Salut!
Pentru o barca de 4 m am facut si eu “aroganta” de a trece de la 20cp la 30. Tot din motivul ca nu ma pot hotara ce bagaje imi trebuie, deci, prin urmare le car pe toate 🤨
Inspectia tehnica, traducerea documentelor motorului, etc, au dus costul cu inmatricularea la aprox 1.500 lei.
Dupa care impozitul anual cam 500 lei (pe an, ca e anual 😀).
Cred ca ar conta mai putin ce scrii tu pe declaratia de la fisc, ci cum iti iese tie carnetul de ambarcatiune. Daca cei de la capitanie ti-o fac “de agremenet”, impozitul e 500. Daca scriu ca e “de pescuit” - 200. Se pare ca eu pescuiesc ...de agrement 😜
In rest, Romcraft 510 cu 20 cp si sa gliseze....poate doar sa o conduca un copil si sa nu aibe in barca altceva decat benzina.
Pentru cea de 480 motorizarea minima mi se pare ca ar fi 20 cp.
Oricum, uita-te pe site-ul Romcraft. Mi se pare ca au fost reevaluate motorizarile.
Modelul M acum suporta 40 cp.
Eu am una comandata. O sa o primesc in septembrie si o sa o probez cu o Honda de 20 cp, pe care il am de vreo 3 ani.
Nici consumul pe care l-ai zis (3l/h la motor de 20 cp) nu mi se pare realist.
Am avut Suzuky de 15 - consuma 3,5-4 l/ ora pe o laguna.
Honda de 20 ia spre 5/h.
Consumul, din discutiile cu prietenii, la motoare in 4 timpi, more or less, il gandesc la 0,25 l/h/cp - in regim de glisare, cu barca nu foarte plina.