Montaj sonda sonar

Creat de gabriel.c, Septembrie 25, 2019, 04:51:08 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

gabriel.c

Salut,știe vreun coleg ce material  se pune pe oglinda înainte de montarea sondei sonarului? Tot văd in filmulețe cu instrucțiuni de montaj ca se folosește o placa mică (dreptunghiulara) de "protecție "a oglinzii  peste care se prinde sonda. Multumesc

iulian_cioclin

Eu am folosit textolit. Lipit cu mastic poliuretanic

gabriel.c

Mulțumesc pt răspuns așa o sa încerc și eu iar după cum am văzut la tine e vorba de aceeași sonda. Cineva de pe forum zicea ca textolitul nu se lipește dar dacă la tine a ținut va merge și la mine. Masticul asta se întărește in contact cu apa din ce am citit pe specificațiile lui. Eu fac ferestre și înainte îl foloseam la sigilarea sticlei termopan. Mulțumesc

Florio

Citat din: iulian_cioclin din Septembrie 25, 2019, 09:37:05 PM
Eu am folosit textolit. Lipit cu mastic poliuretanic

Iulian, masticul acesta rezistă și la UV?
Instrucțiunile spun că e adeziv și etanșant pntru o gamă variată de mase plastice. Eu vreau să-l folosesc pe plexiglass

Zodiac

Pentru colegii care nu vor sa dea gauri in barca . Eu asa am facut si sunt incantat :

https://spinningclub.ro/threads/recomandare-suport-sonda-sonar.2417/

dany

Sistemul cu menghina merge la pneumatice,riburi si barci fibra cu oglinda scurta si nu la sonde de 1 kg cum au baietii astia :D...Ai vazut la Iulian in poza ca are juma' de metru...si la viteza de 50 la ora sa te tii menghina!

iulian_cioclin

Zodiac

Citat din: dany din Septembrie 26, 2019, 06:20:49 PM
Sistemul cu menghina merge la pneumatice,riburi si barci fibra cu oglinda scurta si nu la sonde de 1 kg cum au baietii astia :D...Ai vazut la Iulian in poza ca are juma' de metru...si la viteza de 50 la ora sa te tii menghina!
Ai dreptate ! La RIB-uri...avem sondele mici  ;D ;D ;D !
Nu stiu ce sonar si sonda are colegul Iulian dar daca sonda are peste 7,5 kg ai dreptate  ;D !

gabriel.c

Merg pe mâna ta Iulian și o sa lipesc cu mastic textolit .Daca ai sonda de 3 ani lipita și nu a căzut pana acum treaba e buna. Eu cumpărasem un tub de sika 292 i. și vroiam sa lipesc cu el ,dar m-am sucit.  ;)

dany

Zodiac  ;D ;D...cred totusi ca ai inteles ce am vrut sa spun.Gabriel ,care a deschis discutia are o barca marisoara  si o sonda ca a lui iulian.Prinderea pe oglinda cu menghina respectiva mi se pare nepotrivita.Am avut sistem asemanator la un Lawrance cu o ''puta''de sonda si vibra ,chit ca suportul  era mai solid si-n locul tevii de pe verticala avea profil tip sina[un ''u''cu umeri-sa zicem].A fost nevoie sa adaug un surub cu piulita pe brat care strangandu-l forma o tensiune intre el si oglinda,astfel rigidizandu-l.Modelul respectiv l-am vazut la un amic pe o pneumatica de deplasament[fara chila in v ] cu motor electric.I-si facea treaba bine .
Nu am vrut sa-ti jignesc ribul,nici pe departe  :-[ :-[

gabriel.c

văd ca l-ai vopsit(textolitul)?Sau era alb ?
Cineva spunea sa pun poliamida.

Zodiac

Citat din: dany din Septembrie 26, 2019, 10:51:17 PM
Zodiac  ;D ;D...cred totusi ca ai inteles ce am vrut sa spun.Gabriel ,care a deschis discutia are o barca marisoara  si o sonda ca a lui iulian.Prinderea pe oglinda cu menghina respectiva mi se pare nepotrivita.Am avut sistem asemanator la un Lawrance cu o ''puta''de sonda si vibra ,chit ca suportul  era mai solid si-n locul tevii de pe verticala avea profil tip sina[un ''u''cu umeri-sa zicem].A fost nevoie sa adaug un surub cu piulita pe brat care strangandu-l forma o tensiune intre el si oglinda,astfel rigidizandu-l.Modelul respectiv l-am vazut la un amic pe o pneumatica de deplasament[fara chila in v ] cu motor electric.I-si facea treaba bine .
Nu am vrut sa-ti jignesc ribul,nici pe departe  :-[ :-[
Stimate domn , esti un simpatic si te apreciez mult , din acest motiv am glumit cu tine ! Menghina respectiva e proiectata pentru un motor de 7,5 kile . Bara e o ranga metalica careia cred ca poti sa-i pui si greutati ca sa faci haltere . Cu tot respectul cred ca sonda mea e mai mare si mai grea decat a lui Iulian .
In plus exista o gramada de avantaje din care voi spune doar unul ca suntem offtopic , initiatorul vrea sonda fixa , la ''menghina'' exista 3 pozitii , una in apa , una la 45 de grade si una la 90 de grade . Deci cand vrei viteza ridici sonda ! Cu ''click'' dureaza o secunda ! Nu stau sa ridic/cobor sonda strangand/eliberand suruburi si piulite  ;D !
Spor !

dany

Am inteles ce zici ,Zodiac.Multumesc.
La barca lui Iulian am montat impreuna placuta de textolit cu capurile suruburilor ''ingropate'' in textolit.Nu mai tin minte daca i-am dat eu textolit din ala vopsit  alb de care ai vazut la mine Gabriel ,sau la vopsit el.A trecut ceva timp.El ''citeste''sonarul si la 50 la ora.Sa ne spuna el ce si cum...cand o fi pe receptie.

Zodiac

Eu inca nu am prins 50 km/ora cu barca mea deci nu stiu !Si nu as avea curaj la 50 la ora sa ma uit pe sonar . Spor !

scm_ro

Vei prinde si tu 50 pe masura ce te obisnuiesti cu ea.
Chiar si la 50 e bine sa te uti cu coada ochiului sa vezi daca te plimbi in apa de 10m sau 1m, cu atat mai mult cu cat ai zis ca iti cumperi sonda si pt in fata.