Master-model...

Creat de corsarul, Aprilie 26, 2011, 07:19:11 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

corsarul

mario38....ce mi-ar fi placut sa fi langa mine cand am "proiectat" chila !
Sunt convins ca m-ai fi ajutat enorm ! ....cate un sfat mi-ar fi fost de real ajutor.
Tre' sa recunosc ca mecanica fluidelor este o mare necunoscuta pentru mine....si nici pe departe nu cred ca bati campii !
Mi-ai spus niste chestii foarte pertinente si de bun simt la care trebuie sa ma astept.
Eu m-am bazat pe instinct ;D si pe "parca asa cred ca ar merge....si arata si mishto"
Desigur, ca tot pe apa se v-or vedea minusurile....sau de ce nu plusurile(daca or fi si d'astea ???)!

corsarul

mario...trimite-mi si mie pe privat nr tau de tel. ...daca vrei ;D

mario38

Vali

Corsarule, iti vine sa crezi sau nu, la noi in Ro pe parte de barci (inca) se lucreaza foarte "urecheste" :). Singurul bazin serios de incercari de modele de carene e inutilizabil (ICEPRONAV Galati). Mai ramane doar bazinul de la Universitatea Galati, total depasit. Iar experienta scolii navale de la noi in materie de ambarcatiuni e foarte redusa, din cauza ca in comunism subiectul era tabu, si azi cam la fel, lipseste traditia. La noi s-a pus accent exclusiv pe navele comerciale, iar pe parte de barci doar entuziastii au adus contributii.

Daca aduce cineva o barca de afara care se misca bine, imediat e copiata, si eventual i se aduc diverse imbunatatiri "dupa ureche". Nu sta nimeni sa calculeze, sa optimizeze, decat "dupa ureche", si daca modelul e reusit cat de cat, apar imediat si cei care pirateaza. Sunt si producatori care lucreaza "profi", insa de obicei tot in urma mai multor probe pe modelul real se trece la productia modelului final.

Asa ca eu zic sa nu-ti faci probleme, ceea ce ai facut e infinit mai bun decat o lucrare oarecare de amator. Chiar daca vei avea mici probleme, impreuna le vom corecta. Cateodata regret ca nu mai comunicam intr-o brigada mai extinsa, cum faceam pe celalalt forum, dar tot raul spre bine, conteaza mai mult calitatea, zic eu, si la capitolul asta ai deja un mare ascendent ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

gvincentiu

Eeee, aici e altă poveste:
- la viteze mici de glisare, în giraţie, pseudo redanele alea din pupa şi pintenul nu vor da voie bărcii să  ia alura corespunzătoare (se va înclina mai puţin spre interior)
- la viteze mari, o giraţie poate fi periculoasă dacă nu vor fi deplasate şi masele spre centrul curbei. Părerea mea. Singura "gonflabilă" cu care m-am jucat a fost una profi (Navy, de vreo 3,5 metri lungime) cu Yamaha de 40 CP. Adrenalină, nu glumă - zburai din barcă dacă nu te ţineai bine.
Oricum, din practică o să înveţe să o stăpânească perfect. Baftă!
Ganduri bune !

corsarul

Atunci ce sa zic !!!...se pare ca n-am decat sa o dau la apa si sa vedem cum se comporta .
MULTUMESC TUTUROR PENTRU SUSTINERE !!!!!! ;) ;) ;)

corsarul

In sfarsit ...ultimile ranforsari de la oglinda !

corsarul

Cam ....ultimile detalii !

Am nevoie de parerea d-vs !!
Daca bucata de cauciuc antiderapanta(poza) este grosolana ...sau "merge"? ::)
Pentru ca nu este altceva decat un...pres auto  ;D
Ptr. ca n-am gasit ceva "dedicat" ...optez ptr. aceasta varianta ! N-am lipit-o!
Mie ,m-i se pare OK....dar astept si parerea D-vs . Multumesc!

Mentionez ca aceste cauciucuri antiderapante ,in destinatia lor originala , sunt folosite pentru scufundari....sa nu deterioreze tuburile RIB-ului cu harsamentele lor .
In cazu' meu le-as folosi doar ca "scaun" ptr condus barca ;D

Mihaif99

Nu ii pune inca nimica. Arata sexy asa, fara briz briz-uri din astea.

corsarul

Am retinut !  ;)
Mai vedem o alta parere ???;D

gvincentiu

Când o să gliseze, de meri singur, cred că o să stai în barcă.
Ganduri bune !

corsarul

Citat din: gvincentiu din Iunie 26, 2012, 09:43:05 PM
Când o să gliseze, de meri singur, cred că o să stai în barcă.
Multumesc "gvincentiu" !!! ;) ;)

Vali

Eu in locul tau as face intai o proba cu alta bucata de material , sa vad cat de bine se lipeste cauciucul ala pe folia tubului. Ar fi nasol ca in timp sa se dezlipeasca, si sa ramana zona aia din pupa cu adeziv inestetic pe ea.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

corsarul

Si sfatul tau este de luat in seama !!!! Multumesc!
Mai ales ca cei de pe "Gommoni e motori"..mi-au recomandat sa lipesc o alta bucata de PVC ....ioo ma gandeam la alb ! ::)

Vali

Ce misto ar fi sa obtii si comenzi de la cativa broscari :D.