Barca mea Smokercraft Alaskan propulsata cu jet

Creat de Mihaif99, Ianuarie 10, 2012, 04:58:37 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Mihaif99

Sa postam pentru inceput ceva imagini si un link cu masinaria in functiune. Sa nu aud vreun comentariu negativ cu privire la asieta, ca nu am nici o greutate in nasul barcii, in mod pretentios (pentru o asemenea copaie) numit prova.

http://www.youtube.com/watch?v=U-yPa4tLtfA&context=C36efeb9ADOEgsToPDskLUNWOK1BjiMXlh9J8V4tjt

Va urma!

adrianpacurici

nu inteleg...propulsata cu jet? eu in poza parca vad un outboard obijnuit? sau gresesc?
iar numele de bot si nas al barcii le folosesc si eu..nu ca nu as fi pretentios ci doar ca nu sunt marinar..prova este o denumire marinareasca nu pretentioasa ;D ;)

Florio

Citat din: adrianpacurici din Ianuarie 10, 2012, 10:05:25 AM
nu inteleg...propulsata cu jet? eu in poza parca vad un outboard obijnuit? sau gresesc?
iar numele de bot si nas al barcii le folosesc si eu..nu ca nu as fi pretentios ci doar ca nu sunt marinar..prova este o denumire marinareasca nu pretentioasa ;D ;)

Adrian, cuvintele cheie sunt  "Yamaha jet outboard" :) . Poate arata la fel cu ce stii, dar nu-i :) .

@ Mihai.
  Nu vad nici o problema de asieta, barca gliseaza frumos, ridica prova sporadic, la contactul cu valurile.
Felicitari pentru motor. Spune-ne si noua daca e intr-adevar cu 30% mai eficient, dupa cum spune carticica lor.

Laurentiu N.

In pofida piratului din avatar,i-mi pare o barca de om cinstit.De fapt .....daca ma gandesc la barcile usoare si rapide ale somalezilor,nu mai stiu ce sa zic !?
Raman totusi la parerea mea,sant sigur ca nu ai si greutatea lor  ;D

La cat mai multe mile marine !

adrianpacurici

sa inteleg ca acel motor nu e cu elice... COOOLL :D

ss

Si cu toate scuzele adresate lui Mihai - care chiar se pricepe, da' nu m-am putut abtine - frumos motor Honda ai pe barca! ;)

Mihaif99

Citat din: adrianpacurici din Ianuarie 10, 2012, 11:21:34 AM
sa inteleg ca acel motor nu e cu elice... COOOLL :D

Am mai adaugat o poza in care se vede. In film, cand trec prin dreptul malului merg pe deasupra unul drum scufundat unde apa e pina la ganunchi. Cu acest motor, in glisare, pescajul meu e undeva sub 10 cm.

Mihaif99

Citat
Si cu toate scuzele adresate lui Mihai - care chiar se pricepe, da' nu m-am putut abtine - frumos motor Honda ai pe barca!

Calul de dar nu se cauta la dinti.  ;D
Un motor cu jet e rar si scump. Yamaha e luat la mana a doua la un pret foarte bun. Avea carburatoarele infundate, asa ca am platit pe el foarte putin. Yamaha F40 carburat e stiut ca are carburatoare sensibile. Daca nu le golesti si nu folosesti stabilizator se formeaza imediat cristale care infunda jigloarele. Cred ca e o reactie a benzinei cu metalul prost folosit de yamaha la constructia carburatoarelor.

Ciby

Citat din: ss din Ianuarie 10, 2012, 02:30:10 PM
Si cu toate scuzele adresate lui Mihai - care chiar se pricepe, da' nu m-am putut abtine - frumos motor Honda ai pe barca! ;)
Ce tare-mi place! Da' n-am cum sa dau un like!
Da' si cu ce te lauzi tu Mihai  imi place! Merge frumos.
Si chiar asa, cum spune si Florio, chiar merge mai bine decat cel clasic?

Mihaif99

Citat din: Florio din Ianuarie 10, 2012, 10:51:15 AM
Citat din: adrianpacurici din Ianuarie 10, 2012, 10:05:25 AM

Adrian, cuvintele cheie sunt  "Yamaha jet outboard" :) . Poate arata la fel cu ce stii, dar nu-i :) .

@ Mihai.
  Nu vad nici o problema de asieta, barca gliseaza frumos, ridica prova sporadic, la contactul cu valurile.
Felicitari pentru motor. Spune-ne si noua daca e intr-adevar cu 30% mai eficient, dupa cum spune carticica lor.

Cu 30 % asa cum zici, dar nu mai eficient, ci mai INeficient  :). Motorul e un F40, are 40 CP, dar la pompa are doar 30 CP.
Deci 25% pierderi de putere. Avantajul e ca il pot baga in apa extrem de putin adinca. Pot glisa in 10 CM de apa.

Thor

Ii place si apa de mare?
Am vazut ca unele motoare clasice cer spalare (functionare) in apa dulce dupa utilizarea in apa sarata.

Mihaif99

Citat din: Thor din Ianuarie 10, 2012, 03:41:24 PM
Ii place si apa de mare?
Am vazut ca unele motoare clasice cer spalare (functionare) in apa dulce dupa utilizarea in apa sarata.

E un Yamaha F40, asadar are nevoie de flushing. Lower unitul jet care e facut de o alta companie are nevoie doar de lubrifiere dupa fiecare iesire, dar un flushing nu strica.

Nu stiu insa de ce ai folosi un motor cu pompa jet pe mare. Avantajul e sa il folosesti in apa putin adinca, in whitewater, etc

Thor

De fapt nici nu stiam de ce as folosi un jet in loc de o elice. Abia acum am aflat. Multumesc.
Scuze, de cand ai postat, m-am dus pe youtube unde ne-ai trimis si am uitat sa ma mai intorc, trecand din filmulet in filmulet.

Mihaif99

Citat din: Ciby din Ianuarie 10, 2012, 02:53:21 PM
Citat din: ss din Ianuarie 10, 2012, 02:30:10 PM
Ce tare-mi place! Da' n-am cum sa dau un like!
Da' si cu ce te lauzi tu Mihai  imi place! Merge frumos.
Si chiar asa, cum spune si Florio, chiar merge mai bine decat cel clasic?

Poti sa dai "applaud", chiar sub poza de avatar.  E la fel cu like.

Ciby

Aha, acum am vazut. Multumesc!
Imi place tot acest topic!