Motor fara acte

Creat de JONES75, Iulie 10, 2020, 09:38:41 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

JONES75

Salutare tuturor...!!Va rog sa ma ajutati cu un sfat...am un motor de 30  cp fara acte de provenienta...exista vreo modalitate pt a intra in legalitate...am verificat seria pe unde am putut..apare ca fiind ok..
Multumesc
Ion

pelicanul

Ce înseamnă fără acte? N-ai nici măcar o hîrtie făcută de mînă cu fostul proprietar? În cazul ăsta nu e de competența noastră, ar trebui să te adresezi organelor abilitate...  ;)

gabriel.c

Salut,sau la trupa aia de Shock de 11 băieți pe care iau ascuns organele abilitate ....recent.
Lăsând gluma la o parte așa sigur nu o sa poți face nimic cu el.
Totuși nu pot sa cred ca l-ai cumpărat fără niciun act. Cauți vânzătorul și ceri acte ca doar ai plătit pe el niște bănuți. Dacă nici el n-are .....riscul sa fie furat e mare și e problem.....

kama3

Cand l-ai luat nu stiai ca la respectiva putere e obligatorie inmatricularea? Si ca acolo se cer acte?

pete

cireasa de pe tort ar sa spui ca avea si firele taiate . eu pt un amarat de 4cp am facut 2 chitante si ceva la mana ca il are de 5 ani . pentru ala ceream si garantie 100de ore

Zodiac

De unde l-ai cumparat ? Cum ai verificat ''pe unde s-a putut'' ?

cristeache

Sunt cateva posibilitati.
Ca regula, actele sunt in concordanta cu motorul, marca , tip, etc.
Al tau ce marca  si ce an e?

Vali

Salut Ion.
Se mai intampla sa obtina vreun coleg un motor mai vechi, de la vreo cunostinta, om in varsta care nu-l mai foloseste. Probabil e ceva asemanator si la tine. Acum tu stii mai bine cum ai intrat in posesia lui si daca ai vreo solutie de a obtine vreun act original.

Problema e ca la 30 de cai e obligatorie inmatricularea, si chiar si daca vrei sa o faci pe Belgia, tot iti va trebui un act si un certificat de conformitate la motor. Daca ar fi fost pana in 20 de cai inclusiv, faceai un act notarial, si foloseai motorul pe o barca neinmatriculata.

La 30 de cai esti obligat sa inmatriculezi, si pentru asta ai nevoie de actul de provenienta, CV intre tine si vanzator, plus certificatul de conformitate. Daca nu poti face rost de actele originale ale motorului, o solutie ar fi sa gasesti la cineva niste acte de la un motor identic, insa ar trebui sa muti si seria pe motorul tau.

Putin probabil insa sa gasesti acte, si doar in caz ca dezmembreaza cineva un motor identic. In acest caz ai putea sa schimbi de exemplu menghina, care contine seria, si sa te folosesti de motorul tau. Depinde insa de motor, sunt unele care au seria si pe bloc, nu doar pe menghina.

Mai mult nu stiu ce sa-ti spun, poate ai noroc si gasesti actele originale, sau poate gasesti niste acte la baietii care dezmembreaza (desi putin probabil). In oricare din cazuri, sa fie cu noroc si sa-ti rezolvi problema.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

JONES75

Multumesc frumos pentru raspunsuri...!!!Motorul a fost cymparat din Arad(Pecica)..dl Gheorghe..cu respectivul, am vorbit doar la telefon....mi a trimis ceva poze/filmr cu motorul..eu nu eram in tara si am trimis pe cineva sa l ia...mi a spus ca o sa se faca contract de v-c...dar acolo s a intamplat ..altceva.
In fine,acum l am luat..si o sa vad cum o sa fac...seria am verificat o pe unde am putut..apare ok...o am  pe dopul de aluminiu ....cel mai probabil am sa cumpar un motor identic sa rezolv problema..
Stima tuturor
Ion

Vali

Eu in locul tau as merge peste el cu motorul si mi-as cere banii inapoi.
Ca sa poti inmatricula nu e suficient contractul de v-c, iti mai trebuie si factura originala a motorului, si certificatul de conformitate.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Alex1958

Salut,
Astazi a fost ceva actiune a organelor si s-au confiscat niste motoare (Sulina, Jurilovca, Murighiol), probabil ca vom vedea ceva in presa maine/poimaine.

pilu

m-am trezit si eu la poarta cu ofiterii de la crima organizata in dosarul de mai sus ,prin martie sau aprilie am vazut un anunt pe probarca cu un ceas multifunctinal pentru  suzuki am trimis sms sa intreb pretul ,am primit raspuns 300 euro ,mi sa parut scump si nu am mai sunat sa negociez ,atat, pentru treaba asta am dat declaratii cateva ore . vanzatorul era probabil unul din cei retinuti .deci sfatul meu orice luati faceti contract de vanzare cumparare cel putin si copie dupa buletin

Zodiac

Din partea mea cu hotii de motoare...nu pot sa spun ca intru la chestii ilegale , ceva cu ''torturi'' ;D ...fara frisca !
In schimb nu pot sa-i inteleg pe cei care cumpara un bun de folosinta indelungata si pentru o mica economie stau ani de zile cu frica si cu ''fundul strans'' de fiecare data cand trece un control pe langa ei...sau ei pe langa un control  :P .
In plus cumpara lucruri furate dar nu ar vrea ca sa fie si ei furati !
Era o vorba pe forumurile auto ''hotii iti furau un jeg de baterie de la masina , planificand faptul ca iti vei lua una noua si atunci o furau si pe aia noua'' !
Piata de lucruri furate , nu ar functiona daca nu ar exista cerere !

Florio

Citat din: Zodiac din Iulie 15, 2020, 03:14:28 PM
....
Piata de lucruri furate , nu ar functiona daca nu ar exista cerere !
....

O afirmație justă  :)