Etansant rezervor

Creat de gabriel.c, Mai 26, 2020, 10:51:01 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

grig67

da este acelasi a nu se confunda cu loctite lichid care are propietatea de a bloca nu de etansare

kama3

Daca e vorba doar de etansare a filetelor, atunci foloseste cu incredere calti de canepa. Sau snur loctite pentru etansari.

grig67

evitasa montezi cu calti se folosea pe scara larga acum citiva zeci de ani numai in combinatie cu minum de plumb si vaselina dizolvata in el altfel duce la degradarea infiletarii si inclusiv pierderi

gabriel.c

Loctite ăla nu e calt teflonat?

pete

minium de plumb era amestecat cu ulei iar vaselina ce sa spun ... pe amandoua le termina benzina. vb de rezervor totusi. dupa cum spuneam ieri am pus in benzina cateva garnituri si teflon . pana acum cele de plastic de 1/2 si teflonul nu sunt afectate . teflon din ala la rola pt instalatii. poate fi o solutie

gabriel.c

Astăzi pun și eu in benzina niște șnur. Îl las o săptămâna și apoi va anunț. Poate folosește pe viitor vreunui coleg care întâmpina aceeași problema cu a mea.

kama3

Caltii se foloseau in combinație cu vaselina ca sa se aseze si sa alunece filetul. Vaseliba nu are rol de etansare.
De asemenea poti folosi garnitura de clingherit negru intre umerii celor doua piese. Sau de cauciuc, cum au rezervoarele de plastic.

Dbr

https://www.mapodo.de/en/elring-dichtmasse-curil-k2-200-c-60ml
sau

https://www.amazon.co.uk/Elring-Sealant-Curil-60ml-035-973/dp/B01J6J4T3Y

sau

https://www.rul-grup.ro/silicon-etansare-70-31414-10-antracit-victor-reinz.html?gclid=EAIaIQobChMIjaCDyura6QIVxvZRCh2uCwO7EAQYAiABEgJDLPD_BwE

Oricare din cele de mai sus le poti folosi cu incredere. Testate de mine personal in atelier in aplicatii zilnice pe diversi carburanti mai ales benzina. Victor Reinz nu este pe baza acetica asa cum sunt majoritatea ermetizatilor de inalta temperatura si este foarte indicat la motoarele de barci deoarece printre toate calitatile este rezistent si la apa sarata.
Se pot comanda pe internet sau la orice dealer de piese auto de cartier dupa codul de piesa care apare in descrierea produsului.
Fisa lor tehnica se gaseste pe net in format PDF si merita citita cu atentie. Sunt produse cu destinatie  profesionala.
Stima tuturor.

gabriel.c

Hmmm,iar se lasa Ceața densa ...,tocmai ce ma hotărâsem sa pun șnur teflonat.
Dar studiem și fisa tehnica și poate găsim ceva mai bun in pasta asta.Stiu ca o folosesc mecanicii auto la etanșarea băilor de ulei /chiulaselor la mașini. Nu știam sigur ca rezista la benzina dar dacă e scris in fisa tehnica ......merge brici.
Mulțumesc de sfaturi.

Dbr

Am vorbit mai sus ceva legat de baza acetica. Cele de care vb tu ,,care le dau mecanicii la baile de ulei) sunt pe baza acetica, adica miros a otet. Asadar, cele care au miros de otet NU vor rezista niciodata la benzina. A nu se confunda un ,,silicon,, ordinar de culoare negru sau rosu de 7 lei un tub pe care scrie ca rezista la 700 grade celsius cu cele indicate de mine mai sus.
In concluzie , le-am garantat pentru ca le folosesc in atelierul meu , in aplicatii auto-moto- ambarcatiuni, si au dat rezultate excelente in contact cu benzina sau alti solventi puternici, de peste 10 ani. Pe cel de la Renzosil abia il misca putin diluantul Nitro( 202) iar pe cel de la Elring deloc. Sunt etansanti diferiti ,pentru aplicatii diferite si elasticitati specificate in fisele tehnice. Dar toate trei iti merg in cazul tau.
Stima tuturor