incepator

Creat de johnyyy, Aprilie 12, 2021, 07:43:20 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

johnyyy

mersi Dany, cam ai dreptate desi nu-mi convine. prctic nu ma intereseaza viveza dar nici sa fac 10 km in 2 ore , 2 insi in barca, cam 10 km am de mers, macar 10 km/h m-ar satisface sa prind in 2 insi. referitor la lotca... e ingusta rau si nu poti pescui din ea 2 insi, nu incap 2 pe bancheta aia. il am si pe tatal meu pescar infocat ca si mine si sigur va dori sa mearga cu barca si el din cand in cand. cei de la Bratesul nu cred ca mai fabrica barci, site-ul lor a ramas la rudimentar rau, parca e din anul 2000, iar modalitatile lor de contact nu mai sunt functionale... m-as indrepta totusi spre acel Mini Solitar de 3,8 care sper sa imi dea cei 10 km/h in 2 insi...

dany

Ve-i prinde 12-14 la ora cred ,cu solitarul de 3,80,numai ca.....grija mare la valuri!!!Cand ve-i sta legat de cioata sau ancorat sa ai grija la valurile din spate!!!sau laterale....''mergi pe ghiata subtire"!!!!

johnyyy

12-14 in 2 insi mi se pare multumitor. zona in carre pescuiesc e linistita, nu e navigabila, trec rar barci, mersi!

syRebekah

Eu am luat permisul fără șpagă, desigur am învățat, știam ce bifez în grila aia. Nu contest că altcineva își pune problema altfel, doar că ar fi obligatorie.
fost ghrt.

johnyyy

felicitari . probabil n-ai inteles ca in unele locuri daca nu dai bani poti sa bifezi orice ca o faci degeaba. topicul avea alt subiect in caz ca nu ai observat...

kama3

Inainte de a face astfel de afirmatii, care pana acum ceva timp puteau fi incadrate la infractiunea de calomnie ar trebui clarificate cateva aspecte:
Ai dat examen si ti s-a cerut spaga?
in caz afirmativ ai instiintat autoritatile statului? Daca nu inseamna ca esti complice cu hotii.
Daca nu ai dat examen inseamna ca te bazezi exclusiv pe legende inventate de persoane insuficient pregatite, care in loc sa puna mana pe carte dau vina pe lipsa spagii pentru esec.
Ai dat examen si din cauza ca nu ai dat spaga ai fost picat? Te consideri nedreptatit, atunci fa contestatie. Exercita-ti drepturile. Dovedeste ca ai fost nedreptatit, desi nu cred ca se apuca cineva sa masluiasca niste grile pentru ca nu a primit spaga.
Tine cont ca nu vorbim de un examen pe post pe care trebuie sa-l ocupe cineva anume. Vorbimde un examen de conducator de ambarctiune de agrement.
Cand faci afirmatia ca se ia doar cu spaga la Braila, inseamna ca oricine a luat la Braila examenul inseamna ca a dat si spaga. Si nu cred ca e asa.
Sunt convins ca in Romania orice examen poate fi luat pe bune. Conditia e sa fii pregatit. Iar asta implica in general munca de care multi cam fug.
Faptul ca ti-ai facut niste calcule economice si ai constat ca nu e rentabil e o chestiune, iar luatul cu spaga e alta. Nu trebuie confundate.

mdascalu

Foarte corect, total de acord cu ce a scris kama 3. Eu am dat anul trecut "D"-ul si nu am avut nici o problema, ce e drept, nu la Braila sau Galati. Trebuie doar sa INVETI, dar pentru unii ... .

