barca sportfisher 260

Creat de Iuliutz, August 01, 2012, 09:03:16 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Iuliutz

Sunt foarte tentat sa cumpar aceasta barca pentru iesiri in delta si la pescuit http://sportfisher.ro/sport-fisher-260.html
Ce parerea aveti desprea ea? Ma descurc cu ea in delta cu un motor suzuki df2.5?

Mihaif99

Iuliut, de ce nu te gadesti la o gonflabila?

Ai fost vreodata intr-o gonflabila de calitate?
Cum ti s-a parut?
Care crezi ca ar fi punctele slabe ale unei astfel de alegeri?

gvincentiu

Are bordul liber minuscul, va fi plina cu apă tot timpul de la valuri. Insa va pluti chiar și în aceste condiții. As incerca cu un motor de 4 CP, chiar daca are 25 kg, fata de 14-15kg cat are unul de 2,5CP. Asta o va mai apupa insa poti sa o reglezi din greutatile de la bord. Castigul de viteza nu va fi totusi semnificativ (adica aproape dublu). Dacă vrei să te fâțâi ici, colo merci pe 2,5 și ferește malurile când trece unul de face valuri.
Ganduri bune !

Iuliutz

Îmi trebuie o barca sa o pot duce pe/in mașina pana in locul de pescuit, sau delta. Motorul îl am deja. As lua si gonflabila dar mi-e frica de carligele de pescuit care pot sa intepe balonul barcii sau stuful din delta, crengile, pietrele ascutite, scoici care pot sa taie balonul!
Sunt deschis la opinii si sugestii pentru barca pana in 500 de euro, in condițiile date mai sus!

Iuliutz

Am mai găsit una care se incadreaza in standardele mele aici
http://www.barci-ambarcatiuni.ro/barci/barca-de-pescuit.php modelul ibis
Ce ziceti? E mai bine cu una deasta decât cu sport fisher?

radasous

Ibisul se comporta ceva mai bine la rame. Are 65kg, nu va fi usor de manevrat de pe masina, daca esti singur. Necesita motor cu cizma lunga. La 500 euro gasesti gonflabila buna, rezistenta.
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

Iuliutz

Mihaif99

Citat din: Iuliutz din August 02, 2012, 09:13:32 AM
Îmi trebuie o barca sa o pot duce pe/in mașina pana in locul de pescuit, sau delta. Motorul îl am deja. As lua si gonflabila dar mi-e frica de carligele de pescuit care pot sa intepe balonul barcii sau stuful din delta, crengile, pietrele ascutite, scoici care pot sa taie balonul!
Sunt deschis la opinii si sugestii pentru barca pana in 500 de euro, in condițiile date mai sus!

Nu trebuie sa iti fie frica.
Uite aici una din fostele mele gonflabile care a re-aparut pe piata:
http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,566.msg7485/topicseen.html#new

O gonflabila de calitate e cea mai sigura alegere. Un lucru e sigur, iti poate salva pielea in situatii cand o barca mai mare rigida te baga in belea. Si pupezica ala care scrie pe barcaholic tot cu gonflabila a inceput.  citeste primele postari din topic. Chestia e sa cumperi una suficient de buna si cat mai maricica - nu e mult spatiu intr-o gonflabila. Pentru expeditii as recomanda cel putin un 3.30 3.40.

Daca ai avea acces la barci coreene Saturn, ti-as recomanda un Saturn KA-Boat de 15 sau 16 picioare: http://www.kaboat.net/inflatable-kayak-boats-sk487.asp 
Este un fel de lotca, barca ideala pentru canale. Merge lejer cu 12-14 km/h cu 2.5CP incarcata cu 500 kg. Cu un bidon de 20 de litri ajungi departe.
Europa: http://outdoorsy.eu/kaboats-17/16-kayak-inflatable-boat-crossover-kaboat-p79

Eu am varianta de 14, si ar merge pentu o expeditie o persoana, dar ar fi neincapatoare pentru 2.

Motorul de 2.5 CP e excelent pentru mers la deplasament. Nu te incurca cu motoare de 4 CP ca sa "mergi contra curentului" pentru ca e o aiureala. Urmatorul motor trebuie sa fie undeva la 10 CP (36 kg)  sau chiar 20 CP(50 kg) daca barca duce si ai familie mare. Asta ca sa poti glisa fara probleme.

Iuliutz

Am găsit si am luat modelul de 14' din Danemarca pt. ca numai asta era pe stoc si cea de 12'. Într-o săptămâna poate na dau cu ea pe Mureș

Mihaif99

Felicitari!

Modelul de 16 este un fel lotca in legea ei, are 40 kg si e o barca mare, un pic mai lata decat cea de 14, baloane un pic mia mari are 4 compartimente, in fine....

Modelul de 14 este ceva exceptional pentru ca are sub 27 kg si il pot lua usor in spate.
Daca la portabilitate te gandesti, ai facut o alegere superba!! Are doar doua compartimete, plus podeaua.  Este mai apropiat de ideea unei canoe cu motor si.... SURPRIZA, doar cu mine in ea GLISEAZA cu un Suzuki de 2.5 CP exact ca al tau cam 22 km/h!!.
Am iesit de cateva ori cu nevasta si copilul, plus o geanta mare. si am avut loc.
Banchetele le las acasa. Cand iti soseste barca mai intreaba-ma te rog ce imbunatatiri se mai pot face.

Pina una alta uita-te la vieourile omului asta. Si el are un kaboat de 14 si unul de 16, dar il foloseste pe cel de 14 in expeditiile lui pentru ca e mai practic.
Incepe cu acesta :)
My last river trip before winter 2011

radasous

Felicitari, Iuliutz!
Felicitari, Mihai, pentru recomandari!
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

Iuliutz

Îți multumesc pt recomandare si sper sa îți mai multumesc pe viitor încă odată pt alegerea facuta! Acum aștept, Cică in 5 zile ar ajunge din ce zicea site-ul la finalizarea comenzii!

Mihaif99

Ai facut pasul repede. Sper ca te-ai uitat la caracteristici. Este o canoe, este portabila, merge frumos du 2.5 CP si pot pescui doi din ea fara probleme.

Nu e cea mai stabila platforma la pescuit din picioare, dar merge.

Sper sa nu fii dezamagit din cauza dimensiunilor. Este oarecum echivalentul unui Grabner Speed, dar la o fractiune de pretz. Pentru ceea ce este barca merge frumos. si poate fi carata lesne in spate de o persoana.

Iuliutz

M-am uitat bine  si nu mă deranjează nimic încă, poate doar ca e ingusta, dar e normal pt un așa zis caiac. Pe mine m-a ajuns cam 3029 lei cu tot cu transport din Danemarca. E ok?
Am citit si văzut filmulețe înainte sa o iau deci chiar dacă am luat-o in aceeași zi in care ai sugerat-o nu am luat-o neinformat total

Mihaif99

Citat din: Iuliutz din August 03, 2012, 02:51:46 AM
M-am uitat bine  si nu mă deranjează nimic încă, poate doar ca e ingusta, dar e normal pt un așa zis caiac. Pe mine m-a ajuns cam 3029 lei cu tot cu transport din Danemarca. E ok?
Am citit si văzut filmulețe înainte sa o iau deci chiar dacă am luat-o in aceeași zi in care ai sugerat-o nu am luat-o neinformat total
Pretul ei in state e cam 650 + 50 transportul = 700$ FARA TAXE
Daca vreau sa o bag in Canada, ma costa inca 13% la granita (un fel de tva), in total vreo 800$, deci ce ai platit tu e OK

Pretul la dealerul din Canada e vreo 750$ + 13% taxe, deci iese mai scump. Basca ca trebuie sa platesc transport, daca nu vreau sa conduc 800 km pina la dealer si inapoi.  Deci peste 900$ in total!

Daca era dealer Saturn in Romania, sigur te costa catre 4000 RON cel putin.

Eu zic ca nu ai platit exagerat. Sper sa te satisfaca!  E o barca mult mai serioasa decat sportfisherul si se misca bine la deplasament.

Nou!  HannuYK a vandut Ka-boat-ul de 16 picioare pentru ca nu a fost satisfacut de performanta barcii cand o incarca, si pentru ca era prea grea. A pastrat-o insa pe cea de 14 :) Asadar ai facut alegerea corecta.