Motor de 25cp, cu stiker de 20cp.

Creat de pisica, Septembrie 07, 2021, 12:23:59 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

pisica

Va salut!
Am devenit recent posesorul unu Suzuki de 25cp, in 2t.
Parca n-as vrea sa-l inscriu, motorul e identic cu cel de 20, asa ca ma gandesc ca folosind un stiker de 20, am rezolvat problema. Tot am citit despre metoda asta, dar pana azi nu m-a preocupat acest aspect.
Ma intreb insa ce sanse exista ca cineva da ia la bani marunti motorul, sa verifice eticheta pe care scrie tipul motorului si puterea, in kw.
Iar in cazul acesta, as vrea sa stiu, la ce ma expun...
Multumesc anticipat pentru eventuale opinii.

kama3

Teoretic risti belele, practic, cum ti-e norocul.
Faptul ca cei care fac (cand fac) controale se fac ca nu vad nu inseamna ca sunt prosti ci doar ca inchid ochii.
Toata lumea stie cum se colanteaza motoarele si se masluiesc seriile, e plin OLX-ul si site-urile de anunturi de motoare de 20 (colantate) care "nu necesita inmatriculare". Ar fi culmea ca tocmai aia care fac controale sa nu stie.

mdascalu

Salut,
Vezi ca in actele barcii, cale pe care le-ai primit de la Motocraft, scrie ce greutate suporta oglinda barcii. La mine scrie 40 kg, eu am depasit cu al meu 20 doar cu 4 kg. Al tau are 60 de kg, verifica.

dany

Am fost atent la postarile colegului Pisica si cred ca motorul asta e pt. o barca de 4,30,italmarine.....A doua ''conserva''...pardon, ;D barca!
Rog colegii ce detin barci de aluminiu sa nu se supere!Am mai vorbit despre asta.... ;)

pisica

Citat din: mdascalu din Septembrie 07, 2021, 04:43:53 PM
Salut,
Vezi ca in actele barcii, cale pe care le-ai primit de la Motocraft, scrie ce greutate suporta oglinda barcii. La mine scrie 40 kg, eu am depasit cu al meu 20 doar cu 4 kg. Al tau are 60 de kg, verifica.
O sa ma uit in acte, stiu sigur ca motorizarea maxima e 15 cai, n-am fost atent la greutate. 40kg, greutate maxima, mi se pare cam putin..Un 15 cai in 4t, are aproape 60 de kg, cat Suzuki DT25.
La 40 de kg, 15 cai, doar un 2t s-ar incadra.
Pana si Suzuki DF20AS, un motor relativ usor, tot are aproape 50kg...
Oglinda la Motocraft Fish e mult mai solida ca la modelele anterioare, asa ca nu imi fac griji.
Imi fac griji doar de faptul ca nu sunt in legalitate, dar nu am putut rezista ispitei, dupa ce am vazut cum merge barca cu motorul asta.
O sa va trimit niste filmulete, nu stiu sa le pun aici.

pisica

Citat din: dany din Septembrie 07, 2021, 06:28:12 PM
Am fost atent la postarile colegului Pisica si cred ca motorul asta e pt. o barca de 4,30,italmarine.....A doua ''conserva''...pardon, ;D barca!
Rog colegii ce detin barci de aluminiu sa nu se supere!Am mai vorbit despre asta.... ;)
Nu, motorul e pe Motocraft Fish, de 4m.

pisica

Citat din: kama3 din Septembrie 07, 2021, 02:51:50 PM
Teoretic risti belele, practic, cum ti-e norocul.
Faptul ca cei care fac (cand fac) controale se fac ca nu vad nu inseamna ca sunt prosti ci doar ca inchid ochii.
Toata lumea stie cum se colanteaza motoarele si se masluiesc seriile, e plin OLX-ul si site-urile de anunturi de motoare de 20 (colantate) care "nu necesita inmatriculare". Ar fi culmea ca tocmai aia care fac controale sa nu stie.
Parca n-as vrea nici sa imi fortez prea tare norocul, de aceea incerc sa aflu la ce anume ma expun.
Adica ce se intampla daca un eventual control citeste eticheta de pe menghjna motorului, unde scrie clar puterea in kw. Risc doar o amenda, sau dosar penal?

kama3

In teorie, de la 6 luni la 5 ani.
Dar, avand in vedere ca la noi si daca esti in stare avansata de ebrietate, conduci masina, omori un om si fugi de la locul accidentului esti condamnat cu suspendare, restul.. e tacere

pisica

Citat din: kama3 din Septembrie 07, 2021, 07:28:47 PM
In teorie, de la 6 luni la 5 ani.
Dar, avand in vedere ca la noi si daca esti in stare avansata de ebrietate, conduci masina, omori un om si fugi de la locul accidentului esti condamnat cu suspendare, restul.. e tacere
Mulțumesc pentru răspuns!
O sa incerc cumva sa intru in legalitate, o sa caut probabil un schimb cu un 20 de cai, tot doi timpi.

pisica

Citat din: mdascalu din Septembrie 07, 2021, 04:43:53 PM
Salut,
M-am uitat azi in acte, greutatea maxima suportata de oglinda, la Motocraft Fish, e de 60kg.

mdascalu

Salut,
Daca e asa - Felicitari. Poti sa-l lasi asa pe barca.
La treba cu controlul eu unul nu ma bag. Depinde de norocul fiecaruia. Carcasele motoarelor par sa aibe aceeasi dimensiune, doar stick-erele difera. Vizual nu ar fi nici o diferenta.