Impozit 2013 la ambarcatiuni

Creat de telefon satelit, Octombrie 30, 2012, 05:52:10 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

telefon satelit

Stie cineva daca s-au mai adus modificari fata de 2012?  La un moment dat pregatise guvernul lui Unguent o ordonanta prin care urma sa majoreze toate impozitele, dar astia vad ca au retras-o.

Pentru Bucuresti, sector 1, informatia relevanta pare a fi asta: http://www.impozitelocale1.ro/taxe2012.html

Citat

Mijloc de transport
Nivel taxa (lei)

Luntre, barci fara motor, folosite pt. pescuit si uz personal 18

Barci fara motor, folosite in alte scopuri    48

Barci cu motor 181

Nave de sport si agrement
   - 2,5 m - 12 m inclusiv  482
   - peste 12 m 964

Scutere de apa 181

Eu m-as incadra, inteleg, la  "Nave de sport si agrement  - 2,5 m - 12 m inclusiv" adica  482RON pe an, suma care mi se pare rezonabila (daca vorbeam de o barca de 2.5 nu mi se mai parea, dar asta e alta poveste). Banuiesc ca la marea abureala as putea s-o incadrez si la "barci cu motor" 181 ron, daca dau din gura si imping ceva la momentul potrivit.

Intrebarea e in ce masura s-o putea conta pe sumele astea si in anii urmatori? Sa nu patim ce-au patit aia cu masini vechi cu cilindree mare... Din punctul asta de vedere abureala cu "barci cu motor" poate s-ar justifica si preventiv, dar intrebarea e daca o inghit si aia de la ANR cand iti cer viza de la Organul Financiar pe fisa de Inmatriculare...

http://www.rna.ro/Formulare/SIN/fisa%20pentru%20inmatriculare,%20inscriere,%20%20transfer%20de%20proprietate,%20transcriere%20sarcini,%20%20modificare%20caracteristici%20nava.pdf

gvincentiu

Parcă în primul rând trebuia să fie vorba de ambarcațiuni înmatriculate. Dacă nu e înmatriculabilă, n-ai de ce să plătești.
Ganduri bune !

telefon satelit

Pai scopul topicului e sa ne lamurim cum e cu impozitul (la astea care, din varii motive, se inmatriculeaza)  :)

gvincentiu

Da, de abia acum am citit că se dorește topicul pentru altă ligă, aia de copii mari. ;D
Ganduri bune !

pelicanul

Am discutat zilele astea cu mai multi pasionati de barci si se pare ca la ANR se pregateste o modificare a OUG 74/2006 (prin ordin de ministru sau norme de aplicare), in sensul crearii unui registru de inscriere si pentru ambarcatiunile cu L<7m si motor cu P<15KW. Deocamdata se zice ca e doar un zvon, dar poate stie careva mai multe si ne lamureste si pe noi. Are cineva vreo "sursa" pe la ANR?
Pai ce va inchipuiti voi, tara e in criza si voi va dati in barci fara sa va pese?

Vali

OUG 74/2006 a fost deja modificata anul trecut, prin OG 19 din 23 august 2012. Nu s-a schimbat mare lucru, decat ca s-au restrans categoriile care nu se inmatriculeaza, conform art 51/4, pct. c (barcile sportive, replicile etc). S-au scos astfel de la pct. c barcile facute in regie proprie si alte cateva categorii.
Celelalte categorii au ramas la fel, inclusiv barcile sub 7 metri si cu motorizare pana in 15 kW. Se vorbeste intr-adevar de crearea registrelor, dar pentru barcile care nu se inmatriculeaza, ci doar se inscriu. Crearea registrelor trebuia sa se faca odata cu OUG 74/2006, dar s-a tot amanat. Cel putin asta am inteles ultima oara cand am discutat cu capitanul adjuct al portului de la noi din oras.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

pelicanul

Citat din: Vali din Aprilie 13, 2013, 01:40:09 PM
OUG 74/2006 a fost deja modificata anul trecut, prin OG 19 din 23 august 2012. Nu s-a schimbat mare lucru, decat ca s-au restrans categoriile care nu se inmatriculeaza, conform art 51/4, pct. c (barcile sportive, replicile etc). S-au scos astfel de la pct. c barcile facute in regie proprie si alte cateva categorii.
Celelalte categorii au ramas la fel, inclusiv barcile sub 7 metri si cu motorizare pana in 15 kW. Se vorbeste intr-adevar de crearea registrelor, dar pentru barcile care nu se inmatriculeaza, ci doar se inscriu. Crearea registrelor trebuia sa se faca odata cu OUG 74/2006, dar s-a tot amanat. Cel putin asta am inteles ultima oara cand am discutat cu capitanul adjuct al portului de la noi din oras.
Din pacate nu e asa simplu, o data cu inscrierea vine si tot cortegiul de acte peste acte, cu toata birocratia,  si probabil si declararea si impozitarea la primarie. Ca nu te duci s -o inscrii pur si simplu, trebuie sa faci dosar ca la inmatriculare, practic e cam acelasi lucru.

