Shetland 570 cu motor Honda BF 115

Creat de norex, Mai 14, 2020, 11:48:59 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

norex

Sunt nou pe acest forum. De curand am achizitionat un Shetland 570 din UK.
Am ocazia sa cumpar un motor Honda BF 115 2009 injectie.Ce parere aveti.

Alex1958

Salut si bine ai venit pe forum.
Felicitari pentru achizitie si sa-ti aduca bucurii!
Combinatia e foarte buna, merge chiar si un motor mai usor, dar 115 CP este maximum recomandat de fabricant la vremea ei.
Verifica temeinic barca. Daca n-are probleme de structura (sa nu fie putreda) sau osmoza te-ai scos! Greutatea data de fabricant e 619 kg. N-ar fi rau daca ai putea s-o cantaresti.
E o barca solida si facuta sa dureze o viata (a mea e din 1990).
La ce vrei s-o folosesti? Functie de scopul ei poti primi niste sfaturi privind amenajarea interioara.
Te-ar ajuta mult ca motorul sa aiba mufa NMEA ca sa-ti scoti informatii utile din el in mars.
Verifica motorul la o reprezentanta -sa-ti puna calculatorul pe el! Schimba uleiurile, de fata cu vanzatorul -atentie la grup! Daca ai vre-un dubiu privind motorul, vezi ca e un site cu seriile motoarelor furate. Cel mai bine ar fi sa primesti actele de achizitie odata cu actele de vanzare/cumparare- pe care le gasesti pe site-ul fiscului.
In functie de unde vrei s-o inmatriculezi (chestia cu Belgia s-a cam varsat) poti primi sfaturi utile aici. Daca faci actele pe Ro ai grija s-o declari la fisc barca (ambarcatiune de agreement) cu motor (nu salupa) ca te rup astia cu taxele. Asteapta sa iei si motorul si o inregistrezi odata.
Eu o scot pe a mea din apa si asa sfatuiesc pe toata lumea. Deci, peridoc pentru barca de 1000 kg cu totul.
Am vazut mesajul tau privat, da-mi o adresa de e-mail sa-ti trimit informatiile din epoca, daca nu le ai.
Toate cele bune!

gabriel.c

Bune bărci (shetlandurile) ,eu am avut una 536 pe care am vândut-o și după care îmi pare rău și acum mai ales ca o văd in fiecare zi pentru ca prietenul căruia i-am vandut-o o tine la mine intr-o hala. A pus un motor 90 yamaha pe ea ca eu mi-am păstrat etecul. Sunt tancuri rusești la fibra și foarte spațioase și stabile,dar puțin cam grele și de asta trebuie motorizate peste 90 cp.

norex

Multumesc,o gramada de sfaturi la subiect,valoroase oferite de un cunoscator.Barca vreau sa o folosesc la pescuit in delta Deocamdata am dat tot jos de pe ea. Trebuie sa refac podeaua din spate.Am desfacut pana la structura pare ok.De inmatriculat daca nu am alta varianta in Romania. Nu stiu din ce an e barca. Vroiam sa intreb rezervorul de combustibil de care aveti si unde e amplasat? Ar fi fost fain sub punte dar spatiul e foarte mic.Adresa mea de mail este florinnorex@yahoo.com. Daca aveti vreun link cu datele tehnice pentru barca?Poate cand e gata ne vedem pe apa,ar fi interesant. Am si peridoc de 2000kg,barca nu va sta pe apa va fi la purtator .

Multumesc si seara placuta!

Alex1958

Salut,
Punem pe forum sfaturile, sa profite toti cei interesati.
Daca barca o folosesti pentru pescuit in delta, ai facut o alegere inteleapta si este foarte buna pentru maxim2 persoane.
Pentru pescuit te sfatuiesc sa eliberezi pupa barcii, adica sa nu ai bancheta acolo. Vei pune lansetele pe sprijinite pe mana curenta si eventual pe lateral spate si vei avea nevoie de spatiu de acces acolo, chiar simultan pentru ambii ocupanti.
Vei pune un motor greu si de aceea este important sa nu ingreunezi suplimentar partea din spate, caci barca tinde sa se aplece pe spate in stationare- vezi avatarul meu. Deci nici bateria, nici rezervorul n-au ce cauta acolo. Eu am rezervor de 100 l sub bancheta stanga, lipit de peretele cabinei. Nu e cel mai bun loc acolo (ideal ar fi sub podea cat mai in fata posibil- un rezervor metalic din tabla de inox, personalizat pt locatie) dar asa a venit. Bateria as pune-o sub bancheta conducatorului, pe dreapta desi se lungesc cablurile de putere.
Foloseste cat mai bine spatiile din interiorul cabinei pentru depozitare. Cabina foloseste in general doar pentru odihna, majoritatea actiunilor sunt afara.
Ca sa echilibrezi tinuta barcii stanga- dreapta iti recomand trim-tab-uri, te ajuta si la evitarea purpoising-ului.
Iti vei face, probabil, biminitop si inchidere totala- e buna ptr ploaie, vant, securitate in stationare si daca ii pui si plase, pentru tantari. Cand mergi cu barca, daca se poate, culca biminitopul, caci rezistenta aerului ii da o componenta de apupare, pe care nu o doresti.
Te mai sfatuiesc la sistem de iluminat cu led-uri interior si exterior, cel exterior montat pe barele biminitopului ptr pescuit de noapte, o pompa de apa din Dunare cu dus si eventual legatura la chiuveta interioara.
Eu i-am pus un frigider cu gaz in interior si un panou solar pe cabina pana in trapa. Am luat-o cu incalzitor Ebenspaecher pe ea, alimentat cu motorina- e buna daca pescuiesti pana toamna tarziu sau primavara devreme. Ar fi si mai bun alimentat cu LPG caci asta e cam lacom la putere electrica.
Inca odata iti doresc sa-ti aduca numai bucurii!

norex

Multumesc  mult pentru sfaturi,foarte profi si la subiect.