Prop Guard - garda elice

Creat de Mihaif99, Mai 14, 2012, 07:11:40 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

dany

Datorita lipsei de experienta am rupt o elice : am ajuns la un prag de prundis pe albia bistritei si am intors in loc ,in loc sa dau un pic inapoi ,bine ,si datorita curentului am dat cu elicea in prag. Daca aveam oricare din protectiile mentionate ,sigur scapam de necaz ,parerea mea...

Intersect

@ mustatza
Florio spune exact ca este  un test al altui tip de protectie pentru ca sunt protectii pentru a nu rani persoanele aflata in apa sunt protectii pentru vegetatia submersa sunt protectii pentru obstacole.....
Si in legatura cu marketingul nu cred sa fie vorba doar nu este coca-cola,au am inceput sa caut ceva sa imi protejeze motorul doar dupa ce l-am avariat,reclama la ele nu prea am vazut pe nicaieri,prin magazine
nici atat asa ca marketingul iese din discutie.
Protectia pe care incerc sa mi-o fac acum este patentata in Satele Unite de vanzare nu am gasit-o pe nicaieri.
Protectii ce am gasit de vanzare sunt pe un site recomandat de SS cabelas.com dar acelea nu mi-au inspirat incredere.
Born to fish,forced to work!!!

Florio

Citat din: mustatza din Februarie 21, 2013, 09:05:30 AM
fiecare cu impresiile lui  :D dar di filmul postat de Florio se vede CLAR ca protectiile sunt pt a nu rani persoane aflate in apa. doresc ca un inginer de pe forum sa calculeze greutatea unei barci de cca 600 kg care se deplaseaza cu cca 30/40 km/h si loveste cu elica un bolovan imers, ce sanse sunt sa scape elica intreaga datorita protectie.restul este MARKETING.

Desigur, in asemenea cazuri e dauna totala :) .
Cred totusi ca protectia foloseste in multe cazuri in care elicea ar putea lovi lemne sau alte obstacole din apa. Daca se gliseaza printre bolovani e clar ca riscul e sa rupi ceva : motor, oglinda, barca.
Insa in cazurile normale din delta, cand un bustean sau un lemn semiplutitor ar fi lovit de elice, protectia poate salva indoirea acesteia. Nu e lucru putin.
Mie mi s-a intamplat sa ating varful unui dig submers, iar elicea a indoit usor la varf, doua pale. Am ciocanit-o pe balta, am putut s-o folosesc in continuare pana la destinatie, insa elicea a ramas compromisa. A trebuit sa cumpar alta fiindca de la  2200 rot/min dadea vibratii .
Daca as fi avut o protectie, scapa cu siguranta de "sifonarea" asta .

Mihaif99

Sa mai postam odata link-ul cu propguardul lui HannuYK

My last river trip before winter 2011

Daca ne uitatm la filmele lui vedem o situatie in care loveste atat de violent incat rupe cizma unui Yamaha de 8 CP (nu din cauza protectiei se rupe, adica nu de la prindere vine problema). Surpriza... elicea nu pateste nimic. Nici nu ma mira ca cizma yamaha s-a rupt. am experiente cat se poate de proaste cu metalul din care sunt fabricate Yamaha. Tot se rup bucati pe ici pe colo :)

mustatza

interesant modelul lui HannuYK. pt manevre pe langa mal,butuci sau apa mica cred ca-ti poate salva elica. nenea asta Hannuyk le si comercializeaza?

dany

Sa termin motorul de reparat si i-mi fac o garda pt. elice ca a lui hannuyk .Mai greu e cu inoxul[tabla de 4mm],dar daca o fac dintr-un otel ce se caleste bine [furca] ce are ? Cata rugina se depune?SAU afecteaza la motor prezenta otelului? Din otel mi-ar lua o zi [8 ore maxim]sa o fac ,cu motorul langa mine pt. a masura fiecare cota si unghi.Mai vorbim ...sa-mi fac motorul 

Vali

Daca ai anodul de zinc de pe motor in stare buna, teoretic nu are ce sa dauneze daca faci furca din otel, decat rugina. Oricum, daca ii dai o vopsea epoxidica buna, si mentii furca permanent curata si vopsita, te va tine destul de bine.
Eu as pune neaparat si ceva cauciuc (eventual bucati de camera)  intre sistemul de prindere a furcii si cizma motorului.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Intersect

Salut Vali,si eu ma gandeam ca la garda asta pe care o fac acum sa ii pun niste cauciuc sa nu zgarie sau sa avarieze in timp cizma.
Avem niste fasii de cauciuc special pentru asta cu lipici peo parte.

ionitzady

m-am capatat si eu acum ceva timp de la un electrician de pe vapor de o rola band izoler de cauciu crud , cred ca ar fi foarte buna pt chestia asta .

Intersect

Nu este cauciuc crud stiu ce spui este altceva mai gros,folosit ca si despartitoare la piesele in miscare.

Mihaif99

Intersect

Pe situl www.cabelas.com se pot gasi  protectiile pt elice ca cele de mai sus plus unele complete pentru cizma si skeg.