barca motocraft sl 410 pentru dunare?

Creat de bica77, Decembrie 13, 2013, 01:29:17 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

pisica

Va salut!
N-am mai dat nici-un semn de viata, ca nu am avut noutati.
Intre timp barcuta a ajuns acasa, iar sambata a facut pentru prima data cunostinta cu Dunarea.
Ce pot sa zic, cu un Suzuki de 6 cai, 4t, gliseaza destul de frumos.
Cu o persoana si ceva bagaje, vreo 25 km in aval si vreo 21 in amonte.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=266229768382461&id=100049863201899
A doua zi, am profitat de vremea frumoasa si mi-am luat doi prieteni la o plimbare, pe un canal de desecare...
Cu trei persoane, plus un copil, viteza maxima, 15km/h, cu doua, 20km/h.
Acum caut un motor mai mare, un 15 cai, cat e motorizarea maxima, iar intre timp m-am apucat de invatat, sa dau de permis.

mdascalu

Buna ziua!
Felicitari pentru achizitie, sa o stapanti sanatos si cu mult, multe capturi.
Merge foarte bine pentru motorasul mic.

pisica

Citat din: mdascalu din Martie 24, 2021, 03:44:15 PM
Buna ziua!
Felicitari pentru achizitie, sa o stapanti sanatos si cu mult, multe capturi.
Merge foarte bine pentru motorasul mic.
Multumesc!
Da, merge surprinzator de bine cu 6 cai.
Un prieten are un Evinrude de 15 cai in 2t, abia astept sa isi revina vremea, sa pot testa si cu 15 cai.

pisica

Intre timp am cumparat un Yamaha de 15 cai, 2t.
Singur in barca, viteza maxima 42km/h, dar barca topaie pe apa..
Mi s-a recomandat ceva greutate in prova, sau hydrofoil.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=309874410684663&id=100049863201899

kama3

Nu pare sa aiba nevoie de hidrofoil. Din ce se vede in filmare, dupa siaj, nu pare sa mearga apupata.  Cred ca ceva greutate in fata ar rezolva problema. Cuiul de la trim e maxim jos?

mdascalu

Salut,
Pune in prova barcii ceva greutate, asa face si a mea cand e goala, pune in prova barcii ceva greutate, la mine pun, jumatate de sac de porumb, sau canistrele cu benzina (25 kg). Cand mergi cu 2 persoane se echilibreaza, nu mai face.
Ca trim eu folosesc a doua gaura dinspre pupa, cand folosesc a treia gaura, purpoising-ul este mai evident.
Cu stima,
mdascalu

pisica

Citat din: mdascalu din Mai 30, 2021, 05:55:59 PM
Salut,
Pune in prova barcii ceva greutate, asa face si a mea cand e goala, pune in prova barcii ceva greutate, la mine pun, jumatate de sac de porumb, sau canistrele cu benzina (25 kg). Cand mergi cu 2 persoane se echilibreaza, nu mai face.
Ca trim eu folosesc a doua gaura dinspre pupa, cand folosesc a treia gaura, purpoising-ul este mai evident.
Cu stima,
mdascalu
I-am trimis azi filmarea lui Romica, de la Motocraft, mi-a recomandat aceladi lucru, greutate in prova.
Am testat cu trei persoane, barca devine foarte stabila, viteza maxima, 32km/h.
O sa testez zilele urmatoare, sa vad cam de ce greutate am nevoie.
La a doua gaura am testat si eu

mdascalu

Buna dimineata,
Cam asta e greutatea. Jumatate de sac de porumb, o canistra de benzina de 10 l in prova, dar nu-mi mai amintesc daca cealalta canistra, de 20 l, era plina sau goala. Cred totusi ca mai era un pic de benzina in ea.
Cu stima,
mdascalu