AN 510 -banchete si ce-o mai fi...

Creat de dany, Martie 17, 2020, 08:02:58 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dany

ionut.constantin89

NessyRO

@Dany
...și mai ziceai că n-am avut ce învăța de la tine. Păi aia e, că n-am învățat destul! Felicitări, foarte frumoasă lucrarea!
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world. - A. Einstein

dany

Multumesc de aprecieri Nessy !
Cu aceasta ocazie anunt ca datorita problemelor grave de sanatate pricinuite de lucrul cu rasini ,vopseluri ,diluanti,etc...sunt nevoit sa renunt cu lucrul la barci.Voi face inca o barca pe care am promis ca o fac[deja m-am apucat de turnat la piesele componente]si ma opresc ....Eventual de nevoie voi lucra DOAR la barcile mele.
Ieri am lucrat cu capul bagat intr-o matrita si m-am terminat de cap,cu usturimi de ochi,cu mancarimi si alte alea....Nu se merita !I-mi fac rau cu mana mea si nu o sa apuc sa ma bucur de barcile mele.
Voi continua sa fiu alaturi de voi cum voi putea mai bine, dar fara a ma implica fizic, in reparatii sau constructii de orice fel.Multumesc de intelegere!

bobinuta

Citat din: dany din Mai 14, 2020, 01:21:21 PM
Varianta fara consola pt. motor cizma scurta
Salut Dany,
Felicitari pentru realizare, am fost foarte placut impresionat !
Imi pare rau sa aud ca renunti la proiectul pe care tocmai ni l-ai prezentat, dar mai ales ca ai probleme de sanatate datorita conditiilor de lucru... sanatatea e mai importanta decat orice si va trebui sa ai grija sa ti-o pastrezi !
Succes in tot ceea ce mai faci si sper ca daca voi trece prin Bacau, sa te gasesc pentru a ne cunoaste !

Cu bine,
Cezar
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

Zodiac

Citat din: dany din Mai 16, 2020, 03:32:48 PM

Cu aceasta ocazie anunt ca datorita problemelor grave de sanatate pricinuite de lucrul cu rasini ,vopseluri ,diluanti,etc...sunt nevoit sa renunt cu lucrul la barci.Voi face inca o barca pe care am promis ca o fac[deja m-am apucat de turnat la piesele componente]si ma opresc ....Eventual de nevoie voi lucra DOAR la barcile mele.
Ieri am lucrat cu capul bagat intr-o matrita si m-am terminat de cap,cu usturimi de ochi,cu mancarimi si alte alea....Nu se merita !I-mi fac rau cu mana mea si nu o sa apuc sa ma bucur de barcile mele.
Voi continua sa fiu alaturi de voi cum voi putea mai bine, dar fara a ma implica fizic, in reparatii sau constructii de orice fel.Multumesc de intelegere!

Dani , am avut si eu de mai multe ori aceleasi probleme ca si tine ! La fel din cauza unor carburanti , diluanti , substante toxice de detailing auto , substante de stropit gradina .
Desi e inconfortabil acum port manusi si in special MASCA :

http://www.eppm.ro/3m-6900-masca-pentru-intreaga-fata

Si cu filtre :

https://www.mondo-romania.ro/index.php?p=detalii&idmeniu=7&idgrup=20&idprod=1354

Repet , e inconfortabila dar merita toti banii !
Exista substante care provoaca alergie chiar si la contactul cu pielea .

Multa sanatate !!!!

dany

Multumesc Bobinuta pt. aprecieri !Placerea v-a fi de partea mea sa ne vedem !
Zodiac ,multumesc !Folosesc masca asemanatoare,dar fiind incomoda nu o pot purta permanent.La slefuit,la degresat,la orice manopera...!Nu am ''dibuit'' exact agentul vinovat si ar trebui sa lucrez permanent cu masca ,ceea ce mi se pare prea mult!!!La epoxidica m-am lamurit.Daca desfac numai cutia fara manusi ,gata parca ma furnica pielea...asa ca ma echipez din prima cu manusi si banda peste maneca salopetei,masca pe toata fata si fes tras bine pe cap,de preferat combinezon cu fermoar pana sub barbie...e belea numai cand ma gandesc.Ma aseman un pic pastrand proportiile cu cei din spitale ce se lupta cu ''virusul''.Am sesizat ca si la acetona sau la praful rezultat din polizare patesc aproape la fel,nu asa grav,dar totusi e f. neplacut. Nu cred ca efortul asta se merita...
Apreciez  mesajele voastre si  multumesc pe aceasta cale si celor ce m-au sunat.

gabriel.c

Dane eu cred ca "microbul "cu modificarea/reparația bărcilor nu o să-l poți evita (câ îți place ceea ce faci) .
Sigur o sa găsești tu soluția sa lucrezi in modul de siguranța (masca,mănuși etc) mai ales ca ăștia ne chiar obliga sa ne învățam cu toții cu treburile astea .
Te salut și săptămâna ce urmează te sun sa ne și vedem.

pete

@dany am si eu o intrebare: ce grosime are bancheta din fibra sau cate straturi ai pus de stratimat? merci

dany

3,5-4 mm grosime  ,colturile si muchiile de 5-6 mm,plus intarituri de placaj stratificat sau sipca de brad pe interior pe partea orizontala.Pe verticala am aplicat si profile de fibra turnate inainte tip ''u''.Se pune obligatoriu si un rand de tesatura de 450-500 gr/mp

pete

merci de info. eu am pus 3 stratimat si 2 de coremat de 4 mm. nevasta cantareste cam 50 de ocale deci cred ca rezista.  ;D :D :D
LE colturile sunt intarite cu 2 straturi de tesatura de 280g si una de 180g

dany

Inevitabilul s-a produs...Am fost operat la ochiul drept ,la Iasi,clinica privata Retina Center.Dezlipire de retina.Afectiunile repetate ,expunerea la praf,agenti chimici si ''doftorirea''prost facuta au adus necazul asta.Repaos .time out,cum vreti s-o spun...dar ''am belit capra''!
Am postat aici despre necazul asta ,ca sa stiti !!!!Lucrul cu ''chimicalele''astea au urmari grave pt. cei ce nu-si iau TOATE masurile de protectie!!!Am mai vazut pe unii ce lucreaza cu chimicalele astea cu ''pieptul dezvelit''ca taranii din ''Rascoala''--iertati-mi exprimarea---si nu e bine de loc!!!Care ave-ti pasiunea si placerea asta ,protejati-va!

Alex1958

pete

Sanatate Dany . Imi pare rau sa aud asa ceva. De cand lucrez cu rasini si slefuit am avut grija sa ma echipez corespunzator sa nu am probleme. De fapt utilizez echipament pentru azbest. Am prieteni la munca in Olanda care imi dau de la ei . Cu asa ceva nu te joci. Cat despre masca , la munca sunt locuri unde o tii la gura 6 ore din 8 . Asa ca nu reprezinta o problema cat slefuiesc acasa  , o tin cat vreau si fac pauza cand vreau . Si culmea nu tip tare ca imi incalca cineva drepturile . Incearca sa te tii de medicamentatie si sa ai parte de un doctor bun

NessyRO

Însănătoșire grabnică și multă sănătate, Dany! Deși stiu că ți-e greu, încearcă, pentru o vreme, să stai departe de substanțe/medii iritante. Și mulțumim pentru sfaturi!
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world. - A. Einstein