Circulatia cu barci neinmatriculate

Creat de Vali, Ianuarie 03, 2012, 09:42:56 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

gvincentiu

Mergi in pace, nimeni nu se ia de tine la motoare sub 5 CP si barcute mici. Nu iti trebuie nici un act la tine. Doar buletinul, eventual daca esti in apele de frontiera si permise de acces in Delta. Daca desfasori ativitati de agrement sau pescuit in apele de frontiera iti mai trebuie aviz. Totul se defasoara sub raspunderea ta. Si e mare când esti pe apa.
Pe mare se schimba treaba...
Ganduri bune !

cristi80

Astăzi am fost controlat de poliția transporturi la permisul de pescuit și la un moment dat m-au întrebat de nr. De înregistrare a bărcii. Le-am spus ca barca nu este înmatriculata deoarece e sub 20 cai și sub 7 metri, conform legii. Răspunsul dumnealor a fost: ,,Aveți dreptate, fir întins!'' si au plecat.
Asta a fost la Galați, cam in dreptul localității Grindu.

mariusm piesenoi111

Cinste lor!
Sigur nu erau de la PF că aia sunt recunoscuți că băieți de treabă
Nu e ironie

cristi80

Erau de la poliția transporturi, poliția de frontiera a trecut fără sa m-a bage in seama.

alinm

Salutari,

Am dt pe FB de urmatoarea poza:

FB_IMG_1542271696334 by Alin Man, on Flickr

Asta inseamna ca daca mergi in Delta,  pe Dunare, oricum ajungi sa traversezi senalul navigabil, deci ar trebui sa ai barca minim inscrisa in evidenta? Indiferent de dimensiune, motor ...?

timberland0910

Diferenta care e intre inscrisa si inmatriculata ???

Vali

Citat din: timberland0910 din Noiembrie 18, 2018, 09:42:00 PM
Diferenta care e intre inscrisa si inmatriculata ???

Ordinul ministrului transporturilor nr. 1079 / 2014 descrie in amanunt urmatoarele:
Capitolul III (art. 16..... art. 42): inmatricularea ambarcatiunilor
Capitolul IV  (art. 43..... art. 68): evidenta ambarcatiunilor

Ordinul se gaseste aici: https://lege5.ro/Gratuit/gqydcnruha/ordinul-nr-1079-2014-pentru-stabilirea-procedurilor-privind-evidenta-si-inmatricularea-ambarcatiunilor-de-agrement-conditiile-tehnice-si-incadrarea-cu-personal-navigant-a-acestora-si-avizarea-operator/6

Citat din: alinmAsta inseamna ca daca mergi in Delta,  pe Dunare, oricum ajungi sa traversezi senalul navigabil, deci ar trebui sa ai barca minim inscrisa in evidenta? Indiferent de dimensiune, motor ...?

Esti obligat sa ai barca inscrisa sau inmatriculata numai daca circuli pe senal. Daca te deplasezi intre senal si mal nu ai nici o treaba. Definitia senalului navigabil se gaseste in RND.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

aditm

La Timișoara pe Bega au facut șenalul navigabil din mal în mal și mi-au tăiat craca cu barcă neînmatriculată, am și avut reclamații de la noua administrație.

bbl81

#aditm, si eu am aceeasi problema, si de aceea am inmatriculat barca pe Belgia.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"