Carti tiparite, online, e-book. Literatura si documentare. Recomandari.

Creat de stavride, Aprilie 18, 2012, 12:56:59 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Dbr

@ Kir_gutzakis :Grecule, nu stiu ce ai tu cu Thanassos ca mie chiar mi-a placut de el. Imi pare un tip educativ si duios :D El mi-a mai intarit ideea ca,,oamenii sunt asa cum vor ei, nu cum vrem noi'' , mai ales grecii.
Iar tu, ca un grec get beget , ca sa ii demostrezi lui ca esti un armator adevarat , te vei duce la anul cu noua achizitie( bilge kiel) sa ii dai lui Thanassos cu virgula. Asta e un fel de a-i spune:
- Uite ca daca ti-a fost greu sa imi dai barca mea cu o singura chila la apa ,acum am venit cu una cu doua chile!
- :o :o :o
Ai fost de neuitat, la ultimul Raid, cand grecul se codea sa iti de-a barca la apa, fiind cea mai dificila lansare, cum te-ai enervat tu pe el si mi-ai spus fiert de nervi si batut de soare o zi intreaga:
- Daca nu avea 140 kile il bateam >:(

P.S. Scuze de off topic dar nu m-am putut abtine :)

bluenote

Va salut! Stie cineva sa-mi spuna si mie cum sa postez pe forum (in atasament) un document word (o carte) de vreo 35MB? Site-ul vad ca nu suporta un asemenea atasament, poate doar cu vreo aplicatie, ceva. De ieri de la 7 seara si pana pe la 3 dimineata am citit o carte tare misto, scrisa de un comandant de nava, Vasile Cristoi. Cartea se numeste "Unde sunt vapoarele de altadata", a aparut la Biblioteca Giurgiuveanul, e foarte bine scrisa, pot spune ca e o lucrare semnificativa si pt istorici si vreau neaparat s-o cititi si voi, pe mine m-a fascinat, pusi si simplu n-am putut sa ma opresc din citit pana n-am terminat-o. Dar nu stiu cum s-o postez, poate ma ajuta cineva cu vreo recomandare.

crysty

bluenote

Pai e in format pdf, iar eu stiu ca fisierele pdf sunt deja comprimate la maxim, iar daca incerc sa arhivez cu winzip/rar/ace o sa-i maresc si mai mult dimensiunea. Parca exista nu stiu ce programe online care permit transferul de fisiere mari, dezavantajul e ca acel document nu e prea mult timp disponibil pt download.
Incercati sa o descarcati de aici, vad ca acum merge, eu am luat-o de pe un site contra cost. Aici e gratis vad:
http://www.bjgiurgiu.ro/carti/18.UNDE%20SUNT%20VAPOARELE%20DE%20ALADATA/UNDE%20SUNT%20VAPOARELE%2005%2005%202015.pdf

pelicanul

Exista small pdf: https://smallpdf.com/compress-pdf

Pentru alte fisiere mari, exista Google Drive: https://www.google.com/intl/en/drive/ E bun si pentru pastrat diferite chestii, dar are si o functie de share. Mie imi ajunge pe moment optiunea de 15 Gb free, dar exista si optiuni mai mari contra cost.

bluenote

Pelicanul: cauta sa descarci si sa citesti cartea pe care am recomandat-o in link-ul de mai sus! sigur o sa-ti placa, tin minte ca am discutat ceva cu d-ta anul trecut pe forum si mi-ai lasat impresia ca iti plac cartile. crede-ma, e fascinanta!

pelicanul

Citat din: bluenote din Ianuarie 07, 2018, 12:47:40 PM
Pelicanul: cauta sa descarci si sa citesti cartea pe care am recomandat-o in link-ul de mai sus! sigur o sa-ti placa, tin minte ca am discutat ceva cu d-ta anul trecut pe forum si mi-ai lasat impresia ca iti plac cartile. crede-ma, e fascinanta!

Nu mai tin minte discutia, dar ma bucur ca am lasat o astfel de impresie...  :)

Cartea o descarcasem inainte sa scriu comentariul despre small pdf si deja am citit citeva povestiri, intr-adevar foarte interesante, multumesc.

Florio

Citat din: bluenote din Ianuarie 07, 2018, 12:15:10 PM
Pai e in format pdf, iar eu stiu ca fisierele pdf sunt deja comprimate la maxim, iar daca incerc sa arhivez cu winzip/rar/ace o sa-i maresc si mai mult dimensiunea. Parca exista nu stiu ce programe online care permit transferul de fisiere mari, dezavantajul e ca acel document nu e prea mult timp disponibil pt download.
Incercati sa o descarcati de aici, vad ca acum merge, eu am luat-o de pe un site contra cost. Aici e gratis vad:
http://www.bjgiurgiu.ro/carti/18.UNDE%20SUNT%20VAPOARELE%20DE%20ALADATA/UNDE%20SUNT%20VAPOARELE%2005%2005%202015.pdf

N-am știut de cartea aceasta, mulțumesc pentru link și informație :) .
E minunat că se transmit astfel de date, prin intermediul celor care scriu. Astfel pășim în domeniul formulat plastic: "AMINTIREA TRECUTULUI O AU NUMAI CEI CAREAU SUFERIT CU ADEVĂRAT".

iris

Multumesc foarte mult,n-am mai lasat-o din mana(e-reader),am ajuns la jumate,cred ca la noapte o termin.Omul stie Dunarea metru cu metru,vorba lui.

Haiduc

Da frumoasa carte Dnul. Capitan nu a trait degeaba are ce povesti si lasa in urma, lui om cu sclipiri de moment fantastice, isi iubea meseria pe care o facea din placere indiferent cat de grea era ea uneori si o va iubi mereu dupa cum el spune "vaporul inghitit de anaforele melancoliei" asta arata ca indiferent de varsta si greutati Dunarea si Navigatia au fost chemarile sale daca putem spune asa si vor fi pana va trece apa.
Sper sa avem parte pe ape numai de oameni de genul asta
Multa sanatate si ani buni de acum inainte Dnului Capitan.

cristiantutuianu

Chiar mi-a placut!!!
M-am simti parte din echipaj.Am trecut prin acelesi trairi ca atunci cand il ascultam pe Nea Jean nostromul.N-am putut sa ma opresc din citit pana n-am terminat-o.

Multumesc pentru link!

calin1967

Nici eu n-am putut sa o las din mana (vorba vine). Emotionanta carte, mai ales cand ai trait vremurile alea...

ghrt

Captivantă cartea dlui Vasile Cristoi. Sper să fac rost de ea şi pe hârtie, merită să stea alături de alte cărţi frumoase pentru câte o recitire. Înţeleg că a mai scris o carte? Aşa pare să spună.

bluenote

ghrt: "Marinari, marinari..." se numeste o alta carte scrisa de Vasile Cristoi. Cartea "Unde sunt vapoarele de altadata", pe care am recomandat-o in link-ul de mai sus, e o antologie a unor texte scrise de Vasile Cristoi. In "Marinari, marinari" sunt multe dintre fragmentele reluate in "Unde sunt vapoarele..." dar mai e si un capitol interesant despre Ada Kaleh. Uite un alt link cu Vasile Cristoi la o lansarea de carte :
http://tvgiurgiu.net/vara-scriitorilor-giurgiuveni/