accesul barcilor in Delta

Creat de Cristy, Mai 01, 2012, 07:13:47 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Cristy

Stie cineva daca acel proiect de lege privind puterea maxima de 20cP a fost aprobat si daca se tine (tine cineva) cont de el???
Altfel, este permis accesul in Delta atat pe Dunare cat si pe canale cu barca cu motor de 25cP?
Cam ce taxe ar trebui platite pentru aceast acces?
Sper sa nu fi gresit postand in acesta sectiune....
Daca da atunci scuze!

Vali

Salut Cristy, din ce am inteles, nu mai e valabila limitarea puterii motorului la 15 kw (20,38 cp) in interiorul Deltei Dunarii. Ar fi chiar absurd, avand in vedere ca lumea care se da in Delta are aproape in totalitate motoare mari. Daca s-ar fi aplicat respectiva prevedere, a fi lovit in primul rand in potentatii locului, ceea ce nu prea e la indemana ;).

Pentru circulatia cu barci cu motor exclusiv pe Dunare si bratele ei nu trebuie nici un fel de aprobare, ci doar actele barcii, motorului, plus certificatul de conducator ambarcatiune. Pentru accesul in interiorul Deltei, trebuie permis de acces eliberat de ARBDD Tulcea, care din ceea ce stiu costa anul trecut 20 lei/sejur/barca, sau 100 lei pentru tot anul. Poti suna daca vrei la ARBDD sa intrebi care mai sunt taxele, poate ne scrii si noua aici pe forum.

Nu e nici o problema cu postarea la aceasta sectiune, care e cea mai potrivita pentru a discuta asemenea probleme. Chiar cred ca vom avea de discutat destule de-a lungul timpului despre accesul in Delta, mai ales ca ARBDD-ul are o idee noua si aiuritoare despre obligativitatea montarii de gps-uri cu emitator pe toate barcile care vor circula in Delta  ::).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

alex doaga

http://www.ddbra.ro/static/Prezentare_conditii_intrare_RBDD_februarie_2012.pps

Tocmai ma uitam pe document.....
Eu nu inteleg de ce sunt doua categorii de pret pentru persoane.

Inteleg ca pentru barca, masina sau permis de pescuit trebuie sa ma duc la tulcea, in timpul saptamanii.

Barca mea (420-ul) nu e inregistrata, am doar actul de cumparare unde nu e specificat mare lucru.
Pentru un dinghy mic cum se procedeaza?

Orice barca peste 2 m trebuie inregistrata si apoi platesc impozit ca pentru yacht, chit ca am o copaie de 100 kg?

Mi s- a parut impresionanta lista locurilor de campare....

Vali

La preturile pentru permisul de acces persoane, diferentierea e in functie doar de durata pentru care este emis.

Cred ca si plata permiselor pentru masina, barca sau pescuit se poate face prin banca sau mandat postal, ar trebui dat un telefon.

Despre iola ta, poti intra fara probleme in Delta cu ea, si cel mai bine e s-o lasi neinmatriculata. Am intrebat la ARBDD, si nu exista restrictii de circulatie cu barci neinmatriculate, singura conditie fiind plata taxei de acces. Mai multe detalii aici:
http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,345.0.html

Despre locurile de campare, asta e oferta actuala. Chiar daca obisnuiam sa campez la cort in Delta, cred ca e o masura buna interdictia de campare, din cauza turistilor necivilizati, care de-a lungul timpului au umplut Delta de gunoaie.

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bradutzu

Salut
Eu am fost in delta inainte de prohibitie si am campat la cort unde nu m a intrebat nimeni nimic!
Atentie!
Din punctul meu de vedere am inteles riscurile la care ma expun si sunt gata sa platesc amenda cand si daca va fi cazul asa ca pe 15 Iunie sunt din nou la cort in delta!
A nu se intelege ca instig pe cineva sa nu respecte legea dar mie imi place la cort in salbaticie si sunt gata sa platesc pentru asta.........chiar si amenzi daca asta trebuie!
ultima data am fost verificat la documente acum 5 ani cand am ajuns in delta la pescuit in ultima zi de prohibitie si am fost atentionati sa nu pescuim pana a II zi dar de atunci nu am mai intalnit vreo autoritate si am tot fost!
Malulrile se vor lasa CURATE si daca este cazul se vor strange si gunoaiele lasate de cei mai putin atenti!
Sa auzim numai de bine!

Vali

Wow, daca-i ordin, cu placere ;D. Asa te vrem Bradutzule, mai bine sa instigam lumea sa stranga gunoaiele ;). Ce faci insa cu aia care lasa gunoaie nu din neatentie, ci din rea-vointa?

Acum 3 ani am asistat la un scandal monstru intre niste baieti si unii de la ARBDD, care nu i-au lasat pe primii sa urce pe vaporul de Sfantu fara sa plateasca taxa de acces, cica taxa ecologica. Niste baieti care erau cu barca, si la fel au fost taxati, au zis ca o sa umple cativa saci cu gunoaie de pe malul apelor, pe care sa-i verse in semn de protest in fatza sediului ARBDD din Tulcea :D.

Inca vine multa lume la cort, si campeaza direct pe malul apei. Se mai intampla insa si razii, si se lasa cu amenzi, cum a fost anul trecut pe Sfantu, intre Mahmudia si Murighiol.
Pana la urma, solutii de a ne bucura in liniste de salbaticie exista, de exemplu afilierea la o asociatie ecologica si participarea la actiunile acesteia. Bineinteles ca asta nu prea functioneaza atunci cand mergem la pescuit ;D. Insa cunosc baieti care sunt in Delta ca la ei acasa datorita actiunilor ecologice la care participa, si in plus si eu am fost mai demult implicat in asemenea activitati de voluntariat.

bradutzu

E buna si ideea ta Vali dar eu merg in delta sa pescuiesc nu sa fac voluntariat si am atat de putin timp sa stau in delta incat nu vreau sa irosesc niciun minut cu altceva decat relaxare si pescuit!
Pana acum nu am gasit decat 2 pensiuni unde sa ma simt cu adevarat bine dar din pacate una e in Murghiol si cealalta in Dunavat asa ca sunt prea departe de locurile unde pescuiesc ceea ce presupune ca pierd prea mult timp cu barca si consum si foarte multa benzina! O solutie ar fi cazare in Sf Gheorghe dar sunt satul de gazde care fac mancare cu peste de la congelator :-\ (inteleg ca nu sunt tot timpul crapi sau somni disponibili vii dar nu inseamna ca nu mananc un caras gras daca altceva nu e dar sa fie proaspat), si multe alte neajunsuri pe care nu vreau sa le mai mentionez acum!
Din pacate se face un turism "dupa ureche" fara a fi atenti la nevoile turistului, pescarului, amatorului de fotografie, etc si fara a se face o distinctie clara intre acestia!
Sincer sa fiu pana la capat nu cred ca m-as simti mai bine la o pensiune decat in natura indiferent de gradul de confort oferit!

Sa auzim numai de bine!

Cristy

Am inscris barca si apoi am fost la ARBDD la biroul de informatii de unde am luat toate cele necasare accesului in Delta, adica:
- permis intrare cu barca cu motor in Delta - 100RON/an (a se intelege ca este valabil pana la 31 Dec 2012 si nu pana in aceeasi zi a anului viitor - deh - anul este mai scurt pentru cei de la ARBDD)
- permis intrare turist in Delta - 30RON/persoana/an
- permis pescuit sportiv recreativ - 30RON/persoana/an - mentiunea despre noul an este aceeasi pentru pentru toate permisele

corsarul

Pentru acest an, cam ce-ar trebuii platit ca sa intri in Delta cu barca....sa n-ai probleme cu "organu" ??
Multumesc pentru eventualele lamuriri !

tiganusmc

Salutare ,
Taxa de acces in Rezervatie , 100 RON !

zi faina
Marius
Fishing cheaper than therapy

Vali

Eu stiam ca e 100 lei/an sau 20 lei/sejur. Sursa: http://www.ddbra.ro/media/file/Prezentare_conditii_intrare_RBDD_aprilie_2013.pps .
Se deschide o prezentare Powerpoint, si la pagina 3 sunt sumele de mai inainte, valabile pentru 2013.

Ciby

Citat din: corsarul din Iunie 27, 2013, 02:15:44 PM
Pentru acest an, cam ce-ar trebuii platit ca sa intri in Delta cu barca....sa n-ai probleme cu "organu" ??
Multumesc pentru eventualele lamuriri !
Taxa de acces cu barca, cum spune Vali, 200 ron per sejur sau 100 per an, daca mergi cu barca.
Taxa de acces turistic, taxa de acces cu masina daca este cazul, permis de pescuit.
Cam atat, tarifele le gasesti in linkul dat de Vali.

Ciby

Am vrut sa spun 20 ron per sejur!!!

Vali

In urma postarii colegului epex de pe barcaholic, am aflat ca iar se pregatesc ai nostri sa ne oblige la montarea de gps-uri pe barcile care intra in Delta: http://mmediu.ro/new/?p=6428 .
Chiar daca acum ceva vreme ne gandeam ca nu prea e posibil, vazand cat de tare s-a extins treaba asta la transportul rutier, nu cred ca e o problema mare implementarea si pe ape.
Chiar daca teoretic e o idee buna, in practica asta inseamna costuri in plus, si posibil abuzuri din partea organului. N-am avut inca timp sa parcurg in detaliu proiectul, poate e o idee sa-l "disecam" impreuna.

byteworks

Ghita, unde-i Ghita?
Nu exista metode practice de implementare, stai linistit. In niciun caz pe barcile mici, iar pe cele mari nu prea are niciun rost.