rezervor aluminiu versus inox

Creat de Catalin, Ianuarie 04, 2021, 12:34:14 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Catalin

Aha...am inteles...tehnic modificarile au fost facute doar pt o prindere mai buna cu furtunele din cauciuc ...ok o sa am in vedere....Cautam teava cu o grosime in carne de 3 mm dar nu prea gasesc...dedemanul nu are...brico nici atat...o sa vad la arabesque

gabriel.c

Citat din: Catalin din Ianuarie 18, 2021, 10:18:51 PM
Aha...am inteles...tehnic modificarile au fost facute doar pt o prindere mai buna cu furtunele din cauciuc ...ok o sa am in vedere....Cautam teava cu o grosime in carne de 3 mm dar nu prea gasesc...dedemanul nu are...brico nici atat...o sa vad la arabesque
Nu doar pentru conexiunea cu furtunele am făcut piesele alea din aluminiu. A fost foarte important pt mine ca țevile sudate erau subțiri in carne (nici tu nu o sa găsești pe nicăieri gen Brico..... doar la furnizori  de profil și la bara 3 ml și scumpe..)și fiind subțiri oricând se pot rupe din Suduri (mai ales ca aluminiu mai și corodeaza. ) sau se pot îndoi ușor la eventuale manipulări ale rezervorului.
Sincer mie mi-a fost foarte ușor și chiar mai ieftin sa fac aceste piese la un strungar apoi sa dau găuri cu o freza in rezervor și sa sudez piesele din aluminiu de rezervor.
Nu știu cum te-ai gândit sa faci alimentarea cu benzina către motor (pe sus sau pe jos) dar eu am făcut-o prin partea inferioară a rezervorului gândindu-mă ca și căderea va ajuta pompa de alimentare a motorului. Oricum aerisirea trebuie sa o poziționezi in cel mai de sus punct așa ca eu am folosit in piesa filetata un cot la 90 cu stut tip brăduț .Tu va trebui sa sudezi din teava un cot 90 gr(meserie te halesc....)
Acum ca  sunt la munca și nu ma vede șeful .......am făcut repede pe o foaie un desen cu forma piesei din aluminiu și cu o vedere din lateral a rezervorului așa cum l-am gândit eu. Totuși tine cont ca rezervor nu-ți faci in fiecare an. ......

Catalin

Salutare,

Am mai gasit doua persoane care fac sudura in aluminiu ...sa vedem daca au un pret corect...astept informatii si despre o a treia persoana. Da stiu ca nu-l fac de 10 ori rezervorul dar nici sa dau 1000 lei pe manopera la nenea de la service. Acum astept raspunsul cu ofertele lor...daca nu este cum trebuie vin la Tulcea ...am vazut ca este meserias baiatul care ti-a facut tie rezervorul. Un stut ca cel din foto nu ar merge sudat pe rezervor este de 1,5 inchi practic este pt motopompe ..si costa doar 22 lei.

gabriel.c

Salut, cred ca stutul ala de la motopompe daca e din aluminiu este bun de pus pe rezervor dar poti sa mergi inainte cu el la un sudor sa dea cu becul de sudura pe el ca nu cumva sa fie ceva aliaj care nu face corp comun cu tabla rezervorului.
Are 38mm diametru deci se va potrivi la furtun cu gurile de alimentare de 38mm .Nu uita sa-l sudezi cat mai sus pe rezervor si cumva inclinat cu varful putin spre sus .
Nu uita sa-ti puna dela inceput un patrat de tabla cat mai groasa acolo unde vine sonda litrometrica deoarece trebuie sa faci niste gauri filetate in care sa se infileteze suruburile de prindere a sondei .
Tot au mai fost ceva subiecte cu rezervoare de benzina in care colegi care sepricep mai bine la electrice au scris ca ar trebui ceva cabluri de impamantare dar eu n-am pus ca nu stiu sigur ce ar trebui pus.
Rezervorul nu e greu de facut ca si forma pentru un meserias cu sculele necesare iar 1000 ron manopera mi se pare si mie cam mult.

Catalin

Eee de impamantare sincer aud pt prima oara...la cealalta barca (asta din avatar) aveam un rezervor auto infipt bine in prova...si nu am avut nici o secunda probleme. Tare mi-e ca ajung pe la Tulcea cu preturile din GL nu ies la socoteala. Am sa iau stutul sa vad ce si cum cu el...