Pro ,contra, barca aluminiu tip Jon Boat 5,5 m

Creat de huniad, Septembrie 15, 2022, 09:20:02 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

huniad

Va salut
Detin o barca Zodiac Mark II Futura  cu motor Mercury 25 cp ,4 timpi,comenzi la distanta .Barca o transport cu peridocul, este buna pentru nevoile mele dar,spatiul interior este mic si prin urmare ma gandesc sa o schimb in viitor cu o barca rigida din aluminiu de 5,5 m .Mi-a atras atentia o barca fabricata in tara ,vazuta pe Pro Barca ,si anume Shark
Merg la pescuit in general pe Dunare si lacuri ,mai putin in Delta datorita restrictiilor tampite impuse de administratie
Va rog sa_mi spuneti pareri pro si contra despre acest tip de barci .Ma intereseaza in special cum se comporta la valuri

alinm

Salut, daca intrebi de cele de la Turda eu am fost si le-am vazut acum cativa ani.

Dpmdv nu sunt ce trebuie. Ranforsarile longitudinale sunt aproape inexistente, eu nu le vad solide. Fara material flotabil. Dpmdv copiate dupa poze, fara a intelege cu adevarat ce trebuie facut si de ce.

Forma nu e cea mai potrivita pentru valuri, e aproape plata, doar in fata putin ascutita. La valuri de la 30cm in sus mergi la deplasament ca altfel scutura tare.

Comunicarea e dificila.

Nu stiu cum rezolvi cu hartiile pentru inmatriculare daca e cazul, eu am renuntat la prima discutie.

Dpmdv mai bine mergi pe modele consacrate de fibra de sticla sau barci aluminiu facute de firme cunoscute pe piata, cu cat mai multe dotari de serie.

La 5m pretul e de cel putin 3 ori mai mare la aluminiu vs fibra de sticla.

huniad

Multumesc pentru raspuns .Voi merge pe Italmarine 445.Am vazut una si mia placut

DusCuBarca

Buna decizie. Canadianul 445 de la Italmarine este o super barca. Te asteptam cu impresii dupa achizitie!

ovidiu66

Am avut barci din aluminiu vreo 10 ani, momentan le-am vandut si am ramas la pneumatice foarte usoare si caiac, din motive de interzicere a motorizarilor pe apele pe care ma plimb si a accesului dificil la apa.

Intervin cu o parere, poate te ajuta sa faci alegerea potrivita.
Barcile din aluminiu au avantajul ca nu necesita intretinere si au o durata de viata destul de lunga, iar peste ani de zile daca le revopsesti barca poate arata la fel de bine ca in prima zi.
Intra foarte usor in glisaj, au greutate redusa, nu necesita motorizari foarte mari si barcile utilitare din gama de 4-5m, sunt usor de manevrat si lansat la apa.

Ce nu mi-a placut, cel putin la barcile pe care le-am avut, este faptul ca sunt foarte vantoase si galagioase in deplasare.Nu flambeaza, dar cand treci peste val si lovesti apa, socul este cu zgomot pe care il simti.
La vasle, daca bate vantul, este posibil sa te deplasezi in directia vantului.

Foarte important este ca barca sa aiba coca in V, barcile cu coca plata de tip Jon Boat pe valuri iti zdruncina si creierul din cap si americanii cred ca le-au proiectat pentru zonele lor mlastinoase sau ape putin adanci si linistite.

Barci din aluminiu sunt destul de multe pe piata, eu in acest moment daca ar fi sa imi cumpar din nou o barca din aluminiu, as alege un model de la Smartlyner, in functie de nevoi model 130, 150, sau daca ar fi sa folosesc barca pe Dunare si mare as alege Smartlyner 170.
Motivul acestei alegeri este faptul ca mi s-au parut foarte robuste si foarte bine lucrate in comparatie cu alte branduri si au o forma care le face sa intre usor in acvaplanare, se pare ca sunt foarte stabile,...mi se par o alegere buna.
https://smartlinerboat.com/170.htm
https://www.youtube.com/watch?v=YYqVhdovkXg
https://www.youtube.com/watch?v=E9-lF4-MvfU

Succes pentru o alegere buna!

