Catarg din aluminu

Creat de blue marlin, Martie 16, 2012, 07:08:40 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Laurentiu N.

Teava rezistenta la mediul marin se gaseste in Galati,la un depozit situat pe soseaua spre Metro.[pe partea dreapta-e o curte mare patrata cu felurite depozite.] Aluminiul de acest tip este cunoscut si are o serie pe care nu mi-o mai amintesc,ceva de genul:6000.....
Am atasat un desen cu o sectiune de catarg usor de facut. Piesa din lemn poate fi si mai mare pentru a imbunatati rezistenta la aer.Eu stiu ca se gasesc tevi cu diametrele de 50mm/70mm/90mm/100mm,dar pot fi si altele.
Taierea pe lungime a unei tevi,ori sudarea pe lungime,e problema,da deformatii indiferent de material.
Teava patrata din desen are o taietura pe lungime ,dar e o teava subtire" si se poate indrepta usor.
Se pot folosi si pop-nituri din aluminiu, daca ne gandim la reactia dintere metale [surub/catarg],sa nu uitam ca toate accesoriile catargelor sant prinse in suruburi :)

Laurentiu N.

Am uitat sa fac in desen piesa in care se infileteaza suruburile si pe care o mentine pe pozitie, in caz dedemontare a shinei", spuma poliutetamica.
Spuma are si rol de rigidizare usoara.La 6m/60mm diametru,intra 3 spray-uri mari.