ajutor ....motor auxiliar

Creat de republicii, Februarie 06, 2012, 09:10:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

republicii

Salutare la toata lumea!
Dupa cum v-am mai soptit sunt incepator dar dornic de invatare,am o barca cu motor de 65 cp si as vrea sa-i montez un motor auxiliar mai mic de 4-5 cp 4T care trebuie sa-l achizitionez dar nu stiu cat trebuie sa aiba cizma? scurta,lunga nu stiu cum trebuie ales poate ma indrumati si pe mine si daca stiti unul bun pe undeva bineinteles sh sunt amator,vreau sa fiu pregatit cand incepe sezonul sa-l pot folosi pe canale si si cand voi venii sa ma plimb cu caiacistii !!!!. Multumesc anticipat pentru sfaturi!

gvincentiu

Eu gandesc ca trebuie sa fie cat mai usor. Cu cizma scurta si montat pe un suport exterior nu merge, pentru ca va fi greu la guvernare din pupa fiindca nu are comenzi la distanta, iar barca ta nu are carma. Deci va trebui montat pe oglinda langa celalalt dar sa nu il incomodeze. Da-ne ceva dimensiuni ale oglinzii.
Ganduri bune !

republicii

Cred ca tot pe un suport montat pe pupa ca nu are loc langa celalalt care este intr-o adiancitura voi incerca sa pun o poza din pupa.Cam ce lungimi au cizmele ca sa pot masura , si cat trebuie sa treaca elicea in jos sub fundul barcii ?

dan dragos

pentru auxiliar iti trebuie cel putin cima lunga adica in jur de 50-55 cm (20 inch). cizma scurta este pana in 40 cm (15 inch) si mai sunt producatori care mai au si una extra lunga, de 25 inch
cam asa se masoara lungime cizmei:

republicii

Multumesc Dan Dragos incep sa ies din bezna.Dar ce zici am unde sa-l pun apropo de pozele postate?

dan dragos

vizavi de scara :).
in mod normal placa anticavitatie a motorului trebuie sa fie mai jos cu 2-3 cm de partea de jos a oglinzii pentru o functionare optima dar aici sunt si alte variabile de luat in seama (aici asteptam grei forumului)
tinand cont ca asta este un auxiliar no fi bai daca nu este exact asa dar trebuie avut grija sa intre suficient in apai cat sa ia poata sa ia apa pentru racire. si eu sunt cam incepator cu barcile cu motor asa ca vorbesc din auzite/citite

later edit:
uite aici cum si-a facut unul un suport pentru motor, poti cauta jack plate pe google:
http://www.tinboats.net/forum/viewtopic.php?f=13&t=10425
se gasesc de vanzare si in romanica dar sunt scumpe.

republicii

Suport de motor este usor de facut dar ma gandesc daca nu ma incurca bancheta din spate la mansa ,trebuie sa fac proba cu un motor sa vad cat de sus se poate pune sa pot si sa stau acolo sa-l manevrez.Oricum ce motor imi recomandati pentru auxiliar?

Mihaif99

Solutiile pentru deplasare la viteza mica sunt urmatoarele

1 Motor auxiliar (kicker) montat in general pe un "kicker motor mount"

2 "trolling plate" = o placa care se poate rabata astfel incat sa impiedice curgereade apa generata de elice.

Daca doresti sa te deplasezi cu orele la vireze mici, motorul auxiliar este solutia.
Ca motor auxiliar se foloseste un motor in 4 timpi, preferabil cu (cel putin) 2 cilindri.

Motorul auxiliar trebuie montat astfel incat sa nu iara din apa atunci cand pasagerii se deplaseaza prin barca, dar oricum SUB nivelul oglinzii.

De multe ori se foloseste un suport ca acesta:

http://www.amazon.com/Outboard-Motor-Bracket/dp/B00143YWE2

sau stationar:

http://www.amazon.com/gp/product/B001447NEC/ref=pd_lpo_k2_dp_sr_2?pf_rd_p=1278548962&pf_rd_s=lpo-top-stripe-1&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B00143YWE2&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=11393AB1T6W18R6MYA4S

Succes

gvincentiu

Ca sa nu te chinui mult: pune-l in Bb, pe un suport adaptat prinderilor scaritei, cu cizma lunga pentru ca mansa sa fie deasupra copastiei cu 10-15 cm. Eventual va fi nevoie de un prelungitor la mansa.
Ganduri bune !

capitanu

capitanu

Uite alta: , nu ma mai lasa sa atasez. O pun maine, daca nu reusesc sa o urc o sa o transmit pe mail.

Vali

Gata capitane, s-a rezolvat, poti sa pui si poze ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

republicii

Multumesc Capitane dar eu nu am loc langa celalalt motor ,cred ca trebuie sa-i pun neaparat un suport montat pe pupa,in pozele mele de mai sus se vede.Apropo tot nu m-am lamurit cat inseamana cizma lunga?Cati cm?Multumesc!

Vali

Treaba asta cu lungimea cizmei e destul de eterogena, sunt diferite moduri de a cataloga o cizma in lunga sau medie, in functie de producatori si de piata de desfacere (in State de exemplu sunt alte dimensiuni standard la cizme).

Important e ca: 1. lungimea cizmei sa-ti permita sa guvernezi direct din motor (eventual cu un prelungitor de maneta), si 2. elicea sa antreneze fileurile de apa din imediata vecinatate a fundului salupei (deci placa antiventilatie sa fie macar la nivelul fundului).
Pentru aceste 2 conditii, e posibil sa ai nevoie de o cizma lunga (20"), sau chiar de 25". Motorul il poti pune pe un suport simplu in forma de U, si il rabatezi cand mergi doar cu motorul mare.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

republicii

Multumesc Vali! Ce motor imi recomanzi?