problema electrica motor suzuki 40

Creat de Catalin, Septembrie 23, 2021, 05:24:26 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Catalin

Salut dragilor...de doua trei saptamani robotesc la un suzuki  de 40 hp din 2005. Saracul motor sta pe dreapta de 6 ani...asta cu certitudine ca-i stiu istoricul ultimilor 6 ani. Motor foarte curat de altfel dar depozitat impreuna cu altele,,, unele peste altele...dar nu asta este important...ca am rezolvat tot ce insemna zgarieturi julituri. Problemele pe care le-am intalnit pana acum le-am rezolvat dar am ajuns la zona electrica. Pun contactul...se aud zgomotele specifice in zona calculatorului si pompa  de inalte cum se amorseaza si gata asta e tot. Ce sa fie?...unde sa ma uit? ...ce ar trebui sa verific?
Pana la aceasta etapa logic am facut ce normal trebuia facut la un motor ce a stat degeaba 6 ani ,,,curatat si revitalizat pompa de inalte...curatat si verificat electromotorul..schimbat uleiul, filtrele de benzina (ambele) si filtru de ulei, uleiul din cizma, si ventola. 

Dell_ser

Mansa in pozitia neutru, siguranta motorului (in principiu ... daca iti merge trimiul atunci siguranta este ok), starterul... verifica dacaiti vine curent la starter si ulterior la electromotor.

Catalin

Mansa ...nu am... am maner ..pozitia selectorului FNR este pe N...Trimul Functioneaza...azi o sa fac masuratori cu un masuracios sa vedem unde se opreste curentul

pilu

cheita pe butonul de oprire urgenta? in poza parca nu este..

Catalin

am demontat manerul...am zis sa nu fie de la contact...am si comandat altul nou,,,o sa vina luna viitoare. Am atasat un scurt filmulet...sper sa mearga vazut.Este un contact imperfect undeva...nu-mi dau seama unde poate fi...dar cum l-am revitalizat pana la etapa asta sigur il invii eu.

Catalin

Firele sunt exact ca in manual legate...gri si alb sunt contact si maron este exact cheita de oprire

Dell_ser

Nu ai curent la baterie. verifica voltajul la baterie si cand pui contactul cat este voltajul pe borna de la electromotor.

Dell_ser

MIe imi suna ca nu invarte deloc motorul, dar se aude electromotorul. Mai intai verifica sa ai 12.7-12.8 V pe baterie. daca este la 12.2 insemana cam 25%, sub 12 nu ai ce face cu ea. O redresezi si o sa fie ok. Daca este ok la baterie vezi sa nu piarda foarte tare pana la electromotor.

mdascalu

Se aude  doar electromotorul și doar da sa învârtă. Încearcă o leaca mai lung sa alimentezi.

Dell_ser

La Evindude pinionul de atac este aruncat pe coroana volantei de forta centrifuga si revine atunci cand nu mai are o diferenta fata de volanta. daca sunt probleme la angrenare se curata foarte bine  tot ansamblul, se unge si gata. Mai intai verifica sa ai suficienta baterie si apoi treci la mecanica.

Catalin

incerc cu alta baterie...week-endul asta nu am avut timp sa butonez...sper sa am timp saptamana asta.

Catalin

Buna seara,

Am mai butonat la motoras...de fapt am pus motorul pe tester...este super curatel nu are nici macar o alarma si mai al naibi are 175 de ore de functionare. deruland si citind ce vede soft-ul...am constatat ca killswitch este on...si trebuie sa fie of...daaarrr nu stiu ce fire sa leg intre ele. Asa cum am zis nu am mansa am doar un maner dar este de honda...profy el dar nu pot sa o folosesc ...chiar daca poti folosi cateva din fire...complicat si nu vreau sa stric ceva. Am facut rost de o mufa de suzuki  si asa cum ati vazut in filmulet conectez cgri alb si maron si incearca sa o ia. dar citind mai atent am vazut ca nenorocirea de kilswitch nu, Stie careva ce fire sa leg ca si aceasta conditie sa fie indeplinita? Ma intereseaza culorile logic...ca din ce vad la imaginea atasata mai sus trebuie sa leg cele trei grialbsi maron  si alte doua...pare a fi negru dar cu ce altceva?

Catalin

ORI....daca are cineva din Galati ori Braila...o mansa de suzuki pt doua... trei ore de imprumut...ar fi cel mai usor desigur. stiu ca toti avem mansele montate pe barci...dar cine stie...poate are cineva asa prin garaj...HA

pilu

Catalin

Ha ...am albastru ..dar cu picatele roz....nu exista albastru cu rosu...cred...sper ...vineri pun o manasa pe el si sigur o ia simplu ca saracul nu are nimic...de fapt are...o lipsa de mansa.