Caut bride prindere elemente peridoc

Creat de klausu25, Februarie 17, 2020, 01:27:58 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

klausu25

Caut bride prindere elemente peridoc urmatoarele dimensiuni notate in imaginea din atasament, CxL DxT:

60x80 M10x30
40x100 M10x30
40x60 M10x30

kama3

Incearca la knott.ro sau la yachttng.ro
Daca nu gasesti pe site, da un telefon si explica-le ce vrei.

RaduD

Eu le-am facut din tije filetate. Gasesti la 1m lungime cca 7  lei /tija la Dedeman.

klausu25

As prefera sa nu ajung la tije filetate, voiam ceva dintr-un otel mai bun.
Mi-e teama ca tijele alea din Dedeman etc. sunt moi si sa nu se mulga filetul... 

Vreau sa prind cu ele suportul V din fata, cel pe care e prins si vinci-ul + cele 2 sine laterale ale peridocului. La alea mi-e teama sa nu cedeze. E adevarat, nu e o barca grea, cred ca are vreo 300 kg ...

RaduD

Eu am ambele peridocuri construite astfel. Unul are peste 5 ani, celalalt 2 care si cara barca mai grea de peste 600 kg + motorul de 180 kg, fara alte acareturi. Nu am avut vreo problema cu bridele. Probabil bridele dedicate sunt zincate, eu le-am grunduit.

klausu25

Am gasit la Knott 2 dintre dimensiuni (cele de care-mi faceam griji).

Pe celelalte de la suportul V le fac din tija, multumesc.

kama3

Tijele filetate sunt marea majoritate 4.8 deci destul de slabe. Daca le indoi la rece ai mari sanse sa pocneasca. Daca le indoi la cald slabesti de tot materialul. Nu te sfatuiesc sa folosesti tije filetate.
Daca nu gasesti bride de calitate, te sfatuiesc sa faci placute de prindere pe care sa le prinzi cu suruburi cinstite 8.8. Tin fara niciun fel de probleme.
Si la bridele astea iti prebuie o placuta de prindere. Faci cate doua si le prinzi cu suruburi.

marian giurea

eu le-am facut asa cum se vede in imagine si am folosit suruburi si piulite 10.9

klausu25

Citat din: kama3 din Februarie 17, 2020, 03:20:34 PM
Tijele filetate sunt marea majoritate 4.8 deci destul de slabe. Daca le indoi la rece ai mari sanse sa pocneasca. Daca le indoi la cald slabesti de tot materialul. Nu te sfatuiesc sa folosesti tije filetate.
Daca nu gasesti bride de calitate, te sfatuiesc sa faci placute de prindere pe care sa le prinzi cu suruburi cinstite 8.8. Tin fara niciun fel de probleme.
Si la bridele astea iti prebuie o placuta de prindere. Faci cate doua si le prinzi cu suruburi.

Multumesc, aveti dreptate in legatura cu tijele.
Pentru suport vinci o sa aplic solutia cu placa si suruburi cam cum a facut si Marian.
Pe celelalte pentru profilul sinelor laterale o sa le cumpar de la knott.

Multumesc

Florin33

Gasesti la BRICODEPOT, tije filetate din INOX. Poti sa le indoi la cald , si ies unghiurile perfect fara sa pocneasca.

12iuli34

Bună ziua. Tijele din inox o să crape și mai repede la indoitură. Asta din cauza materialului care este mai casant decât otelul. Chiar dacă le incălzești , pe zona respectivă dar îndoindu-le la o rază așa mică, tot vor face microfisuri, care pâna la urmă fac materialul să cedeze. O zi frumoasă.

timberland0910

Citat din: 12iuli34 din Februarie 26, 2020, 02:30:47 PM
Bună ziua. Tijele din inox o să crape și mai repede la indoitură. Asta din cauza materialului care este mai casant decât otelul. Chiar dacă le incălzești , pe zona respectivă dar îndoindu-le la o rază așa mică, tot vor face microfisuri, care pâna la urmă fac materialul să cedeze. O zi frumoasă.

eu mi-am facut din bara plina de 10 mm  inox si am filetat-o la capete..de indoit am indoit la rece cu ciocanul ...tot asa le indoaie si ei in prese ... nu are ce sa nu tina

pelicanul

Citat din: timberland0910 din Martie 04, 2020, 03:42:44 PM

eu mi-am facut din bara plina de 10 mm  inox...
De unde ai luat bara plina de inox? Mi-ar trebui și mie, dar de 6 mm.

bradutzu

Citat din: marian giurea din Februarie 17, 2020, 03:28:39 PM
eu le-am facut asa cum se vede in imagine si am folosit suruburi si piulite 10.9
De ce ai ales sa folosesti 10.9? crezi ca era necesar acolo sau mergeau si 8.8?
Sa auzim numai de bine!

timberland0910

Citat din: pelicanul din Martie 04, 2020, 10:18:39 PM
De unde ai luat bara plina de inox? Mi-ar trebui și mie, dar de 6 mm.

www.directline.ro    si mai gasesti si la italinox putin mai scump