River Sport 5.40

Creat de sboicu, Ianuarie 06, 2020, 12:30:44 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

sboicu

Salutare dragi barcagii, iubitori de apa, Pescuit, natura, bere si tuturor care dati pe aici. Va doresc sa aveti un an nou mega ultra fain.

Revenind, am tot cautat cum sa compartimentez barca mea, si am dat peste River sport facuta la Tulcea.
540 lungime
190 latime
250 kg
3000€ de inceput nu e chiar mult.
Am gasit cateva filmulete pe net si pare ok si fasneata.

Are cindva si poate impartasi din cunostinte?

Eu spre exemplu o gasesc super pentru pescuit atat la rapitor cat si la stationar.

Sa inceapa parerile zic.

kama3

Salutare!
Barca e f simpatica.
Mare, destul de spatioasa desi pt pescuit e mai potrivita una cu prova deschisă, unde mai poti baga bagaje sau transforma in loc de plaja.
La configuratia de papuc, pot pescui maxim 2 oameni, scaunele din fata fiind rotative.
Peste aia 3000 mai pune inca 3000 minim motorul, 1000 peridocul ca nu cred ca o lasi la punct fix. Mai pui 500 o accesorizare de inox si de aia dupa aia incepe bafta la peste  :)
Dezavantajul major la o astfel de barca, pentru cine face excursii pr8n garle e ca intr-o astfel de barca nu poti dormi in conditii ok 2-3 zile.
In rest de pescuit o zi si de plimbari e super.

bbl81

Citat din: kama3 din Ianuarie 06, 2020, 07:43:30 AM
Salutare!
Barca e f simpatica.
Mare, destul de spatioasa desi pt pescuit e mai potrivita una cu prova deschisă, unde mai poti baga bagaje sau transforma in loc de plaja.
La configuratia de papuc, pot pescui maxim 2 oameni, scaunele din fata fiind rotative.
Peste aia 3000 mai pune inca 3000 minim motorul, 1000 peridocul ca nu cred ca o lasi la punct fix. Mai pui 500 o accesorizare de inox si de aia dupa aia incepe bafta la peste  :)
Dezavantajul major la o astfel de barca, pentru cine face excursii pr8n garle e ca intr-o astfel de barca nu poti dormi in conditii ok 2-3 zile.
In rest de pescuit o zi si de plimbari e super.
de ce nu se poate dormi ok 2-3 zile?
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

kama3

In configuratia de papuc semipuntat poti sa dormi in ea daca ai doua scaune spate in spate pe care sa le faci pat. Si acoperis inchis.
Dar, in configuratia asta pierzi din spatiu.
Pentru iesiri lungi si dormit in barca eu as alege o semicabinata. Pentru iesiri de o zi, pescuit plimbare plaja etc e foarte ok un papuc sau cu prova deschisa cu loc de plaja.
Daca te prinde o noapte si vrei sa dormi in barca asta e, dar daca vrei sa faci des astfel de iesiri si iti permiti din start o barca mai marisoara arunci iei ceva dedicat care sa serveasca nevoii, nu pe care sa o adaptezi.
Parerea mea. Sa ne spuna colegul ce vrea sa faca in principal cu barca si atunci mai discutam

sboicu

Citat din: kama3 din Ianuarie 06, 2020, 11:06:10 AM
In configuratia de papuc semipuntat poti sa dormi in ea daca ai doua scaune spate in spate pe care sa le faci pat. Si acoperis inchis.
Dar, in configuratia asta pierzi din spatiu.
Pentru iesiri lungi si dormit in barca eu as alege o semicabinata. Pentru iesiri de o zi, pescuit plimbare plaja etc e foarte ok un papuc sau cu prova deschisa cu loc de plaja.
Daca te prinde o noapte si vrei sa dormi in barca asta e, dar daca vrei sa faci des astfel de iesiri si iti permiti din start o barca mai marisoara arunci iei ceva dedicat care sa serveasca nevoii, nu pe care sa o adaptezi.
Parerea mea. Sa ne spuna colegul ce vrea sa faca in principal cu barca si atunci mai discutam

Merci de sfaturi.

Ideea e ca am nevoie de o barca pe care sa o folosesc in delta la pescuit si plimbare
De obicei 1-2 persoane la stationar din barca
2-4 pers la rapitor
2-4 pers la plimbare

Eu ma gandeam ca daca pui o singura semibancheta la sofer sau scaun iar restul banchetelor sa fie demontabile, in timpul mersului le montezi, in timpul pescuitului le scoti si le pui pe laterala, locul din barca ramane pentru dormit si pentru scule sau pregateala de pescuit. Cred ca faci si o hora mica :)

Eu cred ca are suficient loc pentru toate cele

sboicu

Intradevar inca nu imi dau seama de marimea interiorului, din poze nu iti poti da seama prea bine.

kama3

3 persoane la spining se poate daca unul sta in prova.
Deci nu in configuratia de papuc semipuntat.
4 persoane la pescuit in aceiasi barca... incearca o data.
La dimensiuni si forma eu am aproximat-o cu un Forward.
De curiozitate, la a cata barca esti?

sboicu

Citat din: kama3 din Ianuarie 06, 2020, 12:03:02 PM
3 persoane la spining se poate daca unul sta in prova.
Deci nu in configuratia de papuc semipuntat.
4 persoane la pescuit in aceiasi barca... incearca o data.
La dimensiuni si forma eu am aproximat-o cu un Forward.
De curiozitate, la a cata barca esti?

