nu chiar pentru ca in gcode sunt date care poate nu se pupa cu ce stie sau poate masina ta si ai de lucru sa modifici cateva chesti. O varianta foarte buna este sa iti vanda fisierul DXF (Autocad) atunci e mai lejer .Cred ca nu are rost sa plictisesc forumul cu chestile astea daca se vrea pot sa povestesc.
Usor e trasat pe placaj formele si debitat cu un pendular . Varianta S&G nu e chiar asa de grea si permite mici greseli se pot corecta

In legatura cu tehnicile gen pieptene sau fermoar OK....

Tehnicile sunt clar mentionate in planul care il primesti .....Trebuie sa urmezi planul

Dispozitivele temporare de montare se fac de obicei din materiale ieftine de sacrificiu...
Despre aplicarea rasini daca cauti si citesti doar pe acest forum gasesti destule sa nu vorbim de youtube daca dai o cautare S&G boats ai ce vedea si de unde sa furi meserie.

Treaba e ca daca ai doua maini stanga e greu .Dar daca iti doresti chiar si cu doua maini stanga iti iese.

Imi permit sa iti subliniez si eu ce a zis Vali
Citat din: Vali din Septembrie 12, 2019, 08:48:50 PM
Nu recomand sa se urmeze calea constructiei unei barci unicat la comanda, nefiind fezabil nici pentru client, nici pentru meserias. Exista multe exemple, si aici pe forum, si in afara lui, de oameni care si-au construit singuri adevarate bijuterii plutitoare, deseori cu ajutor de la colegii forumisti. Exista multa experienta, si mai ales multa bunavointa aici la noi pe forum, si nu cred ca a fost cineva care a vrut sa faca ceva si nu a fost ajutat.

Apucate ca winter is coming si cu "putin" efort cand incepe sezonul ai barca !

charlie

Citat din: cristiantutuianu din Septembrie 13, 2019, 08:58:02 AM
Partea tehnica sta in felul urmator de taiat placajul il poti taia pe un CNC care trebuie sa aibe dimensiuni destul de generoase minim suprafta utila 1/2 din foaia de placaj .CNC-ul poate fi ceva homemade  ;) sau cumparat preturile sunt sus ... Am vazut cu ochi mei cum un CNC adevarat aproape de finalul debitari a luat-o razna = o foaie de placaj adusa de la dracu cu ,cartii praf???? Laser asa mare nu am vazut poate au aia la NASA...

Tocmai mi-a dat prin cap un gand hazliu: waterjet CNC. Daca tot taiem placaj rezistent la apa ...

Treaba e ca daca ai doua maini stanga e greu .Dar daca iti doresti chiar si cu doua maini stanga iti iese.

Mainile nu sunt stangi ambele dar sunt antrenat in principal la butoane si stilou. Problema principala este ca lucrez doua joburi, familie, casa si ... cel mai apropiat loc in care as putea lucra la o barca e la 35 de minute cu masina si neincalzit  :-\

Apucate ca winter is coming si cu "putin" efort cand incepe sezonul ai barca !

Multumesc pentru incurajari!

cristiantutuianu

Citat din: charlie din Septembrie 13, 2019, 09:53:21 AM
Tocmai mi-a dat prin cap un gand hazliu: waterjet CNC. Daca tot taiem placaj rezistent la apa ...
Asta e tare  ;D ;D ;D
Mainile nu sunt stangi ambele dar sunt antrenat in principal la butoane si stilou. Problema principala este ca lucrez doua joburi, familie, casa si ... cel mai apropiat loc in care as putea lucra la o barca e la 35 de minute cu masina si neincalzit  :-\
Nu a fost o jignire chestia cu mainile .Da te inteleg in legatura cu jobul.Asta cu 35 de minute tu o gestionezi. Exista variante pentru a incalzi un spatiu  ;)
Multumesc pentru incurajari!
Incurajarile au fost cu drag. Incearca sa iti implinesti visul asta e important.

ps. Nu a venit nimeni de pe mesaje de pe lumea cealalta sa zica  "Poti sa iti faci barca acolo" Asa ca .....