reparatie chila

Creat de pilu, Noiembrie 05, 2019, 09:05:13 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

pilu

Salutari ,tocmai am intrat in posesia barcii din imagini , dupa cum se poate observa chila este serios avariata ,as dori sa incerc sa o repar de aceea orice sfat ,sugestie e binevenita .Am mai lucrat acum 5 ani la prima mea barca la care a trebuit doar sa refac oglinda (am avut topic aici) si ma gandesc ca voi reusi sa duc la bun sfarsit si acest proiect cu ajutorul sfaturilor pe care sper sa le primesc aici .
As mai avea nevoie de informatii legate de materialele ,scule de care am nevoie. in acest moment detin doar tesatura de fibra de sticla cred ca de 300 ramasa de la un proiect abandonat ,am nevoie de stratimat (ce densitate ar fi indicata) si rasina poliesterica ,de unde se pot achizitiona ? eventual o marca anume sau toate sunt bune ?! cam ce cantitate de rasina as avea nevoie tinand cant ca ar trebui reparat cam tot fundul barci , dimensiuni barca 5,2 m/2m
Pana in momentul de fata am demontat cam tot de pe partea superioara ,consola scaun ,bancheta , am demontat bandoul si am scos popniturile si ma pregatesc sa o despart de coca . mai am o intrebare ,pana la ce temperatura (minima)  pot lucra cu poliesterica ?stiu ca la epoxi trebuie sa fie peste 20 grade.

alexdaniell

Salut,

Poliesterica si stratimat poti cumpara de la Polydis. Poti cumpara cantitati mici, bidoane de cate 5kg. Cat despre reparatie nici nu stiu cum ar trebui facuta. Probabil trebuie desfacuta barca si puse vreo 2-3 straturi late de vreo 20cm de stratimat pe toata lungimea crapaturilor, apoi rectificat prin slefuire pe exterior, chituit si aplicat stratimat si tesatura. Poate gresesc. Nu te lua dupa mine. Sa vedem ce zic cei cu experienta.E ciufulita destul de rau barca.
Succes! Urmaresc
Respect!

Vali

Dupa ce desfaci barca in 2, va trebui sa polizezi la flex pe interior zonele care trebuie reparate. Dai 3-4 straturi de stratimat pe acele crapaturi, lasi sa se intareasca, dupa care intorci barca si faci la fel si la exterior.
Atentie ca la exterior trebuie sa polizezi gelcoatul pana la fibra curata acolo unde vei lipi stratimat.

Dupa ce ai reparat crapaturile, e bine sa dai macar un stratimat si o tesatura pe deasupra pe tot fundul, la fel dupa ce polizezi tot gelcoatul. Dupa intarire chituiesti cu chit din rasina si talc, apoi slefuiesti si dai vopseaua dorita.

Poti sa iei rasina poliesterica Impact de la Polydis, plus stratimat de 450, se vand la kilogram. Rasina se poate lucra fara probleme si daca e frig, bagi intaritor mai mult. Se va intari mai lent, dar se va intari fara probleme. Important e sa nu fie umezeala in aer. Ramane sa faci experiente si sa vezi care e cantitatea optima de intaritor in functie de temperatura de afara.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

pilu

Multumesc pentru raspunsuri,
am reusit sa desfac barca ,sa fiu sincer de aceasta operatiune m-am temut cel mai mult  ,dar am reusit , drept e ca dupa 8 ore de chinuiala.
chiar nu am idee de cata rasina as avea nevoie , 5kg-30 kg...o aproximare cat de cat sa nu comand de mai multe ori mai bine sa ramana.

dany

Sa faci niste poze din interior .Cumpara 15-20 kg pt. inceput....de la polidys si pudra de talc de la ''SIRIUS''-gasesti pe net:pudra de talc farmaceutica ...se vinde la kg.Ia-ti 4-5 pungi.Asta poti sa o iei si mai tarziu,daca nu ai de chituit pe la interior...ceea ce nu  cred.De la polidys ia-ti stratimat de180-200 pt. cand incepi reparatiile  5 kg.Eu ti-as recomanda si tesatura sa pui intre doua straturi de stratimat...

dany

Am niste poze de la o barca ce a suferit un accident baban!!!!Unii ar fi zis ca-i de aruncat.Daca are  parti lipsa  trebuie sa ai grija sa reconstruiesti partile lipsa ca sa nu-i modifici forma.Masoara bine cu ruleta de la redana la redana  sa nu o latesti sau sa o ingustezi.Eu m-am folosit de niste fasii ajutatoare de fibra turnata[poti folosi si tabla],oricum le dai jos,dupa,...prinse cu nituri[sau sarma].Reconstitui cu hartie si dai cu fibra pe partea cealalta intre fasiile ajutatoare,...dai jos fasiile ,....si continui reconstructia la partile lipsa.Cand ve-i poliza scoti fibra care se aschiaza iin mai multe stratur[ca si cum ar fi fost zdrobita sau sfasiata,parca ar avea franjuri]Capetele polizate sa fie ''pierdute''dar muchiile sa fie ferme ca lama de cutit sa zicem...
Ia de la polidys si 4-5 l de acetona..Dupa polozare stergi bine de praf si dai si cu o carpa cu ceva acetona pt. degresare,te stergi pe maini,etc....Eu nu prea spalam pensulele dupa folosire.Prefer sa cumpar altele,...deci ia-ti pensule multe...
ultima poza este dupa 150 ore de munca,daca nu mai mult

pilu

multumesc dany pt raspuns , cateva intrebari pentru a ma lamuri , cand prepar chitul din rasina si talc , care sunt paii?amestec rasina si talcul apoi intaritorul,sau intaritorul si apoi talcul?

dany

Rasina se amesteca cu pudra de talc.Iei cantitati mici  folosind palete de chituit auto[de plastic]si picuri intaritor  dupa care amesteci si la lucru...

pilu

dupa 3 zile de chin am reuait sa termin slefuirea gelcotului de pe fundul barcii precum si zonele din interior care urmeaza reparate

Mihai-Andrei Manea

Frumos...frumos proiectul!!! Vad ca ai un spatiu adecvat de lucru asa ca spor la treaba, poate va fi gata la inceputul sezonului! Suntem alaturi de tine si sunt convins ca aici pe forum vei gasi tot suportul informational necesar pentru a duce la bun sfarsit proiectul [emoji16]

Sent from my iPhone using Tapatalk

pilu

am avansat cu lucrarile , mai am de reconstruit cele 2 redane ,partea dreapta cum e in foto ,apoi acoperita toata opera vie cu un strat de stratimat si un strat tesatura cum mi-a sugerat vali ,api voi mai consolisa interiorul...

pilu

am terminat si cele 2 redane...dar mai e mult pana depate..

dany

Frumos!!!Praf in flex!!....Asta-i  o urare de bine! ;)
Daca tot am pomenit de praf...Sufla bine cu aer sculele dupa fiecare zi de munca

pilu

am terminat interiorul ,din cauza oboseli si grabei dupa ce terminam ziua de lucru am uitat sa mai fac poze pe etape ,deci asa arata interiorul la gata .

Mihai-Andrei Manea

Salut Pilu,
Greu...greu proiectul, dar satisfactia va fi pe masura!
La un rezervor sub podea te-ai gandit? Nu-mi dau seama din poze daca ar avea loc acolo pe mijloc si ce capacitate ar avea...[emoji16]
Spooor! [emoji16]

Sent from my iPhone using Tapatalk