Dupa un zodiac cadet si dupa un romcraft 480.
De mers am mers si cu temerar, forward, laguna, corsar 630, pasagerul :))

Sunt de acord cu tine ca 3 persoane la spining e maximum la o barca de 5-5.5m. Este destul de "ocupata". Dar 3 persoane este ok, 4 prea mult.
Mai mult de 4 e greu chiar si la mers

bbl81

da ceva banchete care sa se rabateze, sa se faca pat, nu sunt?2 banchete duble, care sa se uneasca...
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

kama3

Cu scaune spate in spate pierzi din spatiu si mai mult de doua persoane nu au cum sa pescuiasca si atunci aia 5,4 m devin inutili.
La pescuit stationar lansetele nu prea poti sa le pui altfel decat in coada barcii. Mai mult de doi nu pot pescui la stationar decat in lac si cu conditia sa nu se miste.
La spining merge si in 3 dar al treilea sa stea in prova(care asa cum am spus ar trebui sa fie deschisa).
Cu banchete spate in spate la pescuit poti sta doar de unde se termina scaunele si pana in pupa.1,8×1,8m. Cam asta e spatiul daca nu si mai mic. Unde naiba sa bagi mai mult de 3 oameni.
Intr-un papuc e mult mai incomod de pescuit decat intr-o lotca deschisa, chiar mai mica.
Papucul e comod si placut de plimbare, dar la pescuit mai mult de 2 se chinuie.

sboicu

Mai bine raman si astept eu barcuta lui Vali.
E cea mai buna.

Vali

Salut Stefan, abia acum am citit topicul.
Avem un coleg - scm_ro, care are exact River 540, configuratie papuc.
Banuiesc ca nu a intrat zilele astea pe forum, fiindca sunt sigur ca-ti raspundea. Am povestit cu el anul trecut, cand isi facea barca.

Din ce stiu, acest River e o copie Fletcher, care Fletcher sunt barci destul de bune. Singura obiectie pe care o am si eu este configuratia de runabout - papuc puntat la prova. Cum spune si colegul Kama3, varianta asta e potrivita pentru plimbare si mai putin pentru pescuit.

Eu de exemplu nu am facut nici o barca AN in aceasta configuratie, cu punte prova si parbriz, tocmai pentru a nu pierde din spatiul interior. Sunt cateva barci amenajate gen runabout, dar fara punte prova, ci cu bancheta prova.

La noi in tara cea mai cunoscuta barca de acest tip este Forward, care a fost si inca este cautata pentru calitatile de mars la drum lung, plus capacitatea mare de transport (spatiu mult intre parbriz si motor).

Cel mai bine faci probe cu fiecare din barcile de interes, si iti dai seama ce-ti place si ce nu. Eu banuiesc la acest River un necesar de motorizare apropiat de cel de la Forward, avand aceleasi dimensiuni, aceeasi geometrie si aproximativ aceeasi greutate, fiind construite similar.

La barca pe care o fac eu diferenta e ca se poate obtine un comportament similar cu o motorizare semnificativ mai mica, plus libertatea absoluta de customizare interioara. Hai ca nu mai continui, sa nu spuna lumea ca bat toba :). Oricare ar fi alegerea ta, nu ezita sa faci o proba inainte de a te decide. Daca ai nevoie, suna-ma oricand si povestim.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

kama3

Plus minus cam asta e locul in varianta de papuc semipuntat, cu doua scaune spate in spate. Configuratie de plimbare, f.... si max 2 pers la pescuit, dar care, ce e drept stau confortabil.

sboicu

Citat din: Vali din Ianuarie 07, 2020, 01:25:08 PM

La barca pe care o fac eu diferenta e ca se poate obtine un comportament similar cu o motorizare semnificativ mai mica, plus libertatea absoluta de customizare interioara. Hai ca nu mai continui, sa nu spuna lumea ca bat toba :). Oricare ar fi alegerea ta, nu ezita sa faci o proba inainte de a te decide. Daca ai nevoie, suna-ma oricand si povestim.

Astept barca de la tine nu ma mai sucesc, doar ca ma interesa cum este barca pt ca imi placea ideea de copertina in mars, daca te prinde onploicica de vara e super buna.

sboicu

Citat din: kama3 din Ianuarie 07, 2020, 01:34:41 PM
Plus minus cam asta e locul in varianta de papuc semipuntat, cu doua scaune spate in spate. Configuratie de plimbare, f.... si max 2 pers la pescuit, dar care, ce e drept stau confortabil.

Nu stiu daca asta e fix Riverul in poza, dar pare cam mic pt ca producatorul spune ca din bord pana in bancheta pupa distanta este de 2.6 metri. Poate asta este un papucel mai mic