Rezervor cu Sonda Nivel

Creat de ionut.constantin89, Iunie 23, 2020, 07:43:18 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ionut.constantin89

Va salut din nou! Exista cumva vreun coleg pe forum care a avut curiozitatea sa isi monteze rezervor cu sonda citire nivel pentru imprerechere cu ceas de bord? Concret, este vorba de ceasul de mai jos, pentru care as vrea sa stiu ce ansamblu rezervor + sonda nivel ar trebui sa cumpar :

https://shop.willsmarine.co.uk/products/evinrude-johnson-fuel-gauge-0775797

Multumesc anticipat,
Ionut

gabriel.c

Salut ,rezervor poți să-ți pui de care vrei ,dar in funcție de înălțimea lui va trebui să-ți cumperi sonda de nivel care e cea mai apropiată ca dimensiuni. Problema ta este următoarea :ceasul din imagine este pe sistem american 240/30 Ohm ,nu pe cel european 10/189 Ohm.
In acest caz  ai 2 variante : comanzi și aștepți ceva timp sonda pereche (sistem american )cu lungimea corespunzătoare sau cumperi (dacă te grabesti)un ceas indicator model european (gen Kus)și pt alea găsești sonde peste tot. Eu am întâmpinat aceeași problema și  n-am găsit nicăieri pe stoc in Ro sonda pereche.(240/30 Ohm )așa ca ceasul evinrude l-am pus la păstrare. ....
PS : sper ca nu ma cearta iarăși colegii de pe forum pt răspuns (Off topic)

ionut.constantin89

Salut,

Mersi frumos pentru raspuns; foarte util. Eu personal speram sa gasesc in piata un ansamblu rezervor + sonda cititor, insa din cate inteleg nu prea am sanse. Rasfoind Google'ul, am dat peste sonda de nivel de mai jos care pare sa suporte ambele sisteme :

https://www.yacht-tng.com/home/2526-sonda-nivel-combustibil-si-apa-yazaki.html#/inaltime-160_mm

O sa sun maine sa vad daca o au pe stoc si eventual ce rezervor s'ar mapa perfect pe inaltimea ei.

Seara faina,
Ionut

Dell_ser

Daca ai ceas pe sistem american si sonda pe sistem euro iti poti atasa un adaptor si gata. Cel mai usor este sa iei sonda si ceas pe sistem euro. ieftin si usor de gasit pe stoc. Daca ai luat ceasul ala iti dau eu un ceas KUS (nou nout) pe sistem european. EU am motor Evinrude si am schimbat de curand ceasul ca arata ca era deja putin inbatranit. Cel nou l-am luat de la Euronautica din stoc.(simplu si rapid)

gabriel.c

Salut ,cum arată sau unde se găsesc adaptoarele alea despre care ai povestit.Eu am pus ceasul original la "dulap" tocmai ca sonda de lungimea potrivită pt rezervorul meu trebuia adusă pe comanda. Așa mi-aș scoate și eu din bord Ceasul Kus și mi-aș pune inapoi originalul.

Dell_ser

In catalogul Eval gasesti si cod si tot. Doar sa alegi firma care sa iti aduca produsul

gabriel.c

salut ,acum ca nu mai sunt pe fuga pot comanda una (chiar daca dureaza mult) cred ca aduc si cei de la epix la comanda .Dar functioneza si sonda EU si ceasul KUS  .La inceput vedeam ceasul KUS diferit de ala original si-mi parea ca nu e locul lui acolo dar m-am obisnuit intre timp.
multumesc

ionut.constantin89

Dupa mai bine de o luna si jumatate, am reusit sa duc initiativa la o forma acceptabila. Am achizitionat sonda pe sistem american de la motoarebarci.ro (livrata in 2 saptamani de la comanda) si am conectat'o la ceasul original Evinrude. Am incercat initial pe varianta Eval, insa nu am reusit sa concretizez nimic cu niciunul dintre importatorii locali, marea majoritate sugerandu-mi sa ma reorientez catre sistemul european sau sa astept pe termen nedefinit pana la intrarea produsului in stoc.

Racordul din chesonul pupa arata momentan in felul urmator (cu siguranta voi rearanja cablajele de indata ce voi fixa bateria motorului in pozitia finala) :

Ceasurile originale Evinrude design clasic cu indicatorul de nivel combustibil arata in felul urmator (cu scuzele de rigoare pentru tantarii si deranjul din cadru ; datorita timpului limitat, racordul final si prima proba au fost facute direct pe balta):

Multumesc frumos pentru toate informatiile!

Cu bine,
Ionut