kmaxxi, o barca tip catamaran

Creat de ovidiu66, Martie 21, 2012, 11:40:58 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Mihai Irimia

Citat din: Vali din Martie 23, 2012, 06:50:49 AM
1. Sper ca nu s-a inteles ca in general catamaranele nu sunt bune la valuri :). Exista catamarane glisoare extrem de "seaworthy", care se comporta foarte bine la valuri, insa diferenta e data de:
a) unghiul fundului (deadrise), care la catamarane are alta influenta decat la monococi, unghiul final fiind cel dintre fund si peretele interior (tunnel panel).
b) distributia deadrise-ului si volumetriei imerse pe lungimea barcii.
c) "bridgedeck clearance", adica inaltimea fata de apa a panoului central orizontal al "tunelului".
d) nu in ultimul rand, inaltimea, distributia si orientarea bordului liber.

La KMaxxi, toate cele 4 puncte de mai sus ne arata ca barca a fost facuta ca un compromis optim pentru zonele nautice lipsite de valuri mai mari. Sunt sigur ca barca isi face treaba foarte bine, si din cauza asta am sugerat sa iei eventual legatura cu colegul din Jibou, fiindca parerea fiecaruia e subiectiva, si se formeaza in urma probei practice (fara sa fie conditionata de vreun aranjament comercial ;D).

Apropo, intr-o revista ruseasca din anii '80 - Katera i Iahti, am studiat pe vremuri in cateva episoade o descriere comparativa si super-detaliata a catamaranelor de glisare, de unde am mentionat foarte sumar chestiunile de mai sus.
Un asemenea material e imposibil de gasit din surse "occidentale", rusii ramanand singurii care pun la dispozitia celor interesati materiale valoroase si mereu de actualitate, fiindca - vorba lor - "marea nu tine cont de moda".

2. Si eu ma simt onorat, deci uite ca suntem numai oameni onorati pe aici :D. Lasa ca ne-om intalni noi si-om bea multe beri, pe mal sau in mijlocul apelor.
E insa o mica diferenta: forumul nu e "lucrul meu", ci e lucrul nostru. Eu sunt doar o mica particica a lui.
Eu ma bucur ca putem comunica fara sa fim permanent jigniti, sau mai rau, sa se faca pe seama noastra experimente de "menegement" ;). Nu urasc ceva mai mult decat habarnismul in combinatie nefasta cu marlania.

Cel mai important e ca forumul sa raspunda exclusiv nevoilor forumistilor. Din cauza asta nu vom gasi pe aici publicitate sufocanta, singura publicitate fiind bannerul unei firme care are un sortiment larg si cele mai bune preturi la accesorii de barci, deci avem la indemana o sursa convenabila pentru toate maruntisurile necesare la barcile noastre.
Despre orice alte probleme vizavi de forum, orice sugestie e binevenita, si o putem discuta oricand la categoria "Feedback despre forum".
Pana atunci insa, mai bine ne dam cu barcile pe ape, ca uite, a venit primavara, si in toti urla dorul de golaneala acvatica  :).

Vali, ia povesteste ma acum 23 de ani cand dadeam la padela la deal pe Siret cu Feonix-ul, eu la costum si cravata chiulind de la liceu..

Vali

Citat din: Mihai Irimia din Octombrie 22, 2012, 06:38:17 PM
Vali, ia povesteste ma acum 23 de ani cand dadeam la padela la deal pe Siret cu Feonix-ul, eu la costum si cravata chiulind de la liceu..

Daca tot ai deschis discutia, zic ca ar fi mai misto sa ne povestesti tu despre vremurile alea meseriase, cand stateam la ancora si ne zdruncinau valurile, si apoi cu gondolieru' de coleg-tu de clasa Mihai :)...
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Mihai Irimia

Citat din: Vali din Octombrie 28, 2012, 05:38:06 AM
Citat din: Mihai Irimia din Octombrie 22, 2012, 06:38:17 PM

Daca tot ai deschis discutia, zic ca ar fi mai misto sa ne povestesti tu despre vremurile alea meseriase, cand stateam la ancora si ne zdruncinau valurile, si apoi cu gondolieru' de coleg-tu de clasa Mihai :)...

;D Da, Sorin Prodan, "baaa! bagi padela aia in apa ca pe linguroi in ciorba"si dupa aia pe Brates sa invat sa merg cu Kaiacul (n-am reusit nici pana azi, pentru cei care nu ma cunosc, am aproape 2 metri inaltime, deci centrul de greutate cam sus, asta nu ca o scuza ca eram gramada), maxim doua padele dadeam, la a treia eram cu capul in jos, iesi afara, vin-o la mal, urca din nou, 1-2-3, Bang! cu josu-n-sus, cam dupa a 12-a incercare am renuntat, ca in bancul ala"Bai hai sa ne organizam, ca e a treia oara cand *** ****!I-mi mai aduc eu aminte si de altele, ca au fost faze de astea destule, cu cascadorii, fac eu acum la 37 de koko da atunci, (ultima inainte sa plec in Filipine, Pe lac la Vanatori, sa fac probe la un Mercury pe barcutele alea de max 4 CP, (asta avea 25), duminica lume pe mal, merg pana in mijlocul lacului, ma pozitionez(ca avioanele la decolare) si chiar asa a si fost in 5 metri s-a si ridicat si s-a si insurubat, am zburat si eu si "copilotul",...lumea panicata pe mal, amica mea deja avea doua telefoane in mana (nu pe mine cred ca vroia sa ma sune, am inteles ca in apa nu prea ai semnal), iesim noi mandri din apa, si ca sa dreg busuiokul( aka sa nu ma fac de kkt), strig la aia de pe mal-Va placut? Voi stiti sa faceti de-astea?