accesul barcilor in Delta

Creat de Cristy, Mai 01, 2012, 07:13:47 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Vali

Citat din: Mihai din Iulie 08, 2015, 04:57:21 PM
Dragi prieteni, din pacate astazi 08-07-2015 a fost votata favorabil acea hotarare aberanta de monitorizare a fiecarei ambarcatiuni ce intra in Delta, impreuna si cu alte restrictii de viteza in special pe canale si lacuri. Stirea am auzit-o intr-un buletin de stiri Europa FM la ora 16.30. Probabil o s-o auzim din nou de-acum inainte.

Da, a scris si Alex1958 la Shoutbox. A venit mongoloidul de Ponta din Turcia cu chef de treaba  >:(.
Se pare ca nu au fost suficiente observatiile trimise de Ministerul Justitiei, vizavi de dreptul la libera circulatie.
Sa cautam acum hotararea sa vedem ce si cum.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

mariusbig

Sunt curios cum vor face monitorizarea. Ce ar trebui sa montam pe barci ? Gps , etc.   ?

cristizz

Citat din: piesenoi111;65494Pai si cum se va aplica smecheria asta? Imi ofera si monteaza ei gratuit pe barca asa ceva ...

Cred ca asta e propunerea http://www.mmediu.ro/uploads/files/2014-05-06_Hotarere_Guvernului.pdf

Art.13.  Administratia  Rezervaţiei  Biosferei  Delta  Dunării se  va  îngriji  de  implementarea sistemului de monitorizare şi a dispozitivelor electronice.

Se pare ca vor exista dispozitive electronice in acest scop.
Daca e asa, posibil sa iti fie inmanate/montate odata cu eliberarea permisului  si plata taxei de acces in rezervatie. Oare trebuie predate odata cu iesirea din rezervatie? Tot de unde l-ai primit sau o poti face si in alt Punct de iesire? Vor exista suficiente Puncte de acest fel asa incat sa intri si sa iesi prin locuri diferite?

Tehnic vorbind, ar putea fi ceva similar cu:

https://www.youtube.com/watch?v=ly-MmfTemrw

Cum s-ar spune, ne-au pus zgarda.

Rumpi

Mie la radio romania actualitati mi-au spus cam asa "orice ambarcatiune care navigheaza pe lacurile si canalele din DD indiferent de scop, cu exceptia bratelor navigabile va trebui sa aiba la bord un dispozitiv care sa transmita automat autoritatilor pozitia, viteza si alte informatii". Pe scurt tracker pe lotca. Cum oamenii n-au licente radio sa cumpere AIS si nici curent pe lotca (io asa am auzit ca nu e voie sa curentezi) asta inseamna un contract baban de cumparat ceva gen Yellow Brick plus satelitul, service-ul si software-ul si inca o taxa pentru noi, adica atunci cand iei permisul mai dai un ban pentru inchiriat scula. Plus garantie ca nu fugi cu ea in lume. :o
Vedem noi textul. Nu va stresati ca la text trebe sa faca norme de aplicare, sa plateasca un studiu sa stie cate scule le trebe si de care, sa gaseasca banii pentru scule, sa le mai si livreze cineva (care trebe nu asa oricine), si uite asa mai trec minim 2 ani se schimba guvernul si avem timp sa scriem sesizari la Curtea Constitutionala si la DNA.

mariusbig

Rumpi - bravo si foarte corect. Eu oricum voi intra in balta cand vreau platind taxele aferente. Daca ma contreaza cineva , foarte bine - pentru cazuri de genul asta (abuzive) sunt plangerile penale pentru abuz in serviciu  , contestatii , avocati , etc.
Sunt pregatit si astept cu mare placere si nerabdare confruntarile.

Nakasone

Ma indoiesc ca lucrurile vor fi simple.Spre ex., unul care ,,se da'' cu o gonflabila de 3m  de 100 roni ,cu motor electric de max. 1CP si altul care detine o magazie plutitoare cu herghelia de rigoare . S-ar zice ca amble sunt motorizate si plutesc.Intrebare : sistemele de monitorizare  vor fi diferite ? Adicatelea toata lumea care se da pe ape cu o chestie,indiferent de caracteristici,etc., va fi obligata sa se doteze(cumpere) cu aceeasi scula/gps impusa de ei,ca sa poata fii citita centralizat de ei ? Nu vi se pare ca suna ca bancul acela ,cu aia din desert ,lesinati de sete, dar care, nu pot intra in oaza ca sa bea apa ptr. ca nu au cravata cu zgarci  ? Nu cumva suna si a altceva chestia asta ? Firma GICA srl, o sa cumpere masinutele, pe care apoi noi vom fi OBLIGATI sa le achizitionam la niste preturi ....modice. Bineinteles ca , peste 1-2 ani nu or sa mai fie ok si vor trebui schimbate/inlocuite ,ptr.ca softul,placutele,led-urile,etc. sunt din hartie creponata si nu rezista la altitudine.Stim cu totii ca la d'alde d'astea suntem doctori docenti. E un scenariu SF ce am scris eu ?
carpe diem

solpet

Citat din: Rumpi din Iulie 08, 2015, 07:04:04 PM
"orice ambarcatiune care navigheaza pe lacurile si canalele din DD indiferent de scop, cu exceptia bratelor navigabile va trebui sa aiba la bord un dispozitiv care sa transmita automat autoritatilor pozitia, viteza si alte informatii"
Ca si in cazul "introducerii" comunismului
-ideea (initiala, a utopistilor)  n-a fost rea
-punerea in practica insa total execrabila ;-(

Ma interesaza (animat de  curiozitate personala) daca frantura de text "si alte informatii" este parte din text sau aportul colectiv celor de la  Radio Romania?
Ei (RR) citeaza de regula comunicatele oficiale cuvant cu cuvant.

Daca este si acum cazul, cine o fi fost imbecilul (pardon, politically corect "persoana cu deficit mental  ) adica creier de ex-maior de Militie
si acum probabil 3-4 stelute de general
care a inclus " "si alte informatii" ???

Ce fel de "si alte"??
ID-ul aparatului da,
este de le sine inteles (altfel nu ai cum sa identifici, care dintre cele N pachete receptionate "DE ORGAN"
se refera la cei care stationeaza si cine se "misca" cu 60 km/h+ pe canal?

Si in rest?
Pulsul skipperului?
Litri pe pipi "devarsati" la mal?
Numarul si masa totala a crapilor din lansete?
Or sa se imprumute sau vor primi "donatii" din partea unor gasti guvernamentale?

In ceea ce ma priveste, ajung de 2-3 ori pe an in Delta si
ma voi p...a si in continuare pe asemenea
"edicte" imbecile, opera unor imbecili.
Daca le as admite, ar limita drepturile mele personale.
Anticonstitutionale sunt. oricum, din facere.

Sunt insa de acord cu controlul a tot cea ce prescriu regulamentele internationale,
de la existenta echipamentului de siguranta (veste , semnalizare, trusa de prim ajutor, lumini etc)

si pana la controlul vitezei (radar /lidar/balizat  etc) pe canale.

Romania nu are insa nevoie de o noua achizitie de "echipament de ultima ora" executata de semidocti si hoti aciuiti pe langa Guvern

(vezi "afacerile"  Microsoft,
achizitii de fier vechi respectiv statii radio nivel 1960 de la Motorola in loc de echipament MIL performant  pt. armata,
achizitii de elicoptere (din Africa de Sud) cu rezerva de zbor de 0 ore , pt. Fortele Aeriene
constructia de autostrazi prin "expertii" de la Bechtel,
consiliere de privatizare gen "baga mi-as cuponul!" platita cu peste 20M desi un chelner beat de la o bodega rurala
ar fi elaborat mult mai ieftin o metoda mai corecta si mai eficienta intr-o ora etc)

NessyRO

Din păcate suntem mult, mult prea ușor guvernabili, în sensul că acceptăm orice imbecilitate fără a reacționa.
   Nu de o nouă reglementare aveam nevoie, ci de aplicarea corectă și nediscriminatorie a celor existente. Și acum nu ai voie în anumite zone din DD cu motorizări mai mari de 15 hp, ori, în altele, cu ambarcațiuni motorizate. Și nu le respectă absolut nimeni! Inclusiv autoritățile.
   Lucrurile merg cam așa: Ei dau o reglementare aspră - noi chițăim - ei nu aplică reglementarea ci iau numai buful - noi nu zicem nimic de bucurie că nu aplică reglementarea.
   Este extrem de trist că există "ei" și "noi".
   Și această hotărâre nu face nimic altceva decât să deschidă calea către noi abuzuri și îngrădiri ale libertăților personale, fiind o exemplificare perfectă a proverbului "drumul spre iad este pavat cu bune intenții".
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world. - A. Einstein

ionpescarul

Bre ,am citit pe mai multe canale vestea asta .dar ceva concret nu am citit si nu am vazut anul asta in delta ceva pregatire pentru asa ceva .Ca sa monitorizezi traficul sunt 2 variante
1. Prin satelit si asta ar fi cel mai usor ,dar probabil destul de costisitor sa inchiriezi un satelit care să fie plasat permanent pe o anumita pozitie ca  sa monitorizeze non stop delta .

2. Sau prin stati fixe montate pe fiecare canal ,care ar trebui sa lucreze precum radarele fixe montate pe diferite drumuri nationale,varianta asta ar varianta asta ar transforma pentru o perioada delta intr-un santier.ar fi investitie mare cu randament 0 barat.nu cred ca ar rezista o saptamana camerele de filmat si ar vedea fundul dunari ,probabil ca ar trebui angajata o firma de paza cu un efectiv destul de mare pentru a păzi toate camerele de vandalism.
Delta are un trafic destul de mare ,sunt localitati unde barca tine loc de masina si bicicleta , ,trebuie creata o logistica foarte bine dezvoltata si online si cu mult personal angajat.
Concluzia mea ,
In tara asta pentru a aburi UE se dau legi pe banda de cativa ani ,legi care sunt doar pe hartie ,in realitate nu sunt aplicate ,legile astea ar putea fi denumite ,Abureli ,sau inhalati ,sau aerosoli ,pentru prostit Uniunea Europeana.
In urma acestei legi ,trebuie sa existe o harta a deltei cu vitezele admise pe fiecare luciu de apa .
In urma acestei legi trebuie sa existe ,niste firme care vand emitatoarele care vor fi montate pe barci
Nu exista nimic ,doar legea.
Abureli made in 2015

Alex1958

Salut,
Firmele de transport si multinationalele isi monitorizeaza flota cu GPS. Stiu in permanenta unde se afla si cu ce viteza se deplaseaza masinile lor.
Aplicarea monitorizarii la un numar de barci necunoscut care intra sau se afla deja in DD nu se poate face decat daca le dai dispozitivul odata cu permisul de intrare (asta pentru aia care se deranjeaza sa-si ia permis de acces- anul asta, din patru iesiri m-au controlat o singura data).
De aici se nasc urmatoarele probleme:
Un dispecerat de monitorizare si dispozitive compatibile- un mare contract de procurare si service in atentia DNA.
Recuperaea costurilor de la cei "deserviti".
Obligarea celor deservti sa mentina dispozitivul in functiune. La flotele de masini e usor, n-au acces la dispozitiv decat cei autorizati, dar sa-l vad eu p'ala care vine la mine pe barca sa verifice daca imi merge scula in permanenta.
Dispeceri 24/7 care sa monitorizeze si sa penalizeze pe contravenienti. Chiar sunt curios cum or sa aprecieze treaba asta electricienii si ceilalti braconieri.
Dezbaterea publica la care am luat si noi parte ce invataminte o fi avut?

Alex1958

Salut,
Mergand pe link-ul cu cele 6 plaje din RBDD am dat pe acelas site de HG-ul 537/02015 privind circulatia ambarcatiunilor in DD.
De curiozitate am mai parcurs-o odata, sa vad daca sunt schimbari fata de proiectul comentat pe forum.
La Art 4 am citit ca pentru eliberarea permisului de acces este necesara printre altele si e) dovada ca nava sau ambarcatiunea propulsata detine un dispozitiv electronic de transmitere catre statiile fixe a pozitiei si vitezei navelor si ambarcatiunilor propulsate.
Doar ce am obtinut, de vreo 10 zile, achitand online, permisul de acces pentru barcile mele si nici vorba sa imi ceara cineva dovada mentionata in HG.
Are cineva cunostiinta despre sistemul de statii fixe achizitionat de ARBDD?
Toate cele bune!

Vali

E vorba de gps-ul prin care ti se urmareste traseul in Delta, dar inca nu s-a implementat nimic. Din cauza asta deocamdata nici nu cere nimeni de la ARBDD dovada despre gps.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Alex1958

Si eu care credeam ca legile in Romania chiar se respecta!
Sunt tare curios daca le pune GPS la toti curentarii. Daca da, poate cumpara si un sistem de drone cu rachete sol apa!

defectu1234

Citat din: Vali din Februarie 02, 2016, 08:04:31 AM
E vorba de gps-ul prin care ti se urmareste traseul in Delta, dar inca nu s-a implementat nimic. Din cauza asta deocamdata nici nu cere nimeni de la ARBDD dovada despre gps.

Incepand cu 07.12.2016, a intrat in vigoare Ordinul Ministrului Transporturilor nr 739/2016 - privind armonizarea serviciilor de informatii pe caile navigabile (RIS) din Romania cu cele din CE. La art. 1 din acest Ordin - se introduce obligativitatea navelor de a fi dotate cu echipament de identificare automata (AIS).....NU SE APLICA NAVELOR SUB 20 M, NAVELOR POLITIEI DE FRONTIERA, VAMA.....Bla, bla, bla....

Alex1958

Am innoit permisele de acces ambarcatiune in RBDD.
Nu exista schimbari fata de anul trecut. Nu mi-a cerut nimeni nimic, in afara de suta de lei.
Stima!