huniad

Multumesc pentru sfaturi,mal ales ca vin de la un utilizator.Am gait ceva canadian 445 in Italia.Pretul este destul de mare la niste barci vechi.Urmeaza transportul care nici acela nu-i tocmai ieftin..M-am uitat la filmuletul cu barca de aluminiu .Se misca bine .Ce nu-mi place este bordul inalt ,pescuiesc destul de mult la clonc
Am stat si am analizat aceste aspecte si m-am hotarat sa cumpar o barca noua productie autohtona. M-am orientat catre o barca Black Sea 510 cu consola mica.Am trimis deja formularul de contact la Pronautica si astept sa-mi trimita factura de avans.Sper ca am facut o alegere buna

ovidiu66

*Florentiu salut!
Asculta-ma inca odata si nu te grabi. Tu ai nevoie de o barca de pescuit pe care o vei folosi in diferite moduri si ca incepator iti recomand sa ramai totusi pe Laguna. Tocmai am venit din Delta de la practica de ambarcatiuni. Am iesit pe Golovita care nu era chiar asa de prietenoasa. Cand te nimeresti pe hula pe care n-o poti intui totdeauna poti sa ajungi sa patesti multe neplaceri. Blacksee-ul e barca care se foloseste mai mult de localnici la transferuri pentru ca-i mai rapida decat o Laguna in aceleasi capacitati de dotare insa mai instabila. De consola nu ai nevoie. Ba chiar te-ncurca. Consola e pentru drumuri lungi si pentru cei care le folosesc in mod regulat si prelungit ca-i mai odihnitoare insa manevrabilitatea lor e mai greoaie. Dealtfel delay.-ul e foarte mare daca nu ai un motor corespunzator guvernarii la distanta. Chiar si andocarile sau amararile sunt complicate si presupun mai multe manevre cand esti la volan si nu la mansa. Pe dealta parte mansa te tine mai langa apa si motor ceea ce iti ofera o abordare mai eficace la luarea deciziilor ( vezi iesirea din siajul altor ambarcatiuni ). Laguna mai mult deatat se opreste in caz de nevoie mai repede decat Blacksee-ul tot la fel in aceleasi capacitati de dotare (motor/cc,greutate,forma chilei,etc).
Vin-o maine mai pe la 20,oo la cafenea si mai vorbim.*

Descrierea de mai sus este un citat dintr-o discutie de pe un alt forum, poate te ajuta in luarea deciziei.
Nu ma pricep deloc la barcile din fibra si la comportamentul acestora, pentru ca nu am avut niciodata, dar pentru cea mai buna alegere potrivita nevoilor te poate ajuta Vali.

huniad

Citat din: huniad din Octombrie 28, 2022, 05:47:35 PM
Multumesc pentru sfaturi,mal ales ca vin de la un utilizator.Am gait ceva canadian 445 in Italia.Pretul este destul de mare la niste barci vechi.Urmeaza transportul care nici acela nu-i tocmai ieftin..M-am uitat la filmuletul cu barca de aluminiu .Se misca bine .Ce nu-mi place este bordul inalt ,pescuiesc destul de mult la clonc
Am stat si am analizat aceste aspecte si m-am hotarat sa cumpar o barca noua productie autohtona. M-am orientat catre o barca Black Sea 510 cu consola mica.Am trimis deja formularul de contact la Pronautica si astept sa-mi trimita factura de avans.Sper ca am facut o alegere buna
Pana la urma am platit avansul pt o barca River 540 cu consola .Sper ca am ales bine.

huniad

Pina la urma am fost si am ridicat barca  River 540 de la Serami Tim din Tulcea .Prima impresie buna .Am ales modelul cu consola care am inpins-o pe mijlocul barcii pana in chesonul de mijloc.Am montat caseta de directie noua pr ca nu am gasit doar cablul Ultraflex de lungime necesara si a trebuit sa cumpar ansamblul de directie nou .La fel si cablurile de control
Momentan voi folosi motorul Mercury EFI de 25 cp urmind ca la anul sa-l inlocuiesc cu unul de 50 cp. Barca am inscris-o pe Polonia (395 €) , astazi am primit actele de inmatriculare provizorie , urmand in 2 sapt sa primesc talonul final.La apa o dau doar in 2 iulie pt ca pana atunci nu am timp de pescuit .Am rezervat un sejur de 10 zile la Divici pentru pescuit si testat barca