protectie lemn brad

Creat de dan dragos, Aprilie 03, 2012, 09:29:57 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

dan dragos

salutare,
tocmai am terminat podelele pentru barca. sunt facute din stinghii de brad si vreau sa le dau cu ceva pentru a le proteja de apa. ce credeti ca este indicat: ulei in, lac sau vopsea? as vrea totusi sa le pastrez cat mai natur.
ps. nu vreau sa le dau cu epoxi.

Vali

Citat din: dan dragos din Aprilie 03, 2012, 09:29:57 AM
ps. nu vreau sa le dau cu epoxi.

Parerea mea e ca solutia cea mai buna de protejat lemnul, mai ales brad, e un strat de fibra subtire cu rasina epoxy. Aspectul ramane natur, rezistenta la uzura e maxima, iar lemnul va fi cu adevarat protejat.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

gvincentiu

3 mâini de ulei de in apoi 2 de lac. Aș da garanție 5 ani pentru astfel de lucrare ;D
Ganduri bune !

dan dragos

@vali
din pacate am facut podeaua (paiolul) tip gratar si daca ma apuc acum sa o trag in fibra ma chinui prea mult si ma costa mai mult decat a facut materialul.
initial am vrut sa il fac din placaj dar cu ajutorul lui Corsarul si sculelor lui (abricht si circular, nu altele) am putut lua sipci ieftine si am scos din ele ceva misto.

@gvincentieu
prinde lacul peste ulei ?

republicii

Salut! Dai un grund pentru lemn incolor apoi lac sadolin ce nuanta vrei si gata garantie maxima!

gvincentiu

Da, prinde. Dar poti folosi si grund inainte de lac.
Ganduri bune !

love delta

sadolinul este scump mai binne decat sadolin dai cu epoxi,financiar vb.
daca descompui sadolinul are in el urm. elemente-ulei in,nafta grea produs obtinut dinn petrol.baituri pe baza de ulei.deci daca cumperi toate astea  separate iesi ff  ieftin.exact cre a zis vincentiu mult ulei si lac pe baza de ulei,grundul e de evitat ca astupa porii la suprafata si nu in profunzime,si la gratar care este supus la uzura trebe imbibat bine cu ulei sau epoxi.