Cu stima,
mdascalu
P.S. Sfatul cu luarea examenului nu era chiar asa de rau, ideea e ca, posedand permisul, poti sa-ti ei un motor mai mare si sa scapi de toate cheltuielile ulterioare. Oricum in timp, tot la asta se ajunge, mai devreme sau mai tarziu.  ::)

Betto

johnyyy, mie mi se potriveste cel mai bine barca de aluminiu descrisa mai jos.
Daca doresti pot aranja sa probezi sa te dai cu ea. Nici o alta barca nu poate echivala calitatile nautice cu ea, la o motorizare de 5/cp.
Barca de aluminiu, 3,70, sudata integral (Tig), Bordaj inalt, 50 Kg. Gliseaza cu 5 cp o singura persoana + un bagaj minim. Se transportata pe auto. Traseu Isaccea-Ceatal, dus-intors, consum sub 4 litri de benzina. Viteza 24-28 km/h. Un asemenea echipament ajunge undeva la 2300 E (barca+motor suzuki 5 hp nou), + rame aluminiu, vesta salvare, ect..,  maxim 2400-2500 E.

https://www.youtube.com/watch?v=AAa9JxgJqj4

johnyyy

Legat de spaga, observ ca multi dintre voi deja ati uitat ca ati dat spaga la obtinerea permisului auto, probabil nu toti dar cu siguranta multi, cu toate ca ati si invatat. Reamintesc tuturor care inca discuta pe tema permisului ca nu ma intereseaza permisul de ambarcatiune. Am specificat si din ce cauza. Betto, cum se numeste acea ambarcatiune pe care o vinzi tu?

johnyyy

Betti
O, acel video de pe youtube nu ofera nimic mai mult decat o priveliste  minunata, la  natura ma refer. Nimic mai mult, nu gliseaza nimic acolo. Oricum, mai ai de lucrat la la reclama produsului oferit de tine. Barca ta costa 1000 euro, e pe olx, iar un motor de 5co NOU , costa tot 1000, deci 2000  ;)

junior9007

Cand lumea incearca sa-ti intinda o mana de ajutor si raspunsul tau este de felul celor de mai sus,inseamna ca undeva e(macar) o problema.Nu cred ca e OK  sa acuzi lumea de diverse,fara a avea macar o proba.In rest,referitor la filmuletul in care ai admirat natura,era bine sa observi si printre randuri,respectiv jetul de apa lasat in urma barcii-care ar putea spune multe....Dar deh,multi vad,putini pricep.Nu sunt vreun cunoscator,dar un lucru stiu:pe cine nu lasi sa moara,etc.Spor.

johnyyy

"Cand lumea a incercat sa imi dea o mana de ajutor" si m-a sfatuit in legatura cu cea mai buna barca pentru nevoile mele le-am multumit. Celorlalti nu am de ce sa le multumesc. Din moment ce eu nu stiu de care Logan sa imi iau, imi da sfaturi despre ce BMW mi s-ar potrivi, cum as putea considera asta a fi un ajutor. NU INTENTIONEZ SA OBTIN PERMIS DE AMBARCATIUNE. Stii ce e mai ciudat si nu prea inteleg, eu tin o dieta, fara carne, dulciuri, etc, de cate ori merg la bunica mea, desi stie ca tin dieta, vrea sa imi dea cate o banana, un copan, o ciocolata, insa diferenta intre bunica mea si cei care tot incearca INUTIL, sa ma convinga sa obtin permis, este urmatoarea: bunica mea are 90 de ani  iar ei nu, aici e o mica problema. Referitor la acel jet de apa care sare in sus  cum spuneai tu, acalea are strict legatura cu puterea motorului, cizma lui si turatia la care se afla (nu ca m-as pricepe dar e logic) deci in nici un caz cu barca. Aaa daca ne referim la  urma care ramane in spatele barcii (iar aici chiar ma pricep) acea urma se numeste siaj si da are legatura cu barca, cu motorul, cizma si turatia motorului. Asa ca daca este cineva binevoitor sa ma sfatuiasca in privinta alegerii unei barci potrivite pentru un motor de 5cp, as fi recunoscator si astept nerabdator sfaturi. Restul care vor sa discute despre , viteza, barci si motoare mari, permis, ii rog sa nu isi bata capul ca nu asta ma intereseaza. Mtumesc inca o data celor care mi-au spus parerile lor referitoare la topicul deschis de mine

cristeache

Johny, de curiozitate, cati ani ai?

Multumesc,
Cristeache

johnyyy

subiectul discutiei este altul, nu varsta mea  ;)

cristeache

Asa e , Johny,ai dreptate, nu sunt pe subiect. Ma refeream doar la exemplul cu dieta.
Ma gandeam ca nu e un secret, asa cum nu e nici glisarea sau , in general, experienta cu barcile.