debitmetru combustibil

Creat de kama3, Iunie 08, 2020, 04:51:14 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

kama3

As vrea sa montez pe traseul combustibilului un debitmetru care sa-mi arate cantitatea de combustibil consumata.
Stiu cu cat combustibil plec, ma uit la ceas si imi fac singur calculele.
A pus cineva asa ceva, sau imi puteti face o recomandare de device?
Debitmetru, fie cu cea pe el, fie cu posibilitatea legarii la un ceas, si bineinteles cu posibilitate de reset.
Multumesc!

peb5

Sonda de nivel si debitmetru pe NMEA2000 si conectate la un sonar/chartploter tot pe NMEA200.
Ceasurile Sped-Fuel pe NMEA de la Yamaha fac acelasi lucru. Are intrare de la sonda de nivel si semnal debitmetru vine din motor.

kama3

Multumesc, dar Nmea la un Evinrude de pe timpul cand Reagan era la Casa Alba nu e cam mult?

peb5

Daca e Evinrude E-TEC dupa 2007 si de la 40 CP in sus, are NMEA2000.

AdrianZUZ

Daca este motor pe injectie, putin probabil pe timpul lui RR ::), NU merge sonda/debitmetru pe furtunul de alimentare.
Daca este carburator, merge, dar tot trebuie interpretata prin retea sau dispozitiv compatibil NMEA.

kama3

Alex1958

Salut,
Incearca sa iei niste referinte despre aparat, nu e mare pretul dar orisicat!
Pare un debitmetru cu roti ovale, care este destul de precis dar sensibil la orice corp strain in benzina si introduce si o pierdere de presiune insemnata pe circuit. Daca se blocheaza iti blocheaza si alimentarea.
Urmaresc subiectul acesta, mi-am cumparat si eu un debitmetru on-line care trebuia sa comunice prin bluetooth cu telefonul, a fost un fiasco, mai ales datorita comunicarii si aplicatiei de pe telefon- deci nu-l recomand.
Toate cele bune!

kama3

Impuritatile ar putea fi eliminate prin inserarea filtrului inainte de debitmetru.
La partea cu presiunea chiar nu stiu ce sa zic..

Alex1958

La mine, cu acelas tip de debitmetru pompa motorului a mers (presiunea n-a contat).
Dar nu strica sa-l intrebi pe vanzator.