Cel mai bun ulei pentru motor de barca in doi timpi

Creat de kistler, Decembrie 17, 2012, 06:33:38 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

pilu

gresala mea nu domnul H a pus lista ci BRP e cu doua pagini in urma ;)

valyxman

Problema mea nu e însă rezolvată de aceasta listă...
Dacă e bine sau nu să pui syntetic in detrimentul mineral sau invers tot nu mi-e clar. Care e sau nu low ash sau chiar ashfree? Astea în condițiile unei utilizări la turații de aproape 5000 rpm din 5500 disponibile. ( Bine blocul motor e același cu cel de 25 cp care are alt carburator și merge până în 6000 de ture). Dacă e cazul las Nr de tel. să mă lămurească cineva de ce și cum. Colegul Fritz menționează syntetic că sa îi poți "da blana și să mai ai motor"... dl H  zicea că syntetic nu e recomandat... Maxim semisynth. Eu nu prea mai înțeleg și nu vreau decât un nume din lista aia pe care să mă pot baza, sa se găsească la noi sa pot tine motorul mai turat, și dacă se poate sa nu coste chiar cat Motul synth care e 100 ron litrul.
Dau și atât la urma urmei daca știu că mor eu și motorul tot merge... :)

valyxman

Uite nici macar la astea 2 motul nu îmi dau seama daca flash point (temperatura de ardere bănuiesc) e bine sa fie mai mare sa mai mica.. că de altfel la ambele zice că sunt pentru turații mari ( ce înseamnă mari?).

Alex1958

Flash Point - temperatura de aprindere de la o sursa exterioara.

valyxman

Ok merci, dar care e mai ok 150  sau 250 grade. Acum depinde cat de repede de trebuie să ardă... Naiba ... Cine mai știe... Până la urmă cred că o să încerc macar cu un litru de synth din asta .. vad cum o merge.. poate se inmultesc caii...  Ce ziceți?

pilu

am gasit discutiile astea mai vechi si eu am avut cateva nelamuriri ,poate te ajuta,
https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1962.0.html