Velier usor modificat pentru motor

Creat de DanielAldea, Iulie 04, 2020, 12:17:20 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

DanielAldea

Salutare tuturor, am deschis acest subiect pentru a va cere parerea si un sfat daca se poate.
Nu demult am cumparat o barca din fibra cu motor, 4.2 m, motor de 2 hp, nestiind mai nimic despre barci decat ca doream sa ma folosesc de ea pe Dunare si Delta la pescuit.
Am inlocuit motorasul cu unul de 15 hp. Am aflat ulterior ca barcuta mea cu motor defapt este un velier usor modificat si de aicea si problema mea.
In mers se ridica foarte tare de fata, cred ca termenul folosit este apupare. Doresc sa rezolv sau sa ameliorez aceasta problema chiar sa modific fundul barcii daca este nevoie si aici doresc sa apelez la experienta si cunostintele dumneavoastra.
Am sa atasez si cateva poze.
Multumesc.

diles

e mai simplu sa cumperi alta barca.barca ta e una de deplasament nu de glisare si nu poti face mare lucru sa schimbi asta.

dany

E f. mult de munca si s-ar putea ca rezultatul sa nu te multumeasca pe deplin.
Las-o asa !Sunt amatori de  asa ceva....

kama3

15 cai e mult si pentru alte barci, cu atat mai mult pentru barca ta care a fost proiectata pt cu totul altceva.
Duoa cum spunea si @Dany, nu te sfatuiesc sa umbli la forma barcii.
Schimba motorul cu unul de 6, max 8 cp. Daca ai posibilitatea fa o proba sa vezi cum se comporta. Daca mai e nevoie dupa aceea, si cred ca va mai fi, muta postul de conducere putin mai in fata. Asta se rezolva cu un prelungitor pt mansa. Nu cred ca tb f mult, astfel ca poti rezolva problema cu un capat de teava pvc infipt in mansa.
Cand ai bagaj, incearca sa te folosesti de greutatea lui echilibrand barca. Mai in fata, mai in spate, functie de necesitati.
Barca are bordurile destul de joase, deci nici nu se preteaza la incarcare f mare nici la Dunare montata. Prin urmare nu ai nevoie de un motor mare. Si in niciun caz 15. Chiar daca crezi ca ai o rezerva de putere, degeaba o i dca nu o poti si folosi corespunzator.
Succes!