O rugaminte catre cine poate sa ajute la desfasurarea unei regate FOARTE mici

Creat de men, Mai 03, 2011, 11:01:41 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

men

Salut pe toti membrii forumului

Nu stiu daca postez la sectiunea corecta, imi cer scuze in cazul unei erori si sper sa fiu corectat de catre moderatori.
Reprezint nou infiintata Asociatie Romana Micro Magic, entitate non-profit avand ca scop organizarea de regate de veliere Micro Magic. Ce este Micro Magic? O mica barcuta cu vele, de numai 60 cm lungime, comandata prin radio, care m-a entuziasmat pe mine si pe inca cativa "muritori" din Romania. Mai multe despre acest model, despre filozofia ce sta la baza, despre ce se intampla pe aceasta "scena"se poate afla de pe siteul nostru (deocamdata incomplet, se lucreaza la el) sau pe Micro Magic International (MMI): News.

In 2010 am organizat 2 regate - pilot cu numar redus de participanti (ca 6 persoane detinatori ai modelului).
In 2011 avem in vedere 5 regate. Prima dintre ele se desfasoara pe sambata 07.05.2011 pe lacul Baneasa (cu sprijinul ALPAB). Intre multe alte probleme inerente inceputului ne lovim de una destul de spinoasa, problema pe care v-o supun atentiei: lipsa arbitrilor calificati. Regulamentul dupa care se desfasoara regatle MM este cel ISAF, cu unele simplificari.

Este cineva dintre D-voastra care are cunostintele necesare precum si placerea de a ne da o mana de ajutor in acest sens? Mai precis de a arbitra la sfarsitul acestei saptamani mica noastra intalnire pe lacul Baneasa intre orele 9:00 - 12:30. Daca da, am rugamintea de a se anunta la andrei@micromagic.ro.
Desigur, oricine doreste a de alua parte la intalnire, de a privi si, de ce nu? de a deveni membru activ al comunitatii noastre, este, deasemnea, binevenit!

Va multumesc pentru atentie

Cu stima
Andrei PETRE

Vali

Va salut si bine ati venit pe la noi prin ograda :). Dupa ce am primit raspunsul dvs la pm-ul de pe celalalt forum, am mai intrebat lumea, si intr-adevar Nicu Malescu e in Germania, insa am inteles ca poate arbitra dl. Dan Stroe, al carui numar de mobil vi l-am trimis prin pm. Nea Ungureanu mi-a spus sa luati legatura din timp cu dl. Stroe, fiindca saptamana viitoare e etapa de veliere la Galati, si dl. Stroe va fi acolo. Succes si distractie placuta la regata :), poate ne puneti niste poze si noua ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

men

Va multumesc mult pentru efort, apreciez mult solicitudinea. Din pacate solutiile propuse sunt neviabile deoarece:
1. Dan Stroie este membru fondator ARMM, prieten cu mine (asa imi place sa ne consideram) si... concurent; deci nu poate arbitra
2. Dl. Nicu Mitu, si dansul este concurent (unul dintre cei mai buni), deci nici dansul nu poate arbitra

Inca mai sper sa apara cineva dintre D-voastra care cunoaste cat de cat regulamentul de navigatie si are nitel timp de pierdut sambata. repet, in afara de Nicu Mitu, Dan Stroie, Gyula Ferencz si Razvan Olaianus nici unul din ceilalti concurenti nu prea stim regulamentul. Dorim sa invatam, dar cineva trebuie sa ne amendeze cand gresim

Multumesc mult

Vali

Din pacate, daca ma credeti eu nici n-am gasit timpul sa-mi pregatesc un model pentru clasa 1 metru, asa ca anul asta voi fi simplu privitor  :-\, mai ales ca saptamana viitoare e regata la noi in oras. Ce sa spun decat ca sper sa va gasiti arbitrul, si sa fie vreme buna, fiindca se cam anunta ploaie...
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

tudy

As dori sa particip si eu impreuna cu pustiul, anul acesta in calitate de spectator, anul viitor poate  concurent. Vali, te rog, da-ne mai multe detalii despre loc si perioad?.
Unde putem gasi detalii despre acest sport, si cum ne putem inscrie in asociatie ? As fi interesat mai mult pentru baietelul meu.
Multumesc.

Vali

Salut Marian, stiu doar ca saptamana viitoare e etapa nationala de veliere radiocomanda la lacul Catusa. Mai multe nu stiu momentan, dar iau legatura cu baietii de la navo', si scriu aici detaliile. Iar despre baietel, tot cu baietii de la navo' trebuie sa vorbim, nu mai stiu daca si in ce conditii mai functioneaza cercul de navomodele de la Palatul Copiilor (fosta Casa a Pionierilor). Oricum, noi ne intalnim de obicei sambata la ora 9 dimineata la clubul de langa autogara, daca vrei sa vii, poate ne vedem acolo, luam legatura si vezi exact tot ce te intereseaza despre navomodelism.

men

@tudy

Laudabila initiativa D-voastra, este o modalitate foarte buna de a detruna atentia copilului de la Counter Strile & Co. Din pacate situatia nu e prea roz. Fostele structuri organizatorice de tip "Palatul pionerilor / Copiilor" sunt usor pe cale de disparitie, fie din subfinantare, fie dinlipsa de personal sau, uneori, din interese obscure imobiliare. Punctual mai exista urme de asa ceva, nu stiu care este situatia in orasul D-voastra. Daca nu mai exiosta nimic, partida nu e chiar pierduta; exista Internet, exista magazine de materiale (in tara si in strainatate), exista INCA pasionati de aceste sporturi tehnico - aplicative (aero, auto, navo rachete). Mai exista si FRMd (Federatia Romana de Modelism) care se ocupa (cu dificultati mari, dar se ocupa) de organizarea cadrului competitional.
Daca baiatul D-voastra are varsta potrivita pentru asa ceva (dupa mine, cel putin 6-7 ani, preferabil 10) puteti alege o cale oarecare, nu neaparat extrem de comoda pentru D-voastra, dar cu rezultate sigure. Multe informatii despre aceasta puteti afla de la forumul RHC (Romanian Hobby Center) sau modelism.info. Daca va mai pot fi de folos cu informatii,va rognu ezitati sa ma contactati.

@All
regata noastra s-a desfasurat in bune conditii, vreme perfecta, vant cam.... hmmmmm, era loc de mult mai bine. A crescut in intensitate in momentul in care am declarat competitia inchisa. Arbitru a fost Razvan Olaianus care nu a concurat ci ne-a arbitrat. Speram ca la urmatoarea manifestare pe 11,06.2011 la Galati (Catusa) sa fie mai bine. Oricine este interesat, este binevenit.

tudy

Deocamdata vreau sa-l aduc sa priveasca, trecerea sa fie mai lina pe viitor. Este mic aproape 4 ani dar imi place sa cred ca ii plac ambarcatiunile de orice fel, deoarece de fiecare data cand l-am plimbat cu barca, sau i-am aratat barci pe Dunare a parut incantat. Oricum nu pot, deocamdata, sa-l distrag de la McQueen sau Roary (cine are baieti de varsta lui stie).
As vrea sa-i ,,arat" cat mai mult iar el sa ,,aleaga".
Oricum inainte de toate e o modalitate placuta de petrecere a timpului liber.
Pe 11.05.2011 la ce ora si locul mai exact, cumva la baza de antrenament de pe lacul Catusa?
Multumesc!

Vali

Salut Marian, Andrei si ceilalti forumisti interesati de navomodele veliere. Etapa de saptamana asta de la Galati este organizata de Federatia Romana de Modelism, si are urmatorul program:

-Joi - 12.05.2011: pregatirea poligonului, operatiuni tehnice, adunarea participantilor, gratare, muzica si veselie :).
-Vineri - 13.05.2011: concurs clasa 1 metru
-Sambata - 14.05.2011: concurs clasele M si 10
-Duminica - 15.05.2011: concurs clasa Micro Magic.

Cel mai bine zic sa ne adunam o brigada si sa mergem cu copiii in weekend la Catusa, fiindca si eu am sa fiu dintre spectatori ;D. Asa ca astept propuneri, eu oricum voi trece pe acolo in fiecare zi a etapei.