Carti tiparite, online, e-book. Literatura si documentare. Recomandari.

Creat de stavride, Aprilie 18, 2012, 12:56:59 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

stavride

Incep cu o carte aparauta recent. DAca v-a placut Groapa - Eugen Barbu ( http://www.scribd.com/doc/3498433/Eugen-Barbu-Groapa ), cred ca merita incercata si Moartea unui dansator de tango - Stelian Tanase ( http://www.edituratrei.ro/product.php/Moartea_unui_dansator_de_tango/2354/ ).

Deasemeni puteti incerca si http://www.ted.com/ - multe ,,filme,, au si subtitrarea in romana.

Dacă vrei să construieşti un vapor, să nu începi prin a-i trimite pe oameni după lemne, cuie, unelte, sfori şi alte materiale. Învaţă-i întâi să tânjească după marea îndepărtată, nesfârşită.

solpet

Supun atentiei o  noua aparitie editoriala despre istoria constructiilor de ambarcatii  la Reghin.
Primele produse (gig-uri , skiff -uri si barci pentru agrement) au fost realizate la Nautica incepand din 1932.
Apariatia are doua volume , in Anexa fiind trecute descrierile tehnice si planurile de linii.
Abia astept sa-mi pot rasfoi cartea ! (inca nu am primit, dar vine...)

Eu fiind atasat si afectiv de  orasel
(am copilarit acolo si cativa pasionati in d-ale planoarelor si ale barcilor m-au indrumat spre modelism )
am auzit multe relatari dureroase despre declinul si stoparea productiei dupa 1991,
dar iata ca s-a intreprins ieri o actiune locala foarte  laudabila
-deschiderea unei expozitii cu si despre barcile realizate la Reghin.

In afara de exponatele prezentate mai exista un stoc de ambarcatii care urmeaza sa fie restaurate inainte de a-si lua locul in sala de expozitie.

Atasez un fotoreportajul de la deschiderea de ieri a expozitiei.

Fotografiile sunt facute de o mare iubitoare a Deltei si a barcilor, Judit.
https://plus.google.com/photos/101742115267864990930/albums/5927689848964670113?authkey=CP7c5YfnveKlaA

byteworks

Eu nu pot sa spun decat jos palaria, mult respect, planoarele de la Reghin au fost parte si din viata mea, doar in pozele pe care le priveam cu admiratie.
Remarc:
- afluenta mare de tineri interesati de domeniu
- sper ca aceasta carte sa poate fi obtinuta si de noi, sa nu aiba doar soarta unui mic tiraj, doar "ca sa fie". Sunt atatea carti din astea pe care as plati triplu pret, dar nici asa nu le pot avea. Si inca aparitii recente!

Mihaif99

Nu e carte e, film, dar arata cum se construieste o canoe cu metode traditionale, iar imaginile sunt superbe. Ritmul naratiunii foarte relaxat.

Ray Mears' Bushcraft S02E01 - Birchbark Canoe

cristiantutuianu

CrocodiluDiluDilu

Life in color!

Bogdan ion

pelicanul

"Doresc, înainte de moarte, să pot face înconjurul pământului pe oceane într-o corabie cu pânze. O încântare. Un vis." - Neagu Djuvara, "Amintiri din pribegie".

https://pressone.ro/18-intalniri-ale-lui-neagu-djuvara-cu-istoria/

pelicanul

Ofer (gratis  :) ) cartea "Expedițiile Ra" de Thor Heyerdahl, București 1973. Cartea este într-o stare foarte bună, inclusiv supracoperta. Doritorul va plăti doar eventuala expediere prin curier, sau putem aranja o întîlnire in Constanța sau București. Atenție, nu ratați ocazia , primul venit primul  servit!

Razvan Evergreen

Citat din: pelicanul din Iulie 22, 2017, 11:43:39 AM
Ofer (gratis  :) ) cartea "Expedițiile Ra" de Thor Heyerdahl, București 1973. Cartea este într-o stare foarte bună, inclusiv supracoperta. Doritorul va plăti doar eventuala expediere prin curier, sau putem aranja o întîlnire in Constanța sau București. Atenție, nu ratați ocazia , primul venit primul  servit!
Ia-o cu tine in Grecia. Aranjam acolo sa o citesc si o dam mai departe. :)

pelicanul

@Razvan
Imi pare rau, dar s-a dat deja, dr. marius mi-a trimis mesaj personal la 13:23.  8)

kir_gutzakis

@Razvan
Cartea este disponibila la mine.
O pluta din bambus ar fi intr-adevar ultima provocare de lansat la apa pentru  Tanassos. Daca ma gandesc bine expeditia IASON a lui Tim Severin a plecat tot de pe undeva din zona Sithonia spre Georgia (Colhida) in re-editarea drumului dupa Lana de Aur...
Oricum, o lista pe forum cu cartile disponibile a fi descarcate sau imprumutate fizic ar fi o chestie buna....
"Cea mai buna barca e cea pe care o ai sau daca inca nu ai una, cea pe care ti-o poti permite azi; nu pierde timp asteptand sa-ti poti lua barca visurilor. Ia-ti o barca si pleaca azi. O barca de 8 m azi e mai buna decat una de 20 peste 5 ani."-Romeo zis Skipper

Razvan Evergreen

Citat din: kir_gutzakis din Iulie 23, 2017, 11:52:34 AM
@Razvan
Cartea este disponibila la mine.
O pluta din bambus ar fi intr-adevar ultima provocare de lansat la apa pentru  Tanassos. Daca ma gandesc bine expeditia IASON a lui Tim Severin a plecat tot de pe undeva din zona Sithonia spre Georgia (Colhida) in re-editarea drumului dupa Lana de Aur...
Oricum, o lista pe forum cu cartile disponibile a fi descarcate sau imprumutate fizic ar fi o chestie buna....
Super,
  asta necesita o intalnire in Quantic.