Motocruiser teuton

Creat de Vali, Iulie 26, 2011, 12:48:46 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sebba

pana acum toate suna bine si frumos dar halatu' cat e?
adica, cat poate sa consume si la ce viteza? in amonte pe dunare sa zicem... ca asta ma arde tare rau pe mine, poate stii deja "de dincolo" :)

tnx
Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

Vali

Pana nu ne dam, nu putem spune exact. Eu ma feresc de estimari, prefer validarea in urma testului practic.
Pe vremuri (anii '90) m-am dat cu mai multe asemenea barci, cu diesel inboard. Nivelul consumului era destul de mic, in ciuda improvizatiilor gen elice manufacturata, lipsa reductor, sau cuplaj home-made.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

kmbh69

Citisem undeva printr-o revista de aici ca viteza maxima de deplasare in regim de deplasament (ramanand inca la un consum rezonabil de combustibil) ar depinde direct proportional si de lungimea corpului barcii, adica o barca mai lunga se deplaseaza mai rapid in regim de deplasament (ramanand inca economica) comparativ cu una mai scurta (Vali, te rog sa ma corectezi daca am gresit, nu am mai putut verifica altundeva informatia).
E bine de stiut de la inceput cam ce viteza poate atinge Mantau si eventual de facut o documentare cu vitezele cursului Dunarii pe anumite portiuni, daca poate sau nu sa urce contra curent. De exemplu, Rinul in dreptul orasului Speyer are viteza mult mai mare fata de alte zone si pur si simplu, cu anumite ambarcatiuni (ca a mea de ex. :() nu poti urca mai departe.

pelicanul

Formula de baza, pusa la punct empiric acum 150 de ani, este: V=1.34xL1/2. Unde V este viteza exprimata in noduri si L este lungimea barcii la linia de plutire, exprimata in picioare engleze (1 foot = aprox. 0.305 m).
Intre timp formula a mai evoluat, chestiunea e mai complexa pentru ca depinde de forma barcii, de greutatea barcii etc. Uite aici un site foarte interesant care face asemenea calcule: http://www.psychosnail.com/boatspeedcalculator.aspx