Dunarea astazi, la Galati

Creat de gvincentiu, Ianuarie 01, 2012, 08:06:20 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Florio

Citat din: gvincentiu din Februarie 20, 2012, 10:27:48 AM
Hai, măi, că e frumoasă, indiferent de anotimp !

Este !
Si mai cred ca ne-am "inmuiat" noi, oamenii moderni. Mai inainte vreme, iarna era iarna, nu se mai mira nimeni ca ingheata marea sau Dunarea.
Cum zice istoria , nu asteptau stramosii nostri sa inghete Dunarea ca sa o traverseze calare ? Asteptau SA INGHETE, nu asteptau sa vada daca ingheata :). Era un lucru sigur !

gvincentiu

Mă uit în sus, mă uit în jos
Stratul de gheață, este tot gros....
Și mă întreb: când oare
O să văd vreo velă-n zare?
Ganduri bune !

Thor

Citat din: gvincentiu din Februarie 21, 2012, 06:55:54 PM
Mă uit în sus, mă uit în jos
Stratul de gheață, este tot gros....
Și mă întreb: când oare
O să văd vreo velă-n zare?

Pana una-alta cred ca in zare se vad, foarte frumosi, Macinii. Dunarea curge la poalele Muntilor Macinului.
De cand ne pui fotografii cu Dunarea, ai pus trei facute, aproximativ, din acelasi loc din care se vad muntii. Ar fi interesant sa faci in continuare fotografii exact din acelasi punct cu aceeasi focalizare. Asa am vedea, odata cu galatenii, aceeasi imagine in toate anotimpurile. Si daca poti incearca sa fotografiezii tot Dunarea cu Muntii Macinului din acelasi loc eu m-as bucura foarte tare. Am fost toamna trecuta pe Culmea Pricopanului si m-am simtit de parca eram pe acoperisul lumii nu la 400 de metrii altitudine.
Ma mai uit si pe WEBCAM la Galati si se vede Dunarea si Faleza Dunarii dar imaginile tale au perspectiva.
Multumesc.

Vali

Sper sa-mi fac timp odata sa scriu niste povestiri despre Muntii Macin, care pentru mine personal nu au egal intre toti muntii romanesti. Chiar azi ma uitam pe un site dedicat lor, si rememoram atatea ture facute de-a lungul timpului, pe jos sau cu mountain-bike-ul. Ultima excursie mai lunga am facut-o in decembrie 2007, avand noroc de o vreme excelenta pentru decembrie.
Iata si cateva jurnale de drumetie ale altora: http://ecomuntiimacinului.wordpress.com/ , plus jurnalele lui nea Marin "Baltarel" de pe carpati.org, in viata civila "cuscrul" meu (socrul lui frate-miu): http://www.carpati.org/jurnale/baltarel/1/ .
Ar fi super-interesant sa facem odata o brigada de barcagii, si sa batem cateva trasee pe Culmea Pricopanu sau Saua Tutuiatu :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

gvincentiu

Sigur ca mai fac poze, insa scuzati calitatea is facute cu telefonul. Ori de cate ori trec pe faleza superioara, fac cate una doua poze, asa sa avem amintire cu totii cat o tine forumul. Consecventa este un mare atu!
Ganduri bune !

Thor

Citat din: Vali din Februarie 21, 2012, 09:14:01 PM
Sper sa-mi fac timp odata sa scriu niste povestiri despre Muntii Macin, care pentru mine personal nu au egal intre toti muntii romanesti. Chiar azi ma uitam pe un site dedicat lor, si rememoram atatea ture facute de-a lungul timpului, pe jos sau cu mountain-bike-ul. Ultima excursie mai lunga am facut-o in decembrie 2007, avand noroc de o vreme excelenta pentru decembrie.
Iata si cateva jurnale de drumetie ale altora: http://ecomuntiimacinului.wordpress.com/ , plus jurnalele lui nea Marin "Baltarel" de pe carpati.org, in viata civila "cuscrul" meu (socrul lui frate-miu): http://www.carpati.org/jurnale/baltarel/1/ .
Ar fi super-interesant sa facem odata o brigada de barcagii, si sa batem cateva trasee pe Culmea Pricopanu sau Saua Tutuiatu :).

S-a facut rezervatie in Macin, cu taxa de vizitare, cu trasee fixe, locuri de campare fixe, niste baieti si fete (rangers) foarte politicosi si documentati dar cred (sper) ca si fermi, de la care poti primi informatii si chiar sa cumperi pliante si harti. De fapt, anul trecut au avut si un stand la Barcile cu vasle de la Tulcea (cred ca i-ai vazut ca erau vis a vis de canotci). Castigul cel mai mare este ca-i foarte curat pe munte (intr-un singur loc de popas erau cateva chistoace pe jos - de la turisticus cocalarus, cum spui tu). Nu s-a rezolvat insa cu cariera de granit care este putin mai jos de Manastire si care manaca din Rezervatie fara probleme. Cu tot ce inseamna: basculante imense, praf de o palma, excavatoare, zgomot... Muntele, in schimb, este minunat. Cand ajungi pe culme nu mai crezi ca esti la 400 m altitudine.
Umblu toata vara prin Dobrogea, de la un capat la altul, inclusiv prin Dobrogea de la Sud de Vama Veche, i-as trimite si pe altii pe unde merg eu dar am o strangere de inima ca atunci cand ma intorc pe acolo sa nu gasesc maldare de gunoaie, vetre de foc, rahat si prezervative.
Stiu, in Dobrogea, obiective arheologice care nu sunt in circuitul turistic si la care ma duc de fiecare dat cu spaima ca o sa le gasesc scrijelite cu numele dobitocilor si anul trecerii lor pe acolo.
Daca ajungi in Apuseni sa vezi ce au putut sa mazgaleasca pe zidurile dacice de la Sarmizecetusa si de la celelalte asezari dacice. De fapt se vad si in Dobrogea, la Histria si la Callatis si pe la toate monumentele din circuitele turistice.

gvincentiu

Peste Dunare e soare,
Când s-o duce gheața oare?
Luciu apei să-l vedem,
La o iesire in tandem.
Ganduri bune !

monica.lidia

Citat din: gvincentiu din Februarie 26, 2012, 12:38:02 PM
Peste Dunare e soare,
Când s-o duce gheața oare?
Luciu apei să-l vedem,
La o iesire in tandem.

Cu tandem sau cu velier,
Cu catel si cu purcel,
Vrem si noi sa fie soare,
Haide, Marea Dezghetare :)!
Nu plange pentru ca s-a terminat, bucura-te pentru ca s-a intamplat.

byteworks

Tot asa dorinta mare
Mai de sus de langa rusi
Pe ape am vrea noi tare
Ca ne-am saturat de ... derdelus  :-X

monica.lidia

E soare, e soare,
Bate vantul TAAAAREEE,
Dar nici o vela nu s-arata,
Dunarea-i tot inghetata!
Nu plange pentru ca s-a terminat, bucura-te pentru ca s-a intamplat.

gvincentiu

Iată, Martie-a venit
Dunarea nu s-a-ncălzit
Bacul stă urcat pe gheață
Când s-o termina odată ?
Ganduri bune !

Laurentiu N.

Va veni curand caldura
Si-o sa facem saramura
Frigul de acum cu vant
"Se vor duce ca un gand". 

bogdanbuciu

Sa se duca hat, departe
Cum a zis penultimu'
Numai o rectificare
Frigul da, dar vantul nu
De ce oamenii îşi pierd timpul cu lucruri care nu le folosesc după moarte?

gvincentiu

Chiar de-s pozele de ieri
Gheața nu e nicaieri
Cum veni, așa se du'
Mă întreb: oare chiar fu?
Ganduri bune !

Laurentiu N.

Frig a fost,nu ne-a parut
Stiu ca gatul m-a durut
Am luat ceva pastile
ceaiuri dulci si aspirine.
Desenam si ma gandeam
cum e-un soare ideal ?
Daca-l fac din acuarela..
apa multa,deci umbrela !
Din creioane colorate
iese-o biata vietate.
Am ramas la tempera
ca e din lemn pensula
se-aseamana cu-n catarg,
iar gandul pleca in larg,
si ma-ntrebam: Cum arata marea toata inghetata ?
.
Acum soarele se-arata
incetisor,nu de-odata
Sa nu ne speriem prea tare de asa o artare.
S-avem timp sa ne schimbam,din gogosari in bermude
cu gandul la borduri ude,
la panze si pescuit,..fitzi pe faza !  L-am zarit ! ;)