Oferta actualizata de placaje de la Holver

Creat de Vali, Ianuarie 30, 2012, 01:08:37 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mario38

as dorii sa aflu totusi , de unde se poate cumpara un placaj 100% marin si cum trebuie sa fie codificat cel mai bun placaj maritim ? multumesc

Vali

Sunt mai multe tipuri din ceea ce stiu:
- placajul de okoume, mahon sau meranti, standard Lloyds BS 1088, disponibil in vestul Europei; cel mai recent am vazut pe site-ul celor de la Nautikit, la preturi relativ abordabile
- placajul Bruynzeel, origine Olanda
- placajul marin din brad Douglas, disponibil pe piata nord-americana.

Specific placajului marin e incleierea cu resorcinol, care e foarte rezistenta indiferent de umiditatea lemnului incleiat. In plus, in standardul BS 1088 se gasesc normele de calitate ale placajului marin. Cel care respecta aceste norme, si are certificare Lloyds, e considerat cel mai bun placaj marin.

Despre surse nu stiu (deocamdata) cu exactitate, dar avem colegi de forum care cunosc piata, poate ne spun ei mai multe.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

NessyRO

Sper că am ales bine locul în care postez.
Astăzi la HOLVER CONSTANȚA, am aflat că există două tipuri de placaj Okume, ambele cu același tip de încleiere (BFU100):
- unul în care sandwich-ul de straturi este compus din amestec okume și plop (un strat okume, un strat plop, un...), starturile interioare (mai groase) fiind din plop;
- unul în care pentru toate straturile este folosit numai lemn okume.
Neavând accès la fișa tehnică a acestora, bănuiesc numai, că proprietăți mecanice mai bune are cel de okume simplu, dar este și un pic mai greu.
Concret pentru astăzi:
- Okume 6mm - 5 straturi - BFU100 - okume+plop - 13,42 EUR/mp + TVA
- Okume 5mm - nu știu câte starturi - BFU100 - okume+okume - 13,15 EUR/mp + TVA
Deci o placă 2.500 x 1.250 costă undeva la 220 RON.
Okume-okume nu aveau decât această dimensiune și eu nu am întrebat câte starturi are.

Ceva opinii de la specialiștii stich&glue cu privire la tipul  cu care ar fi bine să demarez un proiect 4,3 m lungime?

Mulțumesc !
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world. - A. Einstein

gvincentiu

Ce proiect ai? Eu zic sa-l faci cu cel mai ieftin okoume, tot bun este. Până la urma, importanta este diferența de bani.
Ganduri bune !

dany

Acum 2 zile am intrebat la Holver IASI,de placaj okume 6mm si la 7 placi[cam pt. doua barcute]mi-a facut oferta la 203 lei pe coala,fata de pretul initial de 224 lei[parca].Ramane sa vad si alte oferte..

dflorin

Asa de scump este placajul ala? Pai se apropie de costul tablei de aluminiu.

NessyRO

@ gvincențiu
Absolut de acord asupra considerentelor financiare.
@ dany
Mulțumesc pentru ideea privind negocierea! Deși nu prea mă fălesc cu calitățile de negociator, am să încerc.

Ca orice om care nu este suficient de deștept, încerc un proiect propriu (învăț pe banii & nervii mei) cu scopul de a construi o glisoare de putere mică de 4,3m, 1,60m la cuplul maestru și 0,52m oglinda, cu un shalow V progresiv. Atunci când o să fie cazul sper să deschid un topic separat (dacă o să am curajul și o să merite !) în care am să postez inclusiv planurile.
Punctual la topicul acesta, consider că ar fi o idee bună să dăm tuturor informații cu privire la prețuri recente la materiale și furnizori, fără a face publicitate cuiva anume, deoarece nu sunt mulți cei pe care îi dau banii afară din casă.
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world. - A. Einstein

byteworks

Hm, la 4,3 m nu e mica decat daca e foarte foarte usoara :), mai ales pentru putere mica. Cam la ce numere speri?

dany

La Holver IASI mai are un placaj de plop pt. ext.,la 59 lei coala.La telefon am primit informatia si nu prea am inteles bine poate calitatea[C +/c].adica o parte a colii e perfecta si cealalta cu reparatii a furnirului.

bogdanbuciu

calitate C e dupa A si B, deci o fata e naspa, iar ailalta e si mai naspa.
Daca e doar pentru o noapte merge cu o perna pe fata, dar altfel....
De ce oamenii îşi pierd timpul cu lucruri care nu le folosesc după moarte?

gvincentiu

Chiar mi-era dor de dom'profesor....
Cei 59 lei s-ar putea sa nu conteze daca folosesti placajul la exteriorul barcii, unde se vede. Acum nu am folosit prea mult plopul de la Holver, dar absoarbe enorm de mult epoxy, fata de okoume, ba mai mult: il absoarbe neuniform. AM avut situatii in care aceeasi grosime de strat, a băltit intr-un loc, iar alaturi parca nici nu am dat.
Ganduri bune !

eugen67tl

Salut,
Am cumparat placaj de mesteacan de exterior BFU100 BB/BB  de la Welde pe care l-am primit ieri prin curier.
Acum intrebarea mea:nu ar trebui sa fi avut vreun marcaj pe el care sa confirme ce scrie in factura ?Poate ma ajuta cineva care a mai cumparat

teo pes

Incerc sa mi repar pupa si astia de la Tecnomir Grup  o dau ca nu pot lua legatura cu logistica de 2 zile ...dupa ce prima data mi au spus ca okoume nu au avut decat o placa la Timisoara  ;D ;D ;D , ma gandeam ca I fo firma si asta dar... cred ca I fun garaj cu poze !! ;D ;D ;D vai de mama lor ..
Altii mai stiti ? !
Viata i grea !!  Dar trece !!

Vali

Salut Teo. Cu Iulian de la Tecnomir Braila am avut si eu ceva sincope anul trecut (n-a raspuns la telefoane etc), dar anul asta am lucrat foarte bine impreuna.

Omul e singur, e foarte ocupat cu diverse lucrari, si partea de distributie placaje e ceva colateral. Nu e neserios, ci iti spune direct daca nu poate sa te serveasca intr-un anume moment. In general isi da interesul sa te serveasca pe cat de prompt se poate.

Eu sunt foarte multumit ca am posibilitatea sa lucrez cu el pe parte de placaje, fiindca altfel ar trebui sa-mi rup din zilele de lucru ca sa alerg singur dupa placaj.

Poate ne dai ceva detalii despre ce vrei sa cumperi, posibil sa iti convina mai mult altceva decat okoume.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

teo pes

Dupa cum am spus mai sus vreau sa repar oglinda barcii, degajez la interior si refac cu un senvis de placaj si fibra dupa care refac interiorul, in interiorul oglinzii am un fel de mazga si daca vreau sa ma mai trag cu placa parca nu as vrea sa raman agatat de motor si o bucata de pupa !! ;D deci vreau placaj total pentru umezeala o placa intre 10-15 mm grosime !mi ar convenii Braila pt ca este cel mai aproape si am si transport sa aduc placa la intreg!okoume nu am gasit decat la ei ... >:(

Viata i grea !!  Dar trece !!