Catalin

Pai la Galati au scumpit un pic taxa.....pt. "barca cu motor folosita pt uz propriu" este 210  lei

Vali

Citat din: pelicanul din Aprilie 13, 2013, 08:04:20 PM
Din pacate nu e asa simplu, o data cu inscrierea vine si tot cortegiul de acte peste acte, cu toata birocratia,  si probabil si declararea si impozitarea la primarie. Ca nu te duci s -o inscrii pur si simplu, trebuie sa faci dosar ca la inmatriculare, practic e cam acelasi lucru.

In OG 19/2012 au ramas la fel neinmatriculabile si neinscriptibile barcile sub 7 metri si pana in 20 de cai motorizare. S-a adaugat in plus expresia "de agrement", ceea ce nu era trecut in OUG 74/2006. Registrele de evidenta vor fi create pentru ambarcatiunile care nu se inmatriculeaza, dar se inscriu, anume categoriile urmatoare:

a) navele cu un deplasament de până la 15 mc inclusiv sau o capacitate de încărcare mai mică de 15 tone care nu efectuează activităţi în scop comercial;
b) ambarcaţiunile de agrement cu o lungime mai mare sau egală cu 7 m şi/sau cu o putere a motorului mai mare ori egală cu 15 kW;

Nu se inmatriculeaza si nu se inscriu in registrele de evidenta:

c) ambarcaţiunile de agrement, precum şi orice alte ambarcaţiuni cu o lungime mai mică de 7 m şi/sau cu o putere a motorului mai mică de 15 kW;

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

pelicanul

Citat din: Vali din Aprilie 14, 2013, 02:03:58 AM

In OG 19/2012 au ramas la fel neinmatriculabile si neinscriptibile barcile sub 7 metri si pana in 20 de cai motorizare. S-a adaugat in plus expresia "de agrement", ceea ce nu era trecut in OUG 74/2006. Registrele de evidenta vor fi create pentru ambarcatiunile care nu se inmatriculeaza, dar se inscriu, anume categoriile urmatoare:

a) navele cu un deplasament de până la 15 mc inclusiv sau o capacitate de încărcare mai mică de 15 tone care nu efectuează activităţi în scop comercial;
b) ambarcaţiunile de agrement cu o lungime mai mare sau egală cu 7 m şi/sau cu o putere a motorului mai mare ori egală cu 15 kW;

Nu se inmatriculeaza si nu se inscriu in registrele de evidenta:

c) ambarcaţiunile de agrement, precum şi orice alte ambarcaţiuni cu o lungime mai mică de 7 m şi/sau cu o putere a motorului mai mică de 15 kW;

Bine ar fi, dar discutia (zvonul) de care ziceam mai sus era tocmai despre alea de la punctu' c, scrise cu albastru "c) ambarcaţiunile de agrement, precum şi orice alte ambarcaţiuni cu o lungime mai mică de 7 m şi/sau cu o putere a motorului mai mică de 15 kW". Sa speram ca nu se va concretiza zvonul. :)

mustatza

Pelicanul @

poti sa fii mai explicit?
"Din pacate nu e asa simplu, o data cu inscrierea vine si tot cortegiul de acte peste acte, cu toata birocratia,  si probabil si declararea si impozitarea la primarie. Ca nu te duci s -o inscrii pur si simplu, trebuie sa faci dosar ca la inmatriculare, practic e cam acelasi lucru."

eu am intrebat la capitania snagov si am primit informatia ca barcile sub 7m si cu motor de maxim 20cp nu se mai inscriu in registrul naval.
saptamana viitoare o sa merg la circa financiara(sector 2) sa declar barca dar fara motor. cand am vesti va tin la curent.

mustatza

am declarat barca fara motor la circa financiara sct 2 si dupa 15 min de discutii chiar placute cu o dna inspectoare(care m-au facut sa mai uit de cele 2.5 ore de asteptare) ,am incadrat-o la luntre,barca fara motor pt pescuit si uz propriu = 21 lei/an

Cristy

Doar ce am terminat de inscris barca atat la fisc cat si la capitanie. La fisc mi-au spus ca impozitul este de 180 RON/an dar...m-au pus sa vin cu carnetul ambarcatiuniipentru a avea si ei o copie?! Problema este ca pe carnetul ambarcatiunii scrie AMBARCATIUNE DE AGREMENT!!!! si asa cred ca scrie la toata lumea ce are o barca declarata la capitanie. Intrebarea este :  imi vor schimba categoria de impozitare cei de la fisc??

ss

Desigur, dar eu cred ca te-ai inselat, n-ai inscris inca "BARCA CU MOTOR", urma s-o inscrii dupa ce-ai declarat-o la fisc!  ;)

mustatza

aceasta problema cu trecerea in certificatul ambarcatiunii a cuvantului AGREMENT pleaca de la tovarasii ingineri de la ANR . in procesul verbal de inspectie al ambarcatiunii ei trec barca pt agrement,salupa pt agrement orice pluteste pt agrement. eu am intrebat dece pt agrement cand in factura scrie clar ca am cumparat o barca open cu motor? unde vede dumnealui agrementul? raspuns : "daca va plimbati cu ambarcatiunea sau pescuiti inseamna ca faceti agrement" :o deci nu exista pt ei notiunea de uz personal si ne incadreaza pe toti in aceeasi categorie . am intrebat despre barcile care trag banane sau parapante ,plimba turisti in DD sau la mare contracost la ce categorie se incadreza? binenteles ca la agrement.