Critici la Buster L

Creat de Zodiac, Septembrie 17, 2023, 10:29:08 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Zodiac

Am facut primele mele 5 zile pline cu RIB-ul Gala prin Delta cu sotia si cateii . Super multumit de unele chestii , mai putin sau deloc multumit de altele ! Nemultumirile tin mai mult de ''chestii'' din delta si mai putin de RIB .
Detalii in zilele urmatoare , desigur daca exista interes , acum sunt praf de oboseala .
Am recitit topicurile mele in care mi s-a propus in mod repetat Buster , am facut si ''cautare'' , nu am gasit informatiile care ma intereseaza .
Acum as fi interesat de Buster L ! Nu rapid , mai am si alte cheltuieli in alte domenii , de viata...nu la nivel de investitor in ceva  ;D , sotia inca nu stie...si nici nu ar fi bine sa stie pe moment  ;) .
Cateva detalii :
- as prefera sa ocolesc pensiunile din delta si locurile ultrapopulate , nu sunt fan canalute pline de craci , nu sunt fan navigatie printre corsare in viteza si nesimtiti
- cred ca principalul defect al RIB-ului este capacitatea interioara de incarcare cu ceva corturi/logistica si mai putin de grija baloanelor...daca mergi cu un minim de atentie
- nu vreau sa pescuiesc din barca ci sa car cu barca , corturi scaune....etc. si sa las masina...peridocul si remorca daca e nevoie(pot pleca si cu 2 masini 4X4) chiar si din Tulcea daca nu gasesc variante viabile in Murighiol sau Dunavat
Ce probleme are un Buster , stiu ca se recomanda Yamaha dar as prefera sa pastrez motorul meu Honda BF 50 pe care il am de nou si il ingrijesc mai mult decat pe un bibelou  ;D ! Trebuie sa ii schimb elicea de ''incepator'' , o am deja si o car cu mine ca rezerva .
Cam atat pentru acum , multumesc in avans pentru sfaturi !

byteworks

Nu am sfaturi dar as fi interesat despre chestiunile din Delta si cum rezolvi cu cazarea.
Felicitari pentru tura! Daca ne pui si niste poze ar fi si mai bine.

Zodiac

Am fost prin zonele Murighiol , Dunavatul de Jos , iesire la Razelm si Sfantul Gheorge ! Saptamana trecuta nu cred ca am vazut mare aglomeratie , erau locuri de cazare destule , turisti cam putini...cu o crestere usoara doar in weekend , dar toate la pret de Delta adica de Monte Carlo .
Un lucru interesant e ca daca dai telefoane , multi spun ca nu au locuri de cazare ca e OCUPAT dar asta nu corespunde cu situatia din teren . In opinia mea e o smechereala romaneasca , isi fac reclama pe site-uri de gen Booking dar nu vor sa le plateasca alora comisioane  , toti afirma ca veniti aici...ca aici gasiti sigur ;D . In schimb era plin in special pe tot canalul Dunavat de pescari cu corturi .
Asta e lucrul care nu imi place deloc la turismul in Delta , ei folosesc termenul de ''capatul lumii'' in functie de interesul lor .
Daca ii intrebi de preturi...sunt imense ca e ''capatul lumii'' si totul ''e scump ca se transporta pe apa'' , desi la Dunavaturi si Murighiol si Jurilovca si...multe altele ajungi pe sosea buna .
Daca ii intrebi asa pe barosaneala , ei sunt ''fruncea'' si desigur ei nu sunt la ''capatul lumii'' ci in mijlocul civilizatiei ;D . Pot continua mult !
''Baietii'' sunt mega deranjati si la cazare si pe apa de faptul ca vii cu barca ta . Mai nou sunt deranjati daca ii intrebi cum ajungi la obiective pe canale , ei considera ca le furi din banii pe care ar fi trebuit sa-i ia ei . Cea mai tare chestie pe care am auzit-o , mai nou sunt consultanti si ghizi profesionisti deci sa nu ceri informatii ci SA-I PLATESTI PE EI CA GHIZI  >:( .
La cazare depinde ce vrea fiecare , la mine cred ca e cel mai complicat , trebuie un minim de confort , loc de barca cu peridoc , de masina , loc de tinut barca pe apa , rampa de lansare , plus 2 catei mari .

Poate nu s-a inteles la modul extrem de concret ce am vrut sa spun in primul mesaj . Sunt foarte multumit de RIB , atat la transportul pe peridoc , cat si pe apa la nivel de deplasare . In schimb NU AM LOC de corturi...scaune...etc. , abia imi incap bidoanele cu benzina si ''necesarele'' pentru o zi .
Prin Buster L as vrea sa trec la un alt nivel , ca o fi la sfarsitul anului viitor sau peste 5 ani  ;D, pe moment e doar la nivel de speculat ideea . Adica sa merg cu masina si peridocul intr-un loc unde sa le las , sa incarc 2...3 corturi...scaune...scule de pescuit stationar si sa NU MAI AM NEVOIE DELOC DE EI SI DE CAZAREA LOR !!!
Poze...sorry eu nu fac , sotia mai filmeaza 4k si nu sunt dornic sa ma vad pe forumuri  ;D !

radasous

Citat din: Zodiac din Septembrie 18, 2023, 11:48:05 AM
... sa incarc 2...3 corturi..
Din pacate este tot mai complicata si lipsita de farmec camparea legala, mai bine orientati-va catre o cabinata.
Legat de zona Murighiol-Dunavatu, am constatat cam acelasi lucru, cazatorii au devenit  cam jupuitori. Intr-o oarecare masura este de inteles, sezonul turistic este scurt, turistii ce stau perioade mai lungi sunt putini.
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

Zodiac

Intotdeauna dreptatea se afla pe la 50/50% si chiar de 90/10% !

Asta cu interzicerea camparii se vede de pe Luna ca e data chiar de cei care au pensiuni si hoteluri prin zona EXACT ca sa te forteze sa le dai lor banii . Nu e o solutie , Delta este a TUTUROR ROMANILOR si NU A locuitorilor din zona !!! Asa cum Dunarea nu e a brailenilor , galatenilor... , Oltul.... , Somesul... , Colentina  ;D ale localnicilor , la fel si zona Deltei . Una e proprietatea ta privata si alta a statului...adica a poporului !
La fel si la Vadu , se interzice camparea ca sa dai banetul la Mamaia...Navodari la smecheri .
Daca preturile ar reflecta calitatea , ar fi plin de turisti pe acolo , dar ei nu vor asta ca nu mai pot fura peste sau sa faca manevre cu tot felul de concesiuni pe 50 de ani pe 3 lei . Nu e placut deloc sa cari tone de corturi&materiale de camping dar e preferabil decat sa suporti preturile , ifosele si atitudinile de stapani ai unor pseudo ''baroni'' care de fapt inseamna altceva dar nu vreau sa ma cert cu nimeni . Nu stiu cum e sezonul scurt in Delta , pescarii merg din Martie pana in Decembrie inclusiv cu corturile !
Dar propun ca subiectul sa fie Buster L si sa nu transformam topicul in ''conditiile din Delta'' !

On topic :
- Cabinata am vrut de la inceput dar nu corespunde cu faptul ca nu renunt nici macar 1% la sa imi tin barca in curtea mea si la transport facil pe peridoc , am si o restrictie de maxim 5,5 m lungime...strada are 7 m
- Pot renunta si la pescuitul in Delta , in favoarea cazarii cu cortul in zonele de Dunare de langa Calarasi , Braila cu Insula Mare/Mica , Galati , etc. !
- Nu merg in Delta pentru peisaje ci pentru a prinde peste , iar cum peste nu prea mai e.... ! Tin sa precizez ca eliberez cam tot pestele , rar mai fac o ciorba si nu plec cu NIMIC acasa !

NessyRO

Dacă ar exista "dream motor boat", pentru mine, în mod sigur, Buster-ul ar fi. De acum fo' 7 ani, tot sap pe lângă "subiect", așa că am acumulat o brumă de informații despre... Acum, eu prin "critică" înțeleg agumentație, pentru aspecte pozitive și negative.
Capitolul de "positive" este covârșitor: de la organizarea curată, fără obstacole inutile, a interiorului, cu posibilități multiple de configurare, la tehnologia de construcție care, fără să fie revoluționară, este una de excepție, adaptată apelor deloc prietenoase ale nordului. Oamenii ăia încearcă să construiască ambarcațiuni care să-ți ofere siguranță și o relativă independență relativ la starea mării. Dacă o să cauți un pic pe YouTube o să găsești o groază de materiale despre Buster, inclusiv ceva filmulețe ale băieților din Tulcea (la intrarea dinspre Constanța pe partea dreaptă - nu știu cum îi cheamă) care o comercializează în Ro, făcute acum vreo 5-6 ani, iarna, în Deltă, pe Șontea cred.
Așa că, românește, am să mă concentrez pe "negative":
- Barca este construită pentru mările nordice, mai agitate, cu un V mai pronunțat deci cu un pescaj (nu l-am găsit specificat) de - apreciez - 25-30 cm ceea ce reprezintă o limitare serioasă dacă vrei și altceva decât canalele mari sau Dunărea.
- Este o barcă construită solid, cu sandwich de spumă între învelișuri și cu ceva osatură mai masivă deci are o greutate destul de măricică (390 Kg pentru L1 și 430 Kg pentru L2). Numai hidrodinamica bine studiată ajută la menținerea motorizării în limitele 40-60 hp. Pentru o barcă de Al, opiniez că este una destul de grea.
- Doar aplicabil mie (sper!): Cel mai mare neajuns este că este păzită! De eticheta cu prețul. Consider că 25-30 k EUR + TVA, fără motor, este ușor exorbitant pentru o barcă open. Am "vânat" on-line ceva sh-uri, dar pe lângă faptul că nu sunt prea multe oferte, și acestea sunt la mai mult de 7.000 EUR și cu ceva condiții de livrare. Cine le are, le ține (pe bună dreptate!). Găsisem un Mini Sport în Germania dar și aia, fără motor era 3.500 EUR. Așa că...
Bref, cam același tănculeț dar la prețuri mai acceptabile, ar fi Canadian-ul. Din păcate și cu aceleași neajunsuri relative la pescaj și greutate.
Despre turismul în Mirifica, cu sau fără cort, prefer să nu mă exprim că îmi crește tensiunea și sănătatea (mai ales a mea) este prețioasă. Dar pot să-ți spun că observațiile tale sunt absolut corecte.
Sper că nu am bătut câmpii prea tare... Spor și fire întinse!
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world. - A. Einstein

Zodiac

Un raspuns in detaliu cu care sunt 100% de acord , cu o singura exceptie , pretul ! Nu prea am gasit multe pe net dar in Germania cred ca am gasit L1 pe la 16.000 si L2 pe la 20.000 cu tot cu TVA , desigur fara motor .
De asta am spus ca va dura posibila achizitie , ca pe moment am alte cheltuieli !
Daca sunt alti colegi care pot confirma pretul , ar fi bine , la 30 K fara TVA si motor , nu ma bag , raman la RIB  ;D , imi iau baloane de hypalon !!!
PS - Eu am fost in Delta la presiunile sotiei , ca vrea ea sa vada  :'( , eu sunt satul de multi ani...nu am vrut sa merg nici acum...am vrut in Grecia dar se pare ca si aia au luat-o razna , mi-am promis de multe ori ca nu am ce cauta in ''Mirifica'' , am tot umblat de mic copil dar nu cu barca mea si fara sa conduc eu !

bradutzu

ieri m-am intors din Suedia unde am stat iar 1 luna de zile.

Nu exista marina sau ponton cu 5-6 barci din care 1-2 sa nu fie Buster.
La capitolul negative sau pozitive - depinde cum le vede fiecare, mai adaug inaltimea cam mare a bordajului care mie nu imi place, eu prefer barcile cu bordaj mic, ptr pescuit.

https://www.blocket.se/ - asa este OLX-ul suedez unde mai apar si barci la preturi decente daca urmaresti ptr ca cele noi au niste preturi destul de piperate

Sa auzim numai de bine!

bradutzu

traseul, ca sa iei o barca din Suedia este relativ simplu:
Mergi pana la Gdansk, de unde iei ferry, Pollferries, pana la Nynashamn in Suedia. Traversarea cu ferry este de aprox 24 h si iti da timp sa te refaci dupa drumul pana la Gdansk

Am facut drumul asta cu masina de vreo 3 ori pana acum.
Sa auzim numai de bine!

Zodiac

Pai tu esti mega pescar din barca  ;D ! Bordajul mare nu e bun la scos ''monstri'' :D din apa ! Eu inca prefer sa pescuiesc de pe mal ! Deci pentru deplasare pe vreme mai proasta cu valuri cred ca bordajul mare , un minim de pescaj si ceva greutate ar fi un avantaj . La RIB-ul meu cand opresc motorul , face singur piruete si nu e placut .
Am sa studiez ofertele de acolo .
Am trimis si un mesaj la Buster , se pare ca ar avea reprezentanta in Bucuresti https://www.motoshop.ro/product-category/marin/barci-buster/

diles

povestea cu cazarea in delta e adevarata,ei te vad ca o vaca de muls bani ca doar de aia ai venit.turismul e in colaps la fel si pescuitul asta si datorita arbbd care se ocupa cu alungarea turistilor nu cu braconierii.eu nu am stat niciodata le pensiune,prefer sa campez in locuri izolate departe de localnici si agitatie.

radasous

Salutare,
Ierti m-am intors de la Mila 23 si am vazut in Tulcea, in incinta Tulco, un Buster expus, cred ca LX. Este tanc, intr-adevar ofera incredere pe ape agitate. Doar culoarea nu mi-a placut!
-- Tom Lehrer

Zodiac

Pai e doar o dunga sus  ;D ;D ;D !
Se face o saptamana iar cei de la Buster nu au raspuns nimic ! Ori au vanzari prea bune , ori nu ii intereseaza Romania !

radasous

Citat din: Zodiac din Septembrie 26, 2023, 04:29:42 PM
Pai e doar o dunga sus  ;D ;D ;D !
Se face o saptamana iar cei de la Buster nu au raspuns nimic ! Ori au vanzari prea bune , ori nu ii intereseaza Romania !
Este posibil sa foloseasca doar canalul oficial de vanzare, prin dealer autorizat.
-- Tom Lehrer

Zodiac

Pai se putea raspunde scurt , chiar in mod sablon '' Buna ziua , noi nu vindem direct ci doar prin distribuitori . Va rugam sa contactati firma X care se ocupa de zona in care locuiti'' ! In engleza...franceza...chiar finlandeza  ;D !
Din cate am vazut sunt chiar firme mari , care nu isi actualizeaza site-urile lor la rubrica ''distribuitori'' , exista unii care nu mai distribuie . De alte ori , distribuitorii din Romania au niste adaosuri ''generoase''...ca sa nu zic altfel si iesi mai ieftin cu tot cu transport din alte tari .

Am afirmat deja ca nu ma grabesc , proiectul e doar in faza de ''stare de vis frumos''  ;D .
Pe moment vreau sa aflu daca pretul corect e cel avansat de @NessyRO 30K+TVA , sau cel gasit/banuit de mine 20K inclusiv TVA .

Stie cineva cum se numeste firma aia din Tulcea ? Eventual